Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Linux i žene
- This topic has 51 одговор, 21 глас, and was last updated 19 years, 1 months раније by pedjaman.
-
АуторЧланци
-
8. август 2005. у 3:32 pm #32174japanУчесник
Rece “imas ti i onu rupu od cd-roma” 🙂
😆 😆 😆
ma kakav cd rom, nabavi lepo fu-fme, pa direktno u /dev/pussy
8. август 2005. у 4:34 pm #32175zAkiLiУчесникda,da .. sto bi Rambo rekao sega-mega drajv ….
kakav crnjak ..8. август 2005. у 6:31 pm #32176urosevicУчесникjel zna ovo tvoja zena? 🙂
nesto slicno sam rekao mojoj devojci..nije da se naljutila, ali joj nije bilo ni svejedno. Rece “imas ti i onu rupu od cd-roma” 🙂Zna, zato „ponekad“ kaže – „uzmi sad tvoj voljeni komp pa ga hakuj“ 😀
28. август 2005. у 9:23 pm #32177JecaУчесникmoram da odgovorim da situacija u vrscu i nije tako katastrofalna, kao i da mnoge moje drugarice koriste linux i odusevljene su igricama. a sto se fakulteta tice, mislim da kad dodje vreme da se plati za usluge microsofta ne verujem da ce biti dekana koji nece preci na linux, tuzno je sto vec to nisu uradili!
28. август 2005. у 9:46 pm #32178AxeZУчесникmoram da odgovorim da situacija u vrscu i nije tako katastrofalna, kao i da mnoge moje drugarice koriste linux i odusevljene su igricama. a sto se fakulteta tice, mislim da kad dodje vreme da se plati za usluge microsofta ne verujem da ce biti dekana koji nece preci na linux, tuzno je sto vec to nisu uradili!
Ovaj…ja ipak mislim da fakulteti dobijaju softver za dzabe ili sa ogromnim popustima…ono…cisto da se navuku buduci “strucnjaci”.
Doduse…Lindza je i nastala na fakultetu…:)
28. август 2005. у 10:44 pm #32179japanУчесникkoliko ja znam daju za dž, što je potpuno razumljivo, ali nekima to i nije baš preteran razlog da ga forsiraju…
29. август 2005. у 8:53 pm #32180burgaУчесникGreska. Oni dobijaju M$ diskove za dz, i ne traze im da plate dok se svi ne navuku, ali ih onda ceka iznenadjence – MS akademska licenca, koja je tricavih 50% od pune cene, sto ce reci 250$ za XP i 250$ za office, po kompu.
A imajte u vidu da ljudi ne koriste samo office, tu je i VS, Corel Draw, Photoshop i sl.
29. август 2005. у 9:29 pm #32181JecaУчесникMi na ekonomskom koristimo i SPSS, MSProject, EVIEWS i razne druge programcice koji nisu besplatni, tako da sam ubedjena da kad bi to trebalo da se plati, pomnozeno brojem racunara, skoro da sam sigurna da bi dekan poslusao retke profesore koji su se zalagali za linux, a ne vapaje ljudi iz administracije da im ne diraju windows posto su jedva i to naucili da koriste!!!
29. август 2005. у 11:29 pm #32182Mr_PingvinУчесникJa sam na tehničkom u zrenjaninu i mi imamo besplatne sve MS produkte… Jedino što su neki paketi osiromašeni (visual studio)… I potpisujemo ugovor i dobijamo svoj lični serial, koji je verovatno validan samo dok smo na fax-u… Za ove dve godine studiranja, nisam video linux, čak i da ga neko pominje, osim nekih asistenata… Uglavnom MS je učinio svoje, pa sad nam linux nije potreban kad je sve ovo besplatno…. Čak mi je puko film kada smo iz baza podataka radili isključivo na SQL 2000, a asistent se ponašao kao da ništa drugo ne postoji osim njega Access-a, i Oracle-a, koji kako je on govorio nikada ni nećemo koristiti zbog cene…
Uglavnom ja sam svoj seminarski uradio na MySql-u, i nije ni malo zaostajao za drugima, čak je i brže radio nego kada sam ga probao sa drugim paketima… A u stvarnom svetu sam uštedeo nekoj firmi par tričavih miliončića… IN YOUR FACE!! M$! 🙂 🙂 🙂
Nego skrenuli smo sa teme, a samo sam hteo da kažem da je lepo videti žensko u našim redovima.. 🙂 🙂 🙂
29. август 2005. у 11:56 pm #32183japanУчесникČak mi je puko film kada smo iz baza podataka radili isključivo na SQL 2000, a asistent se ponašao kao da ništa drugo ne postoji osim njega Access-a, i Oracle-a, koji kako je on govorio nikada ni nećemo koristiti zbog cene…
Uglavnom ja sam svoj seminarski uradio na MySql-u, i nije ni malo zaostajao za drugima, čak je i brže radio nego kada sam ga probao sa drugim paketima… A u stvarnom svetu sam uštedeo nekoj firmi par tričavih miliončića… IN YOUR FACE!! M$! 🙂 🙂 🙂
nemoj biti ubedjen da si nekome ucinio uslugu time sto si mu napravio aplikaciju na MySql-u… ok je on za web, tri tabele i vozi… i tu bi bilo potpuno besmisleno gurati npr oracle, ali neka ozbiljnija aplikacija na MySql-u… mozda za jedno 10 godina, kad bude implementirano sve ono sto jedna RDBS treba da ima… malo da se isprazni ta to do lista…
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.