Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › NVO Linuxo, može li se šta uraditi?
- This topic has 82 одговора, 17 гласова, and was last updated 19 years, 4 months раније by
Жарко Михајловић.
-
АуторЧланци
-
29. јануар 2007. у 8:23 pm #52087
Moneo
УчесникSporazum sa MS-om je potpisan zato sto su bili podmazni pravi ljudi na pravom mestu…
Mislite da je neko izvodio studiju o izvodljivosti ili oformio tim eksperata koji ce dati prognozu?
Malo sutra….
@Broke Body
Kad vec komentarises tudje postove-lepo bi bilo da kazes nesto pametno/prakticno umesto sto spamujes svaku temu29. јануар 2007. у 8:47 pm #52088BrokeBody
Учесник@Broke Body
Kad vec komentarises tudje postove-lepo bi bilo da kazes nesto pametno/prakticno umesto sto spamujes svaku temuA jel’? Hoćeš da brojimo tvoje i moje spamerske teme. 🙂 (ko je rekao *buntu sucks?)
Za razliku od tebe, ja s vremena na vreme napišem/prevedem neki koristan tekst.
29. јануар 2007. у 10:09 pm #52089Moneo
УчесникPogledaj deo foruma za Fedoru pa vidi kako ja ne radim nista pametno 🙂
A Ubuntu zaista i sucks-ne vidim sta je tu neistina 😀
Samo vi njega prevodite-za Fedoru je to uradjeno jos davnih dana-svaka cast ljudima iz Prevod organizacije30. јануар 2007. у 4:33 am #52090foxbunny
Учесник1. Kako smo od rasprave na temu sta treba ciniti po pitanju toga da M$ bude nosilac e-gov-a u Srbiji dosli do licnih prepucavanja i politike?
Da ponovim: ovo jeste politika. Ako necete da se bavite politikom, dovidjenja. Da se radi samo o softveru, ne bi se ni pomenuo političar (kao Đelić, na primer). A što se tiče ličnih prepucavanja, to je stvarno neprimereno.
Sporazum sa MS-om je potpisan zato sto su bili podmazni pravi ljudi na pravom mestu…
Mislite da je neko izvodio studiju o izvodljivosti ili oformio tim eksperata koji ce dati prognozu?
Malo sutra….Naravno da je tako. U tome je i poenta RFC-a. Nećemo ni postavljati pitanja na koje ne znamo odgovore. U čemu bi onda bila poenta? ??? Mislim da imaš došta još da čitaš, čoveče. Baci pog na tutorial za dezinformaciju… beše negde na netu. Odlično štivo. Ako nađem link, dobaciću ti.
Fora je da se traži javno saopštenje u kome će Đelić pokušati da na onaj ili ovaj način izvrda i “dokaže” kako je tu bilo nekakvih ispitivanja. Čak i da uspe da “dokaže” mi znamo da to ne može biti ništa ozbiljno, pošto je krajnji ishod bio MS. Mada, opet, moraćemo i mi da uradimo barem neku studiju ako želimo da damo kontra-argumente. Bar da se obrazujemo dovoljno da razumemo složenost problema.
Bacite pog na PDFove koje sam gore okačio. O0
30. јануар 2007. у 4:36 am #52091foxbunny
Учесник1. Kako smo od rasprave na temu sta treba ciniti po pitanju toga da M$ bude nosilac e-gov-a u Srbiji dosli do licnih prepucavanja i politike?
Da ponovim: ovo jeste politika. Ako nećete da se bavite politikom, doviđenja. Da se radi samo o softveru, ne bi se ni pomenuo političar (kao Đelić, na primer). Uostalom, ako se bavimo pitanjem državne organizacije (a implementacija eGov-a i jeste pitanje državne organizacije, ili administracije, kako god) onda se bavite i politikom. Ali to ne znači da je politika=tračarenje o stranačkim funkcionerima. To je nešto čime se bavi štampa. Mi se bavimo politikom u užem smislu: u smislu načina na koji funkcioniše država i njenog odnosa sa građanima.
A što se tiče ličnih prepucavanja, to je stvarno neprimereno.
