Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Legalizacija&LINUX
- This topic has 63 одговора, 23 гласа, and was last updated 19 years, 8 months раније by
dejanium.
-
АуторЧланци
-
21. април 2005. у 1:54 pm #27252
slaks
УчесникPa naravno trebamo koristiti sve prilike da se sirimo. A znajuci da vecina gradjana ove nase zemlje nemoze sebi da priusti da ima lincenciran windows ili ti buduci longhorn, verujem da cemo ubrzo presisati win i preci svi na lin. 🙂 🙂 🙂 🙂
21. април 2005. у 2:43 pm #27253Doole
Учесник@popac
Pa da mozemo da ubedimo ljude nebih bas rekao.Recimo ja linux imam na racunaru otprilike godinu dana stim da ga dva do tri meseca nisam uopste koristio(sto ne pitaj…),a prvi put sam ga video u jednoj firmi gde prodaju racunare.Recimo dosta mojih drugova koji vole racunare,programe,igrice imaju samo win instaliran na svom kompu,oni bi zeleli da sire znanje a da to sve ide lako ali toga nema.O linuxu nece ni da cuju.Jedni kazu da je tesko za rad,drugi kazu nemoze da rade lepo igrice,trecima se nesvidja…Kao sto ti kazes oni se isto podsmevaju kad samo pomenem linux.U mom gradu linux se jako ali jako tesko siri. 😥21. април 2005. у 5:25 pm #27254slaks
Учесник@popac
Pa da mozemo da ubedimo ljude nebih bas rekao.Recimo ja linux imam na racunaru otprilike godinu dana stim da ga dva do tri meseca nisam uopste koristio(sto ne pitaj…),a prvi put sam ga video u jednoj firmi gde prodaju racunare.Recimo dosta mojih drugova koji vole racunare,programe,igrice imaju samo win instaliran na svom kompu,oni bi zeleli da sire znanje a da to sve ide lako ali toga nema.O linuxu nece ni da cuju.Jedni kazu da je tesko za rad,drugi kazu nemoze da rade lepo igrice,trecima se nesvidja…Kao sto ti kazes oni se isto podsmevaju kad samo pomenem linux.U mom gradu linux se jako ali jako tesko siri. 😥Pa dobro to zavisi od mesta do mesta, kod nekih je vise zastupljen kod nekih manje, bitno je da nas ima u svakom mestu pa makar i jedan korisnik 😉 Znas kako kazu jedan ali vredan. Kad tad obratice se oni tebi za pomoc oko svoje prve linux distribucije kada vise nemogu da pronacu windows ili ti lonhorn kod prepodavaca a nemogu da sebi priuste licenciran. Pa cemo onda da vidimo ko ce da se smeje. 8) 8)
21. април 2005. у 6:28 pm #27255djux
УчесникIsta stvar je i kod mene, kome god da pomenem linux gleda me sa nevericom i cudjenjem! Prakticno niko ne namerava ni da ga proba pa mi nije jasno da li uopste treba da ocekujemo da linux u skorije vreme pregazi win ❗ ❓
21. април 2005. у 7:47 pm #27256brale
Учесникda li uopste treba da ocekujemo da linux u skorije vreme pregazi win ❗ ❓
Naravno da ne, pa to se nije desilo ni kod gorih od nas (mada su retki ) 😆 . Ta legalizacija sluzi da se koliko toliko ljudi zaplase, da se uzme jos koja kinta, bice tih akcija jos verovatno. Sumnjam da ce iko od “obicnih smrtnika” najebati. Ko predje na Linux dobro je dosao, ali windowsa ce biti jos ohoho , ne treba se zavaravati. To je cinjenica, zalosno ali istinito. Dotle nama preostaje da sirimo zarazu. 😆 😆 😆
21. април 2005. у 11:43 pm #27257sifumarko
УчесникDa sirimo da sirimo, nego sta.
ALL WE ARE SAAAAAYING IS TO GIVE LINUX A CHAAAAANCE !!! 8) 8) 8)
22. април 2005. у 2:17 pm #27258Mikla
УчесникJesmo mi svi ovde u pravu, ali mi smo samo gomila koja to zna dok je M$ gomila koja dela.
Kad ja budem imao parica da tutnem vladi u dzep onda ce verovatno ta ista i da koristi linux.22. април 2005. у 2:34 pm #27259Mikla
Учесникeh da dodam, malo je bajato ali to sve govori
http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=3157&q=microsoft
koga mrzi da ide na link evo i teksta (bez slike 🙂 ):
Мајкрософт припремио програм на српском језику
Београд, 28. април 2004. године – Председник Владе Републике Србије Војислав Коштуница примио је данас представнике САНУ, Београдског универзитета, Матице српске и представнике компаније Мајкрософт
Мајкрософт је у оквиру сарадње са Владом Републике Србије припремио програм Microsoft Office 2003 на српском језику.
У разговору је посебно истакнут значај појављивања компјутерских програма на српском језику на ћириличном и латиничном писму. Указано је и на важност пажљивог усавршавања превода на српски језик компјутерских програма.
У оквиру сарадње Владе Републике Србије и Мајкрософта предвиђена је и донација 50.000 лиценци мајкрософтових програма на српском језику за потребе академских институција.
——————————————————–
Obratite paznju na ono 50.000!!! tako se vrsi kolonizacija kako neko rece22. април 2005. у 3:17 pm #27260popac
УчесникHM, kako to sad, ja sam instalirao Linux bar kod 20 ljudi do sad!!!
Evo baš sutra idem da instaliram linux drugaru koj je bio okoreli Windows korisnik ali nezmam kako uspeo da napati viruse pa mu se M$ malo smučio. Mnogo, ali stvarno mnogo mojih drugara koriste Linux. Gde god nađeš zgodno mesto tu linux posadi!!!
22. април 2005. у 5:25 pm #27261slaks
УчесникBas lepo od njih sto daju 50.000 licenci programa na srpskom jeziku. A jel se neko pitao sta posle ❓ 😕
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.