Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › NVO Linuxo, može li se šta uraditi?
- This topic has 82 одговора, 17 гласова, and was last updated 17 years, 10 months раније by
Жарко Михајловић.
-
АуторЧланци
-
27. јануар 2007. у 9:10 pm #8304
Владимир
УчесникEvo, sad videh ovu vest, mislim da bi vas zanimala…
Funkcioner Demokratske stranke Božidar Djelić izjavio je da očekuje da će predsednik kompanije “Majkrosoft” Bil Gejts u jesen doći u Beograd i da će sa novom Vladom potpisati višegodišnji strateški ugovor koji će biti posvećen elektronskoj državnoj upravi.
http://www.mtsmondo.com/news/vesti/story.php?vest=45350
Ne znam ko odlučuje i kako u NVO, ali mislim da treba nešto da se uradi povodom ovoga.
27. јануар 2007. у 9:23 pm #52038BrokeBody
УчесникKako smo zaostali, a smejem se. 🙂
Ne znam ko odlučuje i kako u NVO, ali mislim da treba nešto da se uradi povodom ovoga.
NVO nema ništa s ovim. Jedino što može da uradi (ne povodom ovoga gore) je da samo nastavi ovako. O0
27. јануар 2007. у 10:33 pm #52039miodragz
УчесникMoze zvanicnim saopstenjem
27. јануар 2007. у 10:54 pm #52040BrokeBody
Учесник??? Kakvim zvaničnim saopštenjem? ???
27. јануар 2007. у 11:26 pm #52041miodragz
УчесникPa lepo sastavi se saopstenje i posalje se medijima 😉
28. јануар 2007. у 12:07 am #52042Moneo
УчесникPa zar mi nismo vec potpisali sporazum sa MS-om-o svemu navedenom gore 🙁
Najverovatnije da to istice uskoro,pa Bili dolazi(cisto sumnjam da ce on doci licno) da ucvrsti i produzi saradnju..
Ako i sada budemo opet potpisali sa njima-nama pomoci kao narodu nema >:(
Sta je bilo sa onim pregovorima sa RH-om i onom Pismu o namerama?
Jednom se samo pomenu i tajac >:(
Kada se jedom izgradi cela struktura koja se bazira na Win-u to ce kasnije biti daleko teze da se prebacuje na neko drugo resenje…
Bolje linux sad,ili nikad-kada je jos sve u relativnom povoju,poluizgradjeno i dok vlada kaubojstina…
Posle nece biti nimalo lako,a bice i dosta dosta skuplje28. јануар 2007. у 7:49 am #52043GoranSTX
УчесникMoze zvanicnim saopstenjem
Odlicna ideja! Ukoliko se ova vest pokaze kao tacna, NVO Linuxo bi mogao da skrene paznju domacoj politickoj sceni i medijima na postojanje alternativa. Nije M$ Alfa i Omega racunarskih tehnologija. Moglo bi da se pomene da postoje cak i domace firme koje se bave OpenSource-om. Sto da dajemo milione M$-u, a imamo nase ljude koji bi to uradili mnogo jeftinije. Mislim, pomazemo amerikansku ekonomiju, sto nam to treba?
28. јануар 2007. у 8:29 am #52044miodragz
УчесникPa kad neki nisu culi za Linux ili se prave budale
28. јануар 2007. у 10:46 am #52045svrbin
УчесникNesto se i radi. Pogledajte ovo:
28. јануар 2007. у 10:53 am #52046tomaja
Главни мајстор@svrbin
Ne vidim šta se radi na ovom forumu, ovo je samo preneta vest.
@svi
NVO Linuxo će svakako pokušati da animira javnost kao što je to i do sada radio, a to znači konkretnim potezima. BIlo da se radi o naporima da se pridobiju novi korisnici bilo ukazivanjima na štetnost monopolističke politike velikih softverskih kuća među kojima je najveća (čitaj “najgora”) Microsoft.U planu su tribine koje će imati za temu upravo dosadašnju vladinu štetnu politiku po ovom pitanju ali i predlog rešenja koju svakako uključuje upotrebu OpenSource softvera pa naravno i GNU/Linux i BSD sistema.
Takođe ćemo svim značajnijim medijskim kućama (elektronskim i štampanim) poslati obaveštenja o terminima održavanja ovih tribina i drugih akcija kao i naše stavove povodom svega ovoga.
Zato svakako nastavite sa diskusijom 🙂linux4life
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.