Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Хардвер › Preporuka za modem
- This topic has 36 одговора, 27 гласова, and was last updated 15 years, 6 months раније by Moneo.
-
АуторЧланци
-
25. јул 2005. у 7:30 am #31523sonycУчесник
😆
Zdravo!Evo samo da se zahvalim svima na ovom forumu, naime pomucio sam se da instaliram modem i konacno uspeo. Radi nezamislivo na FEDORA 3C,mada cu verovatno nabaviti i ovaj o kojem govorite Sweex RS232.
I dalje imam molbu.
Imam CONEXANT HSF sa cipom R6793-xx i neznam kako njega da pokrenem i ubacim mu drajvere.
Ako neko ima to sto mi je potrebno bio bih zahvalan na pomoci ako mi posalje na e-mail [email protected] 🙄Na istu adresu mogu da se obrate svi koji zele da iskoriste svoj stari MicroLink 56K ELSA RS232 modem koji zaista odlicno radi. Umalo da ode u staro gvozdje kad eto sto se dobro napravi traje poprilicno dugo.
25. јул 2005. у 7:34 am #31524nowaveУчесникEvo, da posaljem svoje iskustvo od vikenda… Pre neki dan mi crko modem na caletovoj masini, baziran na Intel 537 cipsetu, i odem ja da kupim novi, i kupim neki Smart Link(nemam pojma koji cipset!) od 10 eura… I nesto mi padne na pamet da na caletovoj masini instaliram SuSE, i probam da podesim modem, i na moje silno zaprepascenje, modem je odmah bio prepoznat, i odmah su bili instalirani drajveri, i sve je proradilo iz cuga!?
25. јул 2005. у 8:59 am #31525MoneoУчесник@milosk-tako je bre!
@trulli i baklava-pogledajte na PC Berzi na netu,imate gomilu oglasa tamo!
Ja sam moj Sweex RS 232 uzeo kod Profi Computers-a u Beogradu Dalmatinska “ne znam koji broj” i bili su skroz OK(prosto da se covek iznenadi-dali su mi da isprobam modem bez problema,jer sam im rekao da mi treba zbog linux-a!)
Ako imate nekog druga u Bg-moze on da vam zavrsi to…
A mozete i da,kao sto rece milosk,kod kuce da nadjete neku comp firmu koja nabavalja ono sto hoces po porudzbini-ima sigurno-samo se raspitajte!
CU!
Heavy Metal rules!25. јул 2005. у 1:20 pm #31526baklavaУчесник@milosk-tako je bre!
@trulli i baklava-pogledajte na PC Berzi na netu,imate gomilu oglasa tamo!
Ja sam moj Sweex RS 232 uzeo kod Profi Computers-a u Beogradu Dalmatinska “ne znam koji broj” i bili su skroz OK(prosto da se covek iznenadi-dali su mi da isprobam modem bez problema,jer sam im rekao da mi treba zbog linux-a!)
Ako imate nekog druga u Bg-moze on da vam zavrsi to…
A mozete i da,kao sto rece milosk,kod kuce da nadjete neku comp firmu koja nabavalja ono sto hoces po porudzbini-ima sigurno-samo se raspitajte!
CU!
Heavy Metal rules!Hvala, znam gde je Profi Computers 😉
25. јул 2005. у 2:27 pm #31527MoneoУчесникNema na cemu…..
Znaci obrati paznju-uzimas Sweex eksterni modem sa Intel cip-setom koji se prikljucuje na serijski(RS 232) port,nikako USB,posto imaju i njih,ako se ne varam…
Eto….
CU!
Heavy Metal rules!4. август 2005. у 1:12 pm #31528BrokeBodyУчесникZnaci, kupio sam za 40 Eura Eksterni US Robotics i uopste nece da mi radi na Mandriva 10.1. Za 1500 dinara sam kupio Scientific-Atlanta WebSTAR 2000 series Cable Modem, registrovao se kod SBB (Serbia Broadband) kablovske ditribucije i prikacio sam ga na USB. Ma radi k’o zmaj (128000 bp/s). Svi mi kazu da je bolje da ga prikacim na mreznu karticu, ali meni potpuno isto radi.
4. август 2005. у 1:12 pm #31529BrokeBodyУчесникJeste 1500 dinara mesecno, ali sve je vise kablovskih distribucija, tako da cene sve vise padaju. U Beogradu je 900 dinara mesecno.
5. август 2005. у 9:02 am #31530TRULIУчесникJa sam napokon pazario Sweex modem i radi odlicno na Mandrake 10.1.Jednostavno podesm kppp i to je to.Cena je bila oko 28 evra. 😆
25. јун 2006. у 8:34 am #31531AleksaGУчесникDa ne otvaram novu temu posto je slicno pitanje… Da li neko ima iskustva sa PCMCIA modem karticama(ili combo varijantama, samo da modem radi)? USB modem bi takodje dosao u obzir ako postoji neki koji provjereno radi..
pozz4. септембар 2006. у 11:36 pm #31532MicoУчесникDakle čak i da uzmeš modem koji je navodno podržan nema garancije da će proraditi, tako da ti i ja preporučujem da uzmeš Sweex RS232 i nema glava da te boli niti da se nerviraš. 😉
Jel to onaj mali Ljubicasti , slican kao fotrola za mobilni, plastican? ja sam ga vidjao sličan u USB varijanti ako je to taj?
-
АуторЧланци
Форум ‘Хардвер’ је закључан за нове теме и одговоре.