Početak › Forumi › Linuks › Opšte Linuks diskusije › Legalizacija&LINUX
- This topic has 63 odgovora, 23 glasa, and was last updated 21 years, 4 months ranije by
dejanium.
-
AutorČlanci
-
27. april 2005. u 7:48 pm #27272
Doole
UčesnikLjudi taj win na DVD-u je jedno veliko *ranje.2 puta mi je padao za mesec dana iz cista mira.
27. april 2005. u 8:27 pm #27273brale
Učesnikcini mi se da smo odlutali od teme!!
27. april 2005. u 9:01 pm #27274ssss
Učesnikjeste stvarno je veliko *ranje ne 2 puta nego 100 puta i ja sam imao taj DVD,. nego sto covek kaze odlutali smo od teme.
27. april 2005. u 9:07 pm #27275slaks
UčesnikJeste da smo malo zalutali, ali kad covek pita da mu objasnimo, da se ne vracamo opet na te gluposti 🙂
28. april 2005. u 4:25 pm #27276Mikla
Učesniktreba zatpati vladu porukama “kupujmo domace” , ionako su oni to smislili
28. april 2005. u 8:22 pm #27277sifumarko
UčesnikPa to i ja kazem. KUPUJMO DOMACE.
Ali ne bi bilo lose da to propagira neko pravno lice (organizacija ili preduzece) koje zastupa linux (odnosno Linuxo kao domaci proizvod).
Sta kaze Toma? El mu to deluje kao pametna ideja ili da batalimo?
28. april 2005. u 10:05 pm #27278NiGhT-BlAdE
UčesnikMa jednostavno treba sve prebaciti na linux i raditi na unapredjenju i pojednostavljanju linuxa… shto da ne ? shta tje mi windows kad ima gomilu virusa i spywareova ? i tkao tih gluposti .. jednom kad krenu da e gomilaju nikada kraja.. shta mislite o tome da se radi na distrou koji ima recimo lepu podrshku za win games ? cedega winex etc… naravno ne bi bilo loshe raditi na nekom softwareu koji bi menjao komplet microsoft office… shto da ne ?:) pa onda neka legalizuju to ako mogu ?
29. april 2005. u 12:44 pm #27279Off-Topic
UčesnikZnate kako, samo treba pokazati ljudima kako izgleda i shta je Linux, oni se navlache ko blesavi, pa mei mole da im instalirm i neshto za igrice kako bi zaboravili na pendzere, inache ne misle vishe ni o XP-u nego o 98-ici, barem oni koji ne teraju zahtevne igrice, a linux, to im je vec dar sa neba, jer nemaju restart na svakih 2h i ceshce, sys try pokazuje samo kmix (koji radi na scrrol) i kppp diodice, ama nishta ih vishe i ne zanima, uzivaju na internetu.
Zato im lepo kazem da nabave Intel536ep, ako vec nemaju neki HCF-HSF, sve ostalo svakako radi!I naravno sve to uradim za kaficu i Coca-Colu, chak im i komp otvorim, objasnim shta je shta pa i ochistim prashinu sa Coolera.:lol: Ljudi se zainteresuju, osete se nekako privilegovanim i vaznim, znachi im to shto su u nekakvom “odabranom” drushtvu.
Ali josh uvek strepe, e zato sam uvek dostupan na mobilni, ako im neshto zataji.
Iskreno ne mogu da dozvolim da mi neki “Press F8 to continue”, unishti jedno chedo. 😉Ali kome to, uglavnom onima koji znaju da su komp kupili za internet i multimediju, a oni ostali
“setup.exe win tweakeri” oni ga se boje, u stvari boje se sebe, da ne ispadne i pored tolikog sedenja pred kompom i probavanja kojekakvih “programa” krako nisu nishta uradili i da nemaju pojma, a shta ko od nas pa moze i da kaze kako 99% poznaje linux, samo stichesh iskustvo, a svaki novi distro pa i verzija je novi izazov, skoro ko Linux radi Linuxa.29. april 2005. u 2:48 pm #27280nVideo
UčesnikJedan veliki problem. Igrice! Danas ljudima kompjuter sluzi za winamp igrice internet i divx, tu postoji jedan ne dovoljno resen problem. Igrice! Sto se tice divx filmova ljudi su navikli na autorun.exe, u slucaju da im je autorun iskljucen njima neradi cd-rom! Sto se tice interneta i mp3-a sve je ok. I pored ovoga postoji jos jedan problem vezan za autorun.exe, driveri! Zasto bi se iko cimo da trazi po netu drivere za njihov hardver? Kad jednostavno imaju cd sa njegovim autorun.exe i problem je resen. Oni za drugo neznaju! Imaju i antivirus koji neradi i jos dosta toga sto za njih postoji. ali linux je za njix ” Sta je to, maze se na leba” Mozda za par godina kad vise windows nebude toliko primenjen zbog njegove cene, linux stupi na snagu. Ljudi koji Bar malo znaju koriste ga. Shvatili su da sasvim pristojno moze da im zavrsi poso, a pritom nemaju problema sa nekim inspekcijama kao sto su recimo neke firme za servis i prodaju racunara i tako to. Inace ljudi za kucnu upotrebu, tesko zbog svega ovoga. Setup.exe je Setup.exe!
29. april 2005. u 7:58 pm #27281slaks
UčesnikNeznam kako je kod vas u vašem gradu ali kod mene, bogami linux slabo prolazi. Nešto veliko trebalo bi da se desi pa da se ljudi okrenu Linuxu umesto windowsa. Pogledajte samo koliko ima ljudi ili firmi koju vrše obuku ili daju časove za rad na Linux-u, mogu se na prstima nabrojati.
I na kraju sve se svodi na pojedince kojima je dosadio windows pa su zato prešli na Linux ili one koji nisu mogli da priuste orginal a nemogu da instaliraju pirata iz svako jakih razloga pa su se okrenuli Linuxu. I na kraj ostaje veoma mali broj onih koji su stvarno odabrali Linux kao svoj operativni sistem i koji uopšte nikad nisu ni imali window, kao moj drug od koga sam i dobio prvu distribuciju Linuxa.I nha kraju šta reći nego da će još dosta vremena proće pre nego što ugledamo neku linux distribuciju u nekoj firmi ili državnom preduzeću ili kod većine pojedinaca koji kao što znamo samo interesuju igrice a za koje linux još uvek nema neko rešenje i podršku.
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.