Sporazum sa MS-om je potpisan zato sto su bili podmazni pravi ljudi na pravom mestu…
Malo sutra….Naravno da je tako. U tome je i poenta RFC-a. Nećemo ni postavljati pitanja na koje ne znamo odgovore. U čemu bi onda bila poenta? ???
Fora je da se traži javno saopštenje u kome će Đelić pokušati da na onaj ili ovaj način izvrda i “dokaže” kako je tu bilo nekakvih ispitivanja. Čak i da uspe da “dokaže” mi znamo da to ne može biti ništa ozbiljno, pošto je krajnji ishod bio MS. Mada, opet, moraćemo i mi da uradimo barem neku studiju ako želimo da damo kontra-argumente. Bar da se obrazujemo dovoljno da razumemo složenost problema.
I, da, malo prelistajte dokumente koje sam dao u prethodnom postu.
30. јануар 2007. у 8:01 am #52092dejanium
Учесникnajzad neko inteligentno bice da shvati o cemu se radi 🙂 hvala ti.
kako sve prepodnevne postove pisem s m$ masine, njegov “mocni” ie pravi problem s umentanjem citata, tj nece da ih ubaci kako treba. za pismene ljude napisao sam citat i stavio navodnike, to bi trebalo da bude dovoljno, medjutim … neciji , ma nisu vredni habanja tastature.ogdovor na tvoje pitanje “kako smo od raprave…”
jednostavno: povrsnoscu, nepaznjom i nerazumevanjem.
treba vremena da projekti realizuju i zazive.
30. јануар 2007. у 8:13 am #52093GoranSTX
УчесникVreme je da se krene sa necim konkretnim.
Dajte da napisemo preliminarno saopstenje u kome cemo skrenuti paznju javnosti i vladajucim strukturama na alternative prilikom uvodjenja e-gov-a.
Ako budemo cekali da Bili dodje u BG mozda ce vec biti kasno. Ovako, izdamo saopstenje, bez nekih konkretnih predloga (jerbo nemamo argumenata), pa period do dolaska i konkretizacije dogovora sa M$-om provedemo u istrazivanju i pravljenju nacrta e-gov-a na bazi OSS-a.
Predlazem da neko ko ima smisla i volje, sacini nacrt i postavi novu temu u kojoj cemo davati amandmane na text dok ne dodjemo do konacnog izgleda.30. јануар 2007. у 8:46 am #52094miodragz
Учесник@ dejanium
Kakav si ti patetik ::)30. јануар 2007. у 8:58 am #52095dejanium
Учесник“Kakav si ti patetik” – rece trol i nastavi po starom :'( :'( :'(
30. јануар 2007. у 11:12 am #52096foxbunny
УчесникVreme je da se krene sa necim konkretnim.
Dajte da napisemo preliminarno saopstenje u kome cemo skrenuti paznju javnosti i vladajucim strukturama na alternative prilikom uvodjenja e-gov-a.
Ako budemo cekali da Bili dodje u BG mozda ce vec biti kasno. Ovako, izdamo saopstenje, bez nekih konkretnih predloga (jerbo nemamo argumenata), pa period do dolaska i konkretizacije dogovora sa M$-om provedemo u istrazivanju i pravljenju nacrta e-gov-a na bazi OSS-a.
Predlazem da neko ko ima smisla i volje, sacini nacrt i postavi novu temu u kojoj cemo davati amandmane na text dok ne dodjemo do konacnog izgleda.PMSM, svaki trenutak je dobar trenutak, s obzirom da je jesen u pitanju. Nema potrebe žuriti, ako sam dobro razumeo prvobitni članak.
Verovatno bi u prvom saopštenju trebalo tražiti argumentaciju izbora MS-a. To bi nam dalo i više vremena da se organizujemo (a za to nam uvek treba više vremena >:D). Zatim treba dati odgovore na argumente i povremeno ubacivati reči kao što su “rasprodaja mozgova” ili “nekompetentnost administracije”. :biggrin: Ali ozbiljno. Naša saopštenja treba da budu i pomalo prljava da bi se prosečni građani zainteresovali. Uostalom, tu neće biti ni reči neistine. Saopštenja treba da budu dvojaka: kao zvanično pismo upućeno direktno relevantnim članovima državne uprave, i kao peticija na Internetu (ili na ulicama). Možda bismo mogli i letke da delimo?
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.