Почетак › Форуми › Линуксо веб сајт › Наградне игре › Nagradna igra od 31.05 do 15.06.2004 !!!
- This topic has 63 одговора, 45 гласова, and was last updated 20 years, 4 months раније by tomaja.
-
АуторЧланци
-
29. мај 2004. у 5:42 pm #3768tomajaГлавни мајстор
Da bi učestvovali u ovoj nagradnoj igri potrebno je da nam malo pomognete i date nam vaše sugestige, predloge, kritike ,mišljenja, sve što bi vodilo ka zajedničkom cilju a to je poboljšanje ovog sajta i svih linux OpenSource projekata koji se vode 😆 .
Dakle, kliknite na taster ”Odgovori” (ili “Replay”) i ukucajte koju reč bilo da je u pitanu pohvala ili pokuda , predlog …
Nagradna igra traje do 15.06 a imena dobitnika će biti saopštena 16.06.2004
Nagrade su veoma raznovrsne (harvderske komponente, Linux distribucije na CD i DVD diskovima ,knjige …)I srećno svima ❗ 😀
linux4life
29. мај 2004. у 8:27 pm #19197_SaBBaThAgER_УчесникHehe…ajd’ ja prvi….
Pohvala….
Nov sam ovde i vidim da ima stvarno puno k00l ljudi koji hoce da pomognu, svaki pochetnik uz malo truda moze da nadje pomoc a to je upravo i srha foruma, tako da slobodno mogu reci da je ovo najbolji 4um ove vrste kod nas…samo tako!!! 😉 8)29. мај 2004. у 9:48 pm #19198popacУчесникPrvo pohvale linuxu, kako stabilnosti, bezbednosti o ostalom, necu da nabrajam po hiljaditi put…
Drugo pohvala sajtu i linux magazinu (koj izlazi li izlazi i jos izlazi i tako) i tomaji sto nam dade jeftine diskove
Trece pohvala novim clanovima (Sabatager) i svim onima koji ce se pridruziti nasoj zajednici
I najveca pohvala MENI sto sam konacno odlucio da na hard disku ne cuvam Microsheet Winblows, nego dobijem 5 GB za muziku 😉 i tako jedan OS na mom kompu 😆29. мај 2004. у 10:44 pm #19199LoadingУчесникPrvo da zahvalim Tomi i Popeye-u na ukazanom mi poverenju i cinjenici da su mi ukazali tu cast da budem moderator iako me u zivotu nisu videli. Jos jednom hvala momci!!!
Evo sedim ovde na faksu, prosla je ponoc, i pade mi na pamet jedna onako filozofska misao:
Kako pribliziti Linux zenama?Cinjenica je da je ovde na forumu uglavnom muska populacija. a racunarstvo je jedna od oblasti u kojoj su i zene i muskarci podjednako dobri. Ja ne znam dal sam u listi clanova video jednu ili 2 zene, devojke, majke, komsinice, nazovite ih kako god hocete.
Cinjenica. Pre dve nedelje sam isao u M$ YU po pare za Elektrijadu…
Ocekivao sam nekog zalizanog tipa koji ce da se slihta i da ne da pare. kad sam stigao prijatno iznenadjenje — osoba za kontakt je bila zena, Jasmina Pilipovic, ista ona kojoj sam podvalio Mandrake 9.1 prosle godine.
Isti taj dan sam otisao u Ericsson opet po pare, posalju me kod tehnickog direktora, opet zena, neka Kristina. na forumu ETF-a, nesto mi zapelo sa projektom iz C-a, postavim post, odgovori mi zena… Na ETF-u i Matematickom najveci procenat zena je na racunarstvu. Zalosno je sto malo njih zna da koristi Linux. Na PMF-u ih kao i obucavaju ali nedovoljno i to samo u konzoli, za gcc. I ako vrhunac kad god sam narucio nesto kod Tome, i otisao licno da preuzmem, diskove mi uvek donese neka Tomina koleginica, i to citave.
Moje misljenje je da ih treba aktivirati u svim open-source projektima.
zenska organizovanost bi nam bila od koristi, posebno imajuci u vidu koliko su neki od nas lenji. Imaju bolji smisao za marketing, bolje “oko” za dizajn i imaju pristup koji im omogucava da prosecnom korisniku uvale i ono sto mi konvencionalnim metodama nikada ne bi mogli.
Da ne duzim besmislenu pricu Linux zajednici je potrebna zenska ruka, malo Linuxu, a malo i nama…29. мај 2004. у 11:07 pm #19200BRANKKOМодераторEvo nesto u stilu mom,
na forumu tvom, i mom…
Na vlasnistvu zajednickom nasem
dok sa NETa ne sjasem,
sugestije dajem
i nikad ne stajem.
Kao prvo:
Da kucnem u drvo.
Od 98-e traje,
i jos ne posustaje…
Jedna dobra vest,
radi vec godina sest.
Sve vecu slavu stice,
sa vrha se ne pomice.
I dok gradi WEBa krov,
prijao bi mu dizajn nov.
Korisnika dosta ima,
to poznato je svima.
Uz korisnika vise,
lepa sudbina mu se pise.
Sto vise Linuxasa,
i to pravih teskasa,
koji nikoga se ne boje,
u ovoj zemlji bice bolje.
