Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Linux i žene
- This topic has 51 одговор, 21 глас, and was last updated 19 years, 1 months раније by pedjaman.
-
АуторЧланци
-
6. август 2005. у 1:21 am #5886Mr_PingvinУчесник
Ne mogu da ne primetim da ima jako malo ženskih korisnika linuxa kod nas… Pa i na ovom forumu…. Koje je vaše mišljenje u vezi toga??
Primetio sam da ženska populacija zaobilazi linux u širokom luku… Znam dosta budućih inženjerki informatike koje nikad u životu nisu videle, a kamoli koristile linux, dok je kod kolega obrnuta stvar, jer većina ga koristi kao primarni operativni sistem, iako naši fakulteti dele XP besplatno.. Naravno postoje izuzetci mada to je samo izuzetak…
Jel to neki strah, možda im treba ohrabrenje, ili ih to uopšte ne zanima???
6. август 2005. у 2:28 am #32155Off-TopicУчесникZakljuchio da je ovo poslednje, mozda zato shto zene, ajd da ne ispadnem shovinista, nevole mnogo da se zamaraju, pragmatichnije su i ne zele probleme bilo kakve vrste, a bolje je postaviti kontra pitanje, zashto je veci broj mushkaraca koji se opredeljuju za linux, kad imaju sve to pa i … na Win, mozda zato shto smo vechita deca i volimo da se igramo, dokazujemo i imamo vishe “slobodnog” vremena.
6. август 2005. у 9:55 am #32156unknownУчесникMa nemate dobar pristup. Evo, moja devojka hoce da joj stavim linux
kad kupi racunar, moja mama koristi linux i jos par drugarica su zainteresovane, a to je sve zbog toga sto kad su me pitali sta je to, ja im kazem: ma nije to za tebe.
E onda dolazi zenski um, dokazivanje kako i ona moze to da koristi. 😀6. август 2005. у 10:04 am #32157daniel1988УчесникJa jos uvek nisam sreo devojku da koristi linux. U Vrscu je takva beda da jedva 3 lika aktivno koriste linux (dvojica pored mene) i mislim da kod provajdera serveri su im na linu, ostalo nishta.
A najacha fora od juche: doshao drug (1) do mene sa jednim njegovim drugom(2). 2 je video gomilu diskova (ubuntu) i ptao me shta je to, rako sam mu da je to linux. Na to dolazi pitanje:
“A shta je to linux?”6. август 2005. у 10:16 am #32158StatorУчесникJa sam svoje prve Linux hint-ove/tip-ove dobio bas od jedne ribe :))))
6. август 2005. у 10:22 am #32159braleУчесникA moja devojka je mene naucila svemu sto je ima veze sa linuxom 🙂
6. август 2005. у 10:44 am #32160japanУчесникjel’ sad ide onaj vic o zeni programeru i morskom prasetu? 😆
salim se, ja poznajem nekoliko devojaka koje koriste linux, ali ne iz entuzijazma, nego vise iz potrebe…mislim da stoji prica o vecitim decacima…
6. август 2005. у 11:42 am #32161urosevicУчесникVećina žena koje koriste komp svrstava se u grupu onih muškaraca koj isu tupavi i plašljivi. Taj broj žena uopšte nema ideju, predstavu i želju da pokušaju išta drugo od onoga što dobiju već servirano. IMao sam prilie ke da na poslu “ugostim” devoju koja je trebala da pošale e-mail. Podigao sam TheBat! (pošto je tamo win primarna stvar) i pustio je da sedne i “radi”, na šta se ona zbunila i rekla mi da otvorim program za poštu. Naravno, ne treba vam napominjati da je njoj (i većini drugih tutan-kamon stručnjaka) program za poštu OE, program za internet IE, kompijuter = windows i slično. Opet, jedna druga fakultetski obrazovana dugogodišnja korisnica računara me na otvaranje Opere za surf pitala imam li ja uopšte program za internet?
I po cenu da ispadnem šovinista, većina ih je takva. Mada, tu je Lilit i devojke slične njoj od kojih štošta može i da se nauči!6. август 2005. у 1:00 pm #32162Off-TopicУчесникPostiji i onaj tip ljudi, a medju njima i zena, koje instaliraju Linux chisto iz “pozerskih” razloga, pa ga stoga retko kad i okoriste, ali i to je neshto, jer u linuxu ima necheg harizmatichnog, da bash u samom operativnom sistemu, zato i privlachi ili pak odbija ljude.
Nije toliko veliki strah od Linuxa, koliko je velikom broju ljudi pojam rachunara stran, u principu tu je veliko nesamopouzdanje, ali oni koji znaju chemu im sluzi rachunar takav neosnovani strah i nemaju, imaju potrebu i nalaze nachin da joj podilaze, dali je to linux ili vec neshto deseto, to vishe nije bitno.6. август 2005. у 3:01 pm #32163DooleУчесникJa znam samo jednu devojku koja koristi linux.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.