Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › OpenSuSE › kako
- This topic has 53 одговора, 11 гласова, and was last updated 16 years, 10 months раније by dukenukem_4d.
-
АуторЧланци
-
14. јул 2007. у 2:29 pm #55144dokmanУчесник
Pozdrav!!!
Nabavio sam SuSe 10.1, ali mi je u medjuvremenu grom spalio modem pa sam kupio drugi i to Intel V92 HaM Data Fax Voice, pokrenem scanModem i u rezultatima mi izbaci da je taj chipset podrzan sa starim krnelom 2.4, nisam najbolje razumeo da li jos nije napisan driver za 2.6 ili uopste nece biti napisan?!
Da li mise samo cini ili komp malo “stuca” sa ovim 10.1?
Kakva su vasa iskustva sa istim?14. јул 2007. у 3:22 pm #55145kmilosУчесникNabavio sam SuSe 10.1, ali mi je u medjuvremenu grom spalio modem pa sam kupio drugi i to Intel V92 HaM Data Fax Voice, pokrenem scanModem i u rezultatima mi izbaci da je taj chipset podrzan sa starim krnelom 2.4, nisam najbolje razumeo da li jos nije napisan driver za 2.6 ili uopste nece biti napisan?!
Nažalost neće, taj modem je malo mator i podrška za njega je ukinuta odavno.
15. јул 2007. у 3:14 am #55146dokmanУчесникSteta, bas sam se ponadao da cu sa Linux-om izaci na net!
Hvala na pomoci!15. јул 2007. у 6:37 am #55147GoranSTXУчесникCene modema su posle obaranja PDV-a pale ispod 500 din. Uzmi neki lucent win modem koji je dobro podrzan sa drajverima i vozi!
20. јул 2007. у 10:12 am #55148rtanjvrhУчесникKo koga ovde zamajava.
Dobri ljudi lepo saopšte šta uraditi ali da li namerno ili slučajhno to de previdi?5. октобар 2007. у 7:11 pm #55149dokmanУчесникPozdrav ljudi!
Sad sam nabavio Conexant modem sa HSF chipset-om, nasao sam neki driver i instalirao ga, ali nisam uspeo nista drugo, ako bi mogao neko da mi postupno objasni sta i kako da uradim, u uputstvu pise:
METHOD C: TAR PACKAGE (*.tar.gz)
If you have obtained the driver package in tar format:
1. extract the package with “tar -xzf hsfmodem-{version}.tar.gz”
2. change to the package directory with “cd hsfmodem-{version}”
3. run “make install” from the top of the package directory.
4. run “hsfconfig” to complete the installation and configure your modem.
Stignem do ovog “hsfconfig” i pocne praviti neki kernel modul ali ne zavrsi zbog greske, zaboravio sam sta je pisalo, ako ima neko voljan da mi pomogne neka napise sta da uradim, jos nisam sazvakao komande pa mi treba “crtati” svako slovo.
Jel dovoljno uputstvo sa SuSe-ovog sajta za podesavanje KPPP?
Jos jedno pitanje, kako da ubacim Slackware u SuSe-ov GRUB, pokusao sam nesto ali nije upalilo.
Hvala unapred!!!
Valjda cu uspeti ovaj put 🙂
5. октобар 2007. у 8:35 pm #55150bOSKEУчесникda li se moze uraditi nesto slicno kao na Windows-u “copy”, “paste” na hard
ovo me je podsetil0 na ovo :0
#462310 +(7261)- [X]
Name ONE thing that your windows comp can do that my MAC cant
Right click.20. октобар 2007. у 7:13 pm #55151dokmanУчесникInstalirao samm Slackware 12, opet, mislim da sam iz YAST-a podesio GRUB, kad ono nista
evo kako izgledaju suseova podesavanja, kako slackova po mom misljenju i Grub mi izbacuje gresku: “kernel (hd0,5)/boot/vmlinuz-huge-smp-2.6.21.5-smp root=/dev/hde8 vga=0x31a resume=/dev/hde7 splash=silen
Error 15: file not found”
Kako da promenim ovo (hd0,5) u (hd0,7), tj. kako ide kompletna komanda za podesavanje /boot/grub/menu.lst?
Pogledajte slike
Hvala unapred!
20. октобар 2007. у 8:08 pm #55152dukenukem_4dУчесникovo je malo zakomplikovano ,
vidis ,imas dva boot direktorijuma jedan je susetov ,a drugi je slackov
kad imas visestruki boot imas nekoliko opcija
-da od slacka stavis boot loader na njegovu neku particiju ili boot ili /
pa onda iz suseovog pozoves ovaj drugi ako je to moguce?(valjda tako nekako)
-ovo bi bila druga opcija ali onda bi trebalo da iskopiras i initrd slackov i
vmlinuz slackov u boot direktorijum od suseta prvo (ako ima mesta jer
on po default cini mi se stavlja malo mesta)
ali onda bi bilo pozeljno da uspe upis yastov (po svaku cenu )
pre restarta jer su pomerane datoteke u boot21. октобар 2007. у 1:23 am #55153dokmanУчесникKad se boot-uje sistem GRUB mi izbaci gresku
“kernel (hd0,5)/boot/vmlinuz-huge-smp-2.6.21.5-smp root=/dev/hde8 vga=0x31a resume=/dev/hde7 splash=silentError 15: file not found”
Posle dobijem GRUB meni gde opet mogu birati koji cu OS boot-ovati i dole su opcije za “cammand line” i “edit”, odaberem edit i umesto (hd0,5) upisem (hd0,7), zato pitam kako ide kompletna komanda za podesavanje gruba, ne znam kako se menja, da ovo ostane upisamo za stalno i da ne moram svaki put iznova kucati nego da automatski pokrece sistem!
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.