Početak›Forumi›Linuks›Opšte Linuks diskusije›koju distribuciju koristite
- This topic has 67 odgovora, 35 glasova, and was last updated 18 years, 5 months ranije by
salac.
-
AutorČlanci
-
12. maja 2005. u 10:38 pm #28274
Off-Topic
UčesnikWin3.11:oops:
al pod WINE, radi ko blesav, u stvari nishta i ne radi, samo mi zauzima mesto na disku, a inache slab sam na sve shto lichi na MDKx.1, ochigledno mi se tako zalomilo, oceme kechevi, vuchem ih josh od prvog razreda.:roll:Prosto me srce boli kad moram da biram izmedju MDK9.1 i MDK10.1 😥
Kad li ce da smisle multi OS, pa na Ctrl+Alt+Shift+Tab da predjem iz jednog u drugi.
13. maja 2005. u 12:53 am #28275LYb
UčesnikSlackware 10.1… u stvari, Slackware – current
Zasto? Pa zato sto je najbolji 🙂
Ne, jednostavo ne volim rpm, ne volim superultramegaturbo konfiguracione alate specificne samo za tu-i-tu distribuciju, volim da distro brzo radi, da nema imbecilne bagove koje ni Bil Gejts ne bi uspeo da osmisli, a i, brate mili, navikao sam se 🙂 Poludeo bih da moram da koristim nesto sto nema BSD sistem init skripti, recimo.
Da imam dobar link, presao bih na Gentoo bez mnogo razmisljanja.
13. maja 2005. u 7:41 am #28276Stator
UčesnikSuSe 9.1 za koji dan rpelazim na 9.3 . Jednostavno sam pocao sa tom distribuciom slucajno i sada je sve ostalo nekako navika …..
13. maja 2005. u 8:50 am #28277Mr_Pingvin
UčesnikZaboravio da kazem šta ja koristim…..
Koristim suse 9.2 sa kojim sam kolko tolko zadovoljan, jer je stabilan ima brdo softvera, ali zameram mu na brzini i što ga razvijaju iza “zatvorenih vrata”….
Imam instaliran i Yoper….Koji je jako brz, jako brzo se instalira i namesti, ali ima jako slabu podršku… ( radi ga jedan čovek i još par ljudi mu pomaže pa sve to ide jako sopro ) mada umeju da pomognu na njihovom forumu…. Volim da drugarima pokažem Yopera, pa da vide kako linux rastura brže od XP-a…. a još sam namestio i macosX-look pa sve to jaaaako lepo izgleda…. I često dobijam komentare tipa.. “oću i ja da imam ovakav linux, ovaj mendrejk od komšije nije ovako lep i brz :))”
A juče mi je stigao ubuntu 5.04 pa sad pravim mesto i za njega…
verovatno ću ga probati za par dana….Ipak prvo mesto da distrowatch-u…mora se probati….. 😀13. maja 2005. u 9:13 am #28278Nightweaver
UčesnikFreeBSD 5.x. Zasto..zato sto je UNIX, zato sto je mocan, zato sto je stabilan kao stena..i zato sto ima najlepsu maskotu.:)
13. maja 2005. u 11:02 am #28279ivrobi
UčesnikPozdrav!
Trenutno eksperimentisem sa SUSE 9.2, pa da vidimo…
Inace, kao Live distribuciju, probao sam Damn Small Linux i odusevio sam se. Sta sve moze da stane u 50 MB… cudo.13. maja 2005. u 12:24 pm #28280Mikla
UčesnikFreeBSD, UBUNTU
13. maja 2005. u 2:00 pm #28281Doole
UčesnikGentoo zbog portage stabla i zbog brzine
13. maja 2005. u 4:12 pm #28282popac
UčesnikJa planiram da instaliram Damn Small Linux da malo eksperimentisem sa njim. Mnogo je dobar. Ima bukvalno sve najosnovnije. xmms, sylphed claws, firefox, fluxbox, ama sve, samo mu fali neki ozbiljniji office paket.
13. maja 2005. u 4:55 pm #28283JMateja
Učesniklackware 10.1
Probao sam mnogo distribucija (Feodora, Mandrake, SUSE, Knoppix, Linuxo, Gentoo, RedHat Enterprise, Centonix, Vector, Ubuntu, Java Desktop System, …) Kako sam učio o linuxu tako sam menjao distribucije i pomerao se ka onim koje mi daju više slobode za eksperimentisanje i podešavanje. Gentoo mi se činio idealnim ali sam imao par pehova sa tom distribucijom pa je nisam više koristio a i smaralo me je da nemam mašinu par dana dok sve ne podignem (stage 1).
Slackware mi se čini idealnim, izuzetno stabilan (za razliku od Madnrake-a npr.), lako se dodaju najnovije stvari (trenutno imam kernel 2.6.10 i KDE 3.4), instalacija softvera je najintuitivnija od svih distribucija ujedno i najjednostavnija, i za kraj ono najvažnije izuzetno je brz ovo je prva distribucija koja je u stanju da podnese moj način rada bez štucanja (istovremeno: rezanje DVD-a, kopiranje stvari preko LAN-a, slušanje muzike, download, surf, P2P, mail, programiranje što podrazumeva rad sa 2-3 moja programa + baza + gui za bazu + razvojno orkuženje + editor, ….)
Bez obzira što sam fan ove distribucije preporučio bih je samo iskusnim linux-ašima ili onima koji to žele da postanu. Za sve ostale moja preporuka je Mandriva (lako se instalira i većina stvari radi iz cuga bez posebnih podešavanja).
Puno pozdrava Mateja (izvinjavam se na opširnosti) -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.