Za software sto je free,
culi su vec svi…
i mnogi bi, hteli,
ali ne bi smeli,
Windows svoj da sklone,
da im sistem ne trone.
Mnogi imaju volje,
ali misle da je staro bolje.
Ne sme se niko uvrediti,
ali narod treba ubediti,
konkurenciju pobediti,
i sve lepo srediti.
Nekako se treba snaci,
Linux Magazin mora izaci!
Mladi koji hoce da nauce,
ne smeju mnogo da se muce.
Ne treba se zbog problema nervirati,
vec odgovore, resenje servirati.
Oni sto za Linux programe nemaju,
za CD uz casopis se spremaju.
Za to sam spreman da pomognem,
samo jedne kopije da se domognem.
Ako ste kupovali “ActionTrip”,
onda vam je poznat ovaj strip.
Muke nam moze sktariti, jedan tip,
ako izda digitalni trip.Linuxo-m treba obradovati mlade
I to one sto rade,
Na kompjuterima brzim,
U kojima su Windows-i sto ih mrzim. (znate, naravno, da sam ovo napisao ‘samo’ zbog ‘riME’;-)
Kad god nesto radis zbilja-
Sranje od windowsa zablokira,
Opet mora da se reinstalira…29. мај 2004. у 11:29 pm #19201bp21000УчесникBez obzira na moje povremene nervozne ispade uperene prema Tomi, to nikada nije bilo iz nekih losih namera.
Dakle, u principu ja za sve ovo sto radi linuxo ekipa zapravo nemam kritike i nikad ih nisam imao. Cinjenica je da sam postao pravi Linux korisnik kada sam (avgusta meseca 2003.godine) narucio MDK 9.1 iz Linux CD marketa i od tada ne drzim vise windows na masini. MDK 9.2 me je razacarao nacinom na koji je uradjen (ustvari, samo je prerano pusten u javnost), pa sam mislio da tu distribuciju nikada vise necu koristiti i samo sam se trudio da zakeram i pronalazim greske, i da obaran “propagandi” 🙂 uticaj koji u vezi sa MDK Linuxom vrsi ovaj sajt.
Onda sam se ipak uverio da nova poslovna politika MandrakeSofta zaista zasluzuje cistu desetku, i da je MDK 10.0 zaista ultra stabilan. I tako vratio sam se svojoj prvoj pravoj i omiljenoj Linux distribuciji (kao kad zaljubljen covek nesto zabrlja i onda se posle izvesnog vremeni vrati voljenoj osobi, pa moli za oprostaj).
I vratio sam se nesto aktivnijem pracenju zbivanja na ovom sajtu (kad god mi to vreme dozvoli), jer sam zapravo ovde stekao svoja prva “aktivna” linux (sa)znanja. Uverio sam se i da LinuxCD market zaista ima najpovoljnije cene medju Linux distributerima u Srbiji.
I sada sasvim sigurno znam da je upravo to sto radi ekipa ovog sajta, pravi nacin popularizacije Linuxa medju “sirokim narodnim masama” u Srbiji.
I jedino sto onako iskreno i od srca mogu da pozelim je da linuxo.com jos dugo postoji na opstu javnu korist (GPL 😉 ) srpskojezicne Linux zajednice. A meni licno nikada nece biti tesko da koliko znam i umem, i koliko je god to u mojoj moci doprinosim poboljsanju kvaliteta ovoga sajta, ako nikako drugacije a ono prenosenjem svojih iskustava u radu sa Linuxom, ovde na forumima i na mailing listi.
29. мај 2004. у 11:44 pm #19202ShAd0WУчесникSajt je odlican, mada ne bi bilo lose da ima vise HOWTO tekstova na srpskom jeziku, i vise informacija o linuxu kod nas (zanimljivi projekti, programi, razvoj itd.).
BTW potkrala vam se jedna gramaticka greska u Download sekciji umesto mrezni pise mreni alati30. мај 2004. у 6:49 am #19203SavaУчесникUvek moze i bolje – to neka bude vodilja!
30. мај 2004. у 7:18 am #19204negovanУчесникNemoj da te cuje moja zena koja nemoze da smisli a kamoli da vidi na mom kompu $. Za nju ke linux sve i nista drugo joj ne poturaj jer ce da dohvati malu oklagiju i da me malo nasikira ako samo i pomislim da na kompu drzim nesto drugo osim linuxa.
30. мај 2004. у 8:15 am #19205salacУчесникJa mislim da bi naredni korak trebalo da bude okupljanje ‘rascepkanih’ ekipa i ekipica oko mandrake.co.yu, elitesecurity-ja, linux.co.yu, http://www.linuks.org, OSNY-a itd u jednu vecu, bolje organizovanu linux zajednicu.Svi zajedno trebaju da rade na projektima edukacije i popularizacije – pade mi na pamet prica oko linux casopisa koji nikako da se izrodi, zatim linux fest-a koji bi trebao da bude redovan itd. Startovanje nekog open-source programerskog projekta (lepo je sto su ljudi preveli kde, gnome i sl. ali to je samo za lokalnu upotrebu) – sada ima dovoljno ljudi sposobnih da iskodiraju nesto, bace u open-source i tako obraduju ljude sirom sveta.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.