Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Хардвер › Preporuka za modem
- This topic has 36 одговора, 27 гласова, and was last updated 15 years, 7 months раније by Moneo.
-
АуторЧланци
-
30. октобар 2006. у 1:52 pm #31533liУчесник
Ma ljudi danas i 536EP radi odlicno na mdk 10.1, ima na intelovom sajtu drajver za njega, moj komsija je instalirao i radi cool. Ako slucajno ima taj modem, onda nema prepreka da ga koristi. Danas moze i da ga nadje za 3 EUR tako da nema sta da izgubi.
@ BrokeBody
A zasto ti ne radi eksterni modem i jos USRobotics. meni radi extra vec duze vreme.
28. мај 2008. у 2:05 am #31534AndrejaУчесникDa osvežim malo temu.
Sweex modem imam ali, USB, a to izgleda ne valja. Postoji li neki konverter da ga iskoristim kao serijski modem ???
Pošto slutim odgovor, kakva su iskustva sa kablovskim modemima i sa sbb-om?
Koji dial-up modem mi preporučujete od trenutno aktuelnih i jeftinih naravno.28. мај 2008. у 11:18 am #31535foxbunnyУчесникPošto slutim odgovor, kakva su iskustva sa kablovskim modemima i sa sbb-om?
Kablovski modem koji ti SBB daje ti ide na ethernet port, tako da nemas nikakvih problema. Plug’n’play.
S druge strane, njihova “usluga” je poprilicno jadna kad imas probleme. Tehnicka je puna idiota koji ne znaju ni sta se u firmi desava, a kamo li sa tvojom konekcijom. Ali ono, to je moje iskustvo sa njima. Kad radi, radi ok, kad ne radi, onda nema druge nego da sednes i cekas.
Za dial-up sam koristio Intel EP536 ili kako se vec zove koji je pakovao Sweex. Za vecinu distroa imas drajvere. To je onaj Sweex sto na njemu pise “Hardware modem” ili tako nesto. U sustini je soft-hard modem. Kartica je znatno veca nego kod soft modema.
EDIT:
Vidim da USRobotics prodaje adapter USB -> serial.
http://www.usr.com/products/modem/p-56kmodem-menu.asp#
pogledaj link Modem Accessories. Ne znam da li kod nas ima i da li to onda radi kao obican eksterni modem.
18. март 2009. у 7:25 am #31536LimitManУчесникSto se toga tice evo kod Pakoma (npr):
http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=9003615Ali cemu? Ko jos koristi Dial-up? 😀 Jedino moze da bude korisno za neku telefonsku sekretaricu ili sl…
18. март 2009. у 9:24 am #31537na12УчесникSto se toga tice evo kod Pakoma (npr):
http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=9003615Ali cemu? Ko jos koristi Dial-up? 😀 Jedino moze da bude korisno za neku telefonsku sekretaricu ili sl…
Koristi onaj ko nema drugu vrstu interneta dostupnu,a takvih je jos uvek mnogo.
18. март 2009. у 2:51 pm #31538dare023УчесникJa sam za dial up koristio sweex externi modem što se kači na serijski port.Radio iz ‘oma ^-^
18. март 2009. у 8:55 pm #31539MoneoУчесникLol oziveste temu iz maja 2008 😀
Ja kod kuce jos uvek imam jedan Lucent koji na svakom distrou radi odlicno uz pomoc novih martian drajvera
Dakle SUSE,Debian,Slackware-radio je bez ikakvih problema
Obicno Lucent modemi koji rade pod linux-om Windoza prepoznaje kao Lucent Win Modem,a drajveri za isti su vec prisutni u samom Windows-u(bar kod XP-a)
Inace,podrzan je samo Mars DPS cipset tako da nece svaki Lucent raditi sa martian drajverima-najbolje je to proveriti preko scanmodem skripte i resiti se svih nedoumica
Ako se modem odaziva na Agere i trazi zasebne drajvere za Windows XP(dolaze uz cd sa modemom)vrlo je verovatno da nece raditi-ali kao sto rekoh scanmodem je jedina sigurna stvar 😉
Kada covek pogleda-soft modemi su prilicno dobro podrzani pod lindzom-rade Connexant HSF i HCF,radi Smartlink,radi vecina Lucent modela kao i Intel EP 536 i 537
Kratkih rukava se ostaje u slucaju da se koristi Intel Ambient,Motorola SMF 56k ili US Robotics koji se bode u PCI-istina,za prva dva drajveri postoje ali su prastari i predvidjeni su za 2.4 kernel tako da na novim distroima svakako nece raditi 😉 -
АуторЧланци
Форум ‘Хардвер’ је закључан за нове теме и одговоре.