Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › MDK ili SUSE????????????
- This topic has 50 одговора, 16 гласова, and was last updated 19 years, 11 months раније by popeye.
-
АуторЧланци
-
18. јануар 2005. у 5:34 pm #23983srdanУчесник
Pozdrav svima
Još jedan glas za Slack 😉
Ako imaš problema sa konfiguraciom samo postavi pitanje na forumu za Slackware.i nece ti trebati imbecilni graficki alati za konfiguraciju koje imaju debilne distribucije za mlade amerikance.
😆 😆 😆
18. јануар 2005. у 6:11 pm #23984popeyeГлавни мајсторFreeBSD i Gentoo su odlicni,tu se negde kao Slack,mozda za nijansu sporiji,
Mala ispravka: pravilno podešen Gentoo sistem je uvek brži od Slekvera, zahvaljujući optimizaciji.
18. јануар 2005. у 7:03 pm #23985Chak840Учесник😀 Nema sanse da ostanem na suse-u pogotovo kad ima ovakvih foruma,
Idem sad kuci da riknem SLACK, sutra sa posla javljam sta se desilo i kako sam prosao. Nadam se da necu doci sa glupim pitanjima?!?!?!? 😆19. јануар 2005. у 12:46 am #23986srdanУчесникVeliki pozdrav i poštovanje za popeye,
kada sam ja, a verujem i drugi uplovljavali u vode Linuksa (pre nekoliko godina ..) ovaj čovek je bio tako ljubazan da je na ovom forumu odgovarao na naša početnička pitanja.19. јануар 2005. у 3:57 am #23987LYbУчесникChak840, nema glupih pitanja, samo tezih i laksih, a ja preferiram laksa, tako da mogu da se pravim pametan 🙂
Ne ozbiljno, _bice_ par problema sa slackom u pocetku, ali jednom kada ih prebrodis, sve je kao med i mleko.Kada se sredis i naucis par stvari videces da ce ti sledeci put trebati jako malo vremena da instaliras i sve konfigurises (ako ti zatreba reinstalacija) – posebno ako imas bekap /etc direkorijuma i licnih podesavanja.
Uzgred, dobro konfigurisan i kompajliran gentoo je u sranju da usije svaku drugu distribuciju po brzini. Meni se jako dopada, samo da zazivi ovaj DSL i eto mene. Odusevljava me packet managment na nivou sorsa, emerge alat je ludilo 🙂
19. јануар 2005. у 7:18 am #23988AleksandardУчесникUprincipu kao sto vidis svi imaju svoje misljenje kao sto vidis,
tako i ja da je SuSe dosta bolji Mdk, po meni stabilniji , manje rupa
, ako izuzmemo butovanje i brzi od Mdk.
E sad sto se tice Slackware-a licno mi se nesvidja sta su uradili
sa verzijom 10.Opet s druge strane nevidim zasto ovde neki klasifikuju distribucije po tome dal se podesavaju iz grafickog rezima ili terminala, niti ce mi biti jasno ikad, Jer te distribucije koje podesavas iz grafickos rezima mozes isto tako i iz terminala da ih podesavas.
To je mozda zanimljivo onima koji pocinju sa linux-om pa im je zanimljiije podesavanje iz terminala , i meni je tako bilo dok nepocnes ozbiljno da se bavis necim vezano za racunare, ili prodje mnogo godina podesavanja ili jednostavno nemas vise vremena da ceo dan provedes (a i nekad vise) da podesavas sistem koji ce da radi za nijansu brze na jakim racunarima mozda i sa neprimetnom razlikom za oko, tako da sam sad vise okrenut distroima koji su stabilni,
brzi i lako se instaliraju.
Naravno a kad bih za svoju dusu birao bio bi to FreeBSD…19. јануар 2005. у 8:34 am #23989Chak840УчесникPrvi pokusaj nije uspio i sad sam se jos vise zainatio da instaliram Slack. Mislim da sam cinio greske kod izbora koji image da instaliram…. uvijek sam birao ibare. Medjutim kad restartujem komp sve sto vidim je GRUB_ i tako stoji. U jednom mi je cak podigao securedisk ili tako nesto, bilo je kasno pa sam vec gubio koncentraciju,ali se nisam snasao da sve to ispodesavam. Jutros sam se konsultovao sa covjekom koji mi je preporucio Slack jos na pocetku mog interesovanja za linux i dao mi je par smjernica kako da sve to ispodesavam za pocetak. Cim nesto bude eto mene opet 😆
19. јануар 2005. у 11:36 am #23990tomajaГлавни мајсторPa ne bi se slozio da je SuSE brzi od Mandrake-a pogotovo ne od verzija 10 i 10.1 a isto vazi i za stabilnost. Na istoj masini imao sam vecih problema sa SuSE 9.1 (izgubio cak i celu particiju, tj. podatke) dok sa Mandrake-om nisam imao bilo kakvih problema. Ako tu jos dodamo da SuSE nema neke drajvere (recimo za 3D drajvere za ATI i NVIDIA graf. kartice) , zatim kodeke za DVD i DivX , itd. mislim da je generalno bolje instalirati Mandrake , pogotovo za klasicnog desktop korisnika.
linux4life
19. јануар 2005. у 1:16 pm #23991popacУчесникKratko i jasno. Ja sam uvek za Mandrake. 😆
19. јануар 2005. у 2:00 pm #23992Chak840УчесникOK Svi mi savjetuju MDK ili Suse za pocetak, ali mislim da bi sad vec trebao da preformulisem pitanje koje sam postavio na pocetku, jer sam sve vise zagrijan za Slack iz prostog razloga sto, cini mi se iz procitanog, nakon mukotrpnog podesavanja ide sladak osjecaj dobro uradjenog posla. Moja odluka je i dalje Slack. Sinoc nisam imao uspjeha da instaliram jer uvijek zajebem ili kod particionisanja ili kod instalacije LILO-a, u samoj instalaciji stoji blago upozorenje da je nesigurno instalirati LILO u MBR, ali mi ortak rece da ipak stavim u MBR i da ce da radi OK. I jos jedno pitanje: Da li je bitno da li mi je SWAP na pocetku HDD-a ili u sredini ili na kraju? Ja sam se posteno napatio pokusavajuci da skontam, jer kad god pravim particije vodim se logikom koju koristi windows, da li je to ispravno ili ne i na kom principu sve to fercera? Toliko za sada. Hvala svima na strpljenju. 😆
-
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.