Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Хардвер › Preporuka za modem
- This topic has 36 одговора, 27 гласова, and was last updated 15 years, 5 months раније by Moneo.
-
АуторЧланци
-
22. јул 2005. у 6:24 am #5783TRULIУчесник
Šta preporučujete od novijh win modema a da radi na Mandrivi ili Mandrake 10.1.Znam najbolje je uzeti hardverski i rešiti problem ali cena…Pre sam koristio starijeg lucenta i radio je ok na Madrivi i Mandrake 10.1 💡
22. јул 2005. у 7:09 am #31504BastardУчесникconexant hsf pci
Ja sam bas pre dva dana instaliro drajver sa patchom na neki bpi ili nesto slicno sa conexant cipom i odma proradio.Neznam tacno dali bpi ili kako bese firma22. јул 2005. у 9:05 am #31505mihailojocicУчесникJa sam se zlopatio sa modemima. Gnjavio sam ove strpljive ljude ovde i doso sam do resenja. Pogledao sam spisak modema koje SuSE podrzava, otiso na EBAY.DE i naso brdo hardverskih modema za sitnu lovu. Samo treba da imas nekog ko ce da ti donese. Pozdrav!!!
22. јул 2005. у 10:41 am #31506dejaniumУчесникako ti je digitalna centrala, kupi eksterni sweex (RS232) i za 20-25e resavas se muka sa drajverima, pecevima i ostalim frustrirajucim zajebancijama.
Batali winmodeme, s njima uvek neko s….
Isplati se nabaviti hardverski modem, cuvas zivce 😉22. јул 2005. у 11:30 am #31507jovirУчесникJa imam dobra iskustva i sa Conexant HCF i HSF i sa Intel 536ep i sa Lucentom (budi pažljiv oko Lucenta, noviji ne rade na linuxu).
Ipak, najbolje rešenje je externi serijski (nikako USB).
Pozdrav! 😉22. јул 2005. у 3:24 pm #31508MiklaУчесникili kupi sweex rs232 ext za 25-30EUR ili nadji nekoga ko je skoro presao na adsl, wifi, kablovski da ti proda stari externi USR mozda 🙂
22. јул 2005. у 7:22 pm #31509DeeMonУчесникUzmi eksterni US Robotics i nećeš imati nikakvih problema.Na poslu imam takav, doduše košta oko 40 evra, ali sa njim nemaš problema.Winmodemi su mačka u džaku, neki rade bez problema, a opet neki nikada neće proraditi.
22. јул 2005. у 9:05 pm #31510markeljaУчесникUzmi eksterni US Robotics i nećeš imati nikakvih problema.Na poslu imam takav, doduše košta oko 40 evra…
Dati te pare za max 56 kbs je mnogo, po meni!
ISDN, kablovski da ne pominjem optiku, je buducnost.
Hardverski moze jednio ako moze da se nabavi za dž, ili nešto polovno.
Ja lično ne bih dao više od 15-20 € za modem, pa ma kakav bio?23. јул 2005. у 9:01 am #31511ivicapУчесникimao sam neki conexantov hcf modem, koji je cas radio cas nije. i onda mi je jednog dana sve prekipelo i resio sam da se otvorim za hardwerski modem i od tad nemam problema. inace uzeo sam sweex koji ide na rs232 i radi bez problema. znaci def plati malo vise i uzmi hardwerski modem sacuvaces zivce i vreme.
23. јул 2005. у 9:53 am #31512MoneoУчесникMislim da je Sweex RS232(znaci serijski)sa Intel-cipset-om pravo resenje za tebe-kosta oko 25e i radi na svim linux distroima-probao pod Knoppixom,Gentoo-om,Vectorom,SuSE-om-radi bez problema!
Inace u pitanju je najjeftiniji hard-modem “znj” kvalitetea,ali to nije toliko bitno s obzirom da radi dobro(bar kod mene) i da je itekako brzi od Lucent soft modema koji sam ranije koristio!
Ipak dejanium je dobro rekao-moze da zeza ako imas analognu centralu,a zavisi i koju-kod mene radi dobro(analogna centrala)iako skoro svaki put puca veza-ali sam ustanovio da to nije do modema-desava se kod svih mojih drugova koji koriste Verat(i druge modeme)u Loznici,a isto se desava kada krenem da surfujem sa Lucentom,tako da nije problem do toga,logicno zar ne?Koristim inace ubogi SMIN broj,pa i ne cudi sve ovo-anyway,veze su bar ovde kod mene stvarno ocajne u poslednje vreme,a verujem i u mnogim drugim gradovima!Tako da treba i ovo uzeti u obzir…..
Pre kupovine bi trebalo da isprobas taj modem,meni su dali,samo budi malo uporan,ako radi dobro kod tebe(muci ga malo i budi malo vise na net-u)onda uzimaj
🙂
Takodje moze da se nadje i eksterni RS232 Genius koji kosta isto,a i izgleda da je i kvalitetniji-ljudi kazu da im radi odlicno,bilo je postova i na ovom forumu…
I jos nesto za kraj-obavezno pazari serijski modem-RS232,nikako USB….
Nadam se da je ovo bilo od pomoci….
CU!
Heavy Metal rules! -
АуторЧланци
Форум ‘Хардвер’ је закључан за нове теме и одговоре.