Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › koju distribuciju koristite
- This topic has 67 одговора, 35 гласова, and was last updated 19 years, 6 months раније by salac.
-
АуторЧланци
-
27. јун 2005. у 9:02 am #28304MoneoУчесник
@jboban
Pa nista ne fali SuSE-u!
U pitanju je jedan od najboljih distroa koje sam probao-radi stabilno i pouzdano(za razliku od MDK 10.x),ima YAST alat koji je stvarno odlican,plus gomila programa na pratecim cd-ovima!
Poprilicno je user-friendly,a i sve ostalo je za pohvalu-sve je na nivou!
Mana je sto je SuSE sporiji od recimo Slackware-a ili Gentoo i to dosta-ali to je prilicno razumljivo,jer je u pitanju ne source-based vec RPM distribucija,pa je moralo i nesto da se zrtvuje!
Toplo preporucujem pocetnicima da probaju(a i svima ostalim 🙂 )-SuSE je(po mojim utiscima) usio MDK i Fedoru u svakoj kategoriji!
Ali sto se brzine tice-SuSE nije ni prismrdeti Slack-u,a Gentoo-u nije prismrdeti i do package sistema o kome SuSE moze samo da sanja!
Eto…
CU!
Heavy Metal rules!28. јун 2005. у 7:54 am #28305alkionУчесникSuse 9.2 Pro
A koristim ga zato sto 100% odgovara mojim potrebama
1. Prepoznao je sav hardver
2. Odlicna podrska za multimediju
3. Kad ga namestis, zaboravis na njega (a uzeo sam ga cim je izasao)Ja nikad nisam voleo Slack jer ne zelim da mi OS bude sustina postojanja racunara. Isprobao sam skoro sve distribucije i onda sam shvatio da se iskljucivo bavim podesavanjima.
Ne zelim nista da podesavam beskonacno.
Instaliram, podesim za 45 minuta i radim u njemu nesto korisno.Sve u svemu, mora se dobro probistriti za sta ti treba.
28. јун 2005. у 11:32 am #28306nowaveУчесникNedavno sam probao SuSE 9.3, a pre toga sam imao Fedora Core 3, i iskren da budem nisam primetio neku veliku razliku: oba se dizu podjednako sporo,
oba imaju podjednak broj aplikcaija, oba su prilicno stabilna. Kod SuSEa mi je zasmetala instalacija – uzasno sporaaaaaa…. Znam, u principu ga instaliras jednom, i ne mislis vise, ali i taj jedan put mi je bio uzas! U odnosu na Fedoru 3, koja se kompletna instalira za nekih 45 min. na mojoj masini, za SuSE mi je trebalo vise od dva sata!!! Jeste, ima diske vise, ali ipak je razlika prevelika. Zasto, zaista nemam pojma… Inace su prilicno uglancana oba distroa.28. јун 2005. у 2:15 pm #28307kmilosУчесник@nowave
Nova FC4 je malkice brža od 3. koliko sam ja primetio (prvi put npr. da gledam DVD na 366MHz mašini bez preskakanja od RHL9), i uopšte dobro ispeglana i očekivano bolja od prethodne verzije. Samim tim je valjda brža i od SUSE-ta koliko sam video da pričaju ljudi po recenzijama i raznim forumima.29. јун 2005. у 12:15 pm #28308jedanBrankoУчесникKoristio sve i svasta, bolje reci probao.
Svaki distro ima svojih prednosti i mana mada se ne razlikuju puno.
Odkad je izasao SuSE 9.0 nisam menjao distro – jedino presao na 9.3 – ima sve sto meni treba i zadovoljan sam. Na trke ne idem pa mi navodna sporost ne pada za oko 🙂29. јун 2005. у 1:53 pm #28309popacУчесникSUSE je majstor sporoce. Ušio je i ovako vec spor Mandrake. OK, treba malo pocetnicima neke distribucije tipa MDK, SUSE ali samo u početku. Čis skontate da ste savladali RPM bazirane disroe marš na Slackware pa na Gentoo 😆
29. јун 2005. у 2:57 pm #28310MladenIsakovicУчесникČim skontate da ste savladali RPM bazirane disroe marš na Slackware pa na Gentoo 😆
Ma, svaka ti je poslovica ❗
29. јун 2005. у 3:08 pm #28311mtm76Учесник… na Slackware pa na Gentoo 😆
ŠTAAA? Ostavit Slackware zarad tamo neke distribucije čiji tvorac radi za M$? jeres… držte nevjernika… ma đe mi onaj glogov kolac… 😆
29. јун 2005. у 8:34 pm #28312LYbУчесникŠTAAA? Ostavit Slackware zarad tamo neke distribucije čiji tvorac radi za M$? jeres… držte nevjernika… ma đe mi onaj glogov kolac…
To je upravo ono sto sam ja uradio Slack –> Gentoo
Nece tamo neki Patrik meni da uvaljuje i486 pakete 😛29. јун 2005. у 9:05 pm #28313DVSoftwareУчесникda li je neko od vas probao ubuntu
ja ga pre neki dan instalirao i 😯
prosto sam odushevljen – sve radi kao podmazano -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.