Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › K3b ili Brasero?
- This topic has 61 одговор, 25 гласова, and was last updated 15 years, 5 months раније by Oko_sa_Bagdale.
-
АуторЧланци
-
19. јун 2009. у 11:07 am #79195dukenukem_4dУчесник
# cdrecord –version
Cdrecord-ProDVD-ProBD-Clone 2.01.01a53 (i686-pc-linux-gnu) Copyright (C) 1995-2008 Jörg Schillingsad je trenutno kod mene cdrecord na slax/slackware-u (nisam u stvari obraćao pažnju)
kad bih išao na neko debugovanje za libburnija
da li da spremim poneke prazne diskove :angel:
(hoću da kažem ,pomalo sam u hroničnom nedostatku sa sredstvima 🙁 i resursima )valjda nije glupo pitanje ???
19. јун 2009. у 12:53 pm #79196kosmiУчесникPa ono trebaju diskovi duke, ovo su prvenstveno burning utilities and libraries :D, mada koliko znam svi standardni diskovi su već istestirani, tako da eventualno može da bude problem sa nekim novijim ako nisu podržani u nekoj verziji firmvera rezača. Jedino što se zna da nije podržano od medija su DVD-R DL only i čitava HD DVD paleta.
Ja probah juče da statički iskompajliram ‘cdrskin’ i ‘xorriso’ čisto da vidim da li i tako rade i rade što da ne :biggrin:, prošvrljah kroz sve navedene primere sa CD-RW i DVD+RW i ne mogu da im nađem bug, biće da je neko to pre mene testirao O0.
Ova dva:
http://scdbackup.sourceforge.net/xorriso-0.3.8.pl00.tar.gz
on u sebi ima malo stariji libburn i libisofs, osim cdrskin ihttp://files.libburnia-project.org/releases/libburn-0.6.6.pl00.tar.gz
najnoviji release sa cdrskin naravnoProbao sam i sve sa libburnije dinamički uz najnoviji libisofs-0.6.20, takođe radi O0. svn izgleda nešto stoji, te to nisam dirao :).
Mario, što bre toliko imate botova i spama po trac? 😮
19. јун 2009. у 1:37 pm #79197АнонимниГостSve ja to kapiram care. Nema tu nista lose. Samo napred. Portabilnost sam pomenuo namerno jer cete tako dobiti puno siru bazu iskusnijih Unix korisnika od kojih cete imati vajde sto se testiranja tice. Evo dobrovoljno se prijavljujem da pokusam da kompajliram libburnia-ju na OpenBSD-ije i napravim portu.
Ono sto ja smatram da je greska u Linux komuni da dosta cesto nesto iskodirate i umesto da to cistite od bagova vi opet pocinjete nesto od pocetka. Tipican primer vam je audio i fajl sistemi. Niti vam treba 10 audio sistema niti vam treba 30 fajl sistema. Ili se vracajte na OSS ili cistite ALSU od bagova. Nije bitno da nije savrsena. Nista nece biti savrseno ako samo ljudi pocinju stvari od pocetka umesto da testiraju i ciste kod.
Slazem se da je to dosta cesto greska, medjutim vjerujem kako ce vrijeme pokazati da je libburnia jedan jako veliki korak naprijed sto se tice przenja optickih medija i svega vezanog uz njih. Inace, vise si nego dobrodosao da pomognes u OpenBSD portu, irc.freenode.net #libburn ukoliko zelis pricati u real-timeu 🙂 Inace libburnia project je star jedno 3 godine, i vec je prilicno istestiran ja bih rekao, iako sam internal dizajn moze, i biti ce poboljsan.
19. јун 2009. у 1:40 pm #79198АнонимниГостProbao sam i sve sa libburnije dinamički uz najnoviji libisofs-0.6.20, takođe radi O0. svn izgleda nešto stoji, te to nisam dirao :).
Mario, što bre toliko imate botova i spama po trac? 😮
Libisofs se trenutno razvija u Bzr repozitoriju na Launchpadu, zato svn stoji. Zato sto nemam bash vremena, ali biti ce i to…nadam se jednoj lijepoj marketinskoj stranici, i boljem development portalu … jos ove godine 🙂
22. јун 2009. у 7:12 pm #79199kosmiУчесникEvo izašao vam je novi Nero 3.5.3.1 (http://www.nero.com/enu/downloads-linux3-trial.php),
license key по обичају имате у crack repozitorijumu :redface:.22. јун 2009. у 7:22 pm #79200dare023УчесникMoram nešto da pitam:zašto k3b nema opciju “erase rw dvd” ?
Razumem ja da se to obavi kad se nešto drugo snima, ali ponekad ipak treba samo obrisati…
Opcija “format rw dvd” isto ne radi ništa samo izbaci poruku o brisanju prilikom novog snimanja ili kako već22. јун 2009. у 10:36 pm #79201kosmiУчесникMislim da imaš plus… a jel može ovako, pročitaš koje su razlike između samih mogućnosti DVD-RW plusa i minusa:
http://fy.chalmers.se/~appro/linux/DVD+RW/
http://fy.chalmers.se/~appro/linux/DVD+RW/-RW/pa da daš rezime, kada trebaš, zašto i da li uopšte trebaš formatirati ponovo kod jednog ili samo prvi put, a kada trebaš/moraš formatirati/blankovati kod drugog? I na kraju koliko je preporučljivo to iznova raditi? Važi za tvoj plus:
[code]dvd+rw-format -force=full /dev/dvd[/code]ono što se preporučuje ako baš nećeš da vidiš ništa nije formatiranje, već nulovanje:
[code]growisofs -Z /dev/dvd=/dev/zero[/code]što i ne znam kako i da li je tako implementirano kod k3b pošto ga ne koristim :angel:.
22. јун 2009. у 11:22 pm #79202Oko_sa_BagdaleУчесникTakodje je vrlo jednostavno dodati podatke na vec postojci DVD+RW disk koji ima praznog prostora.
[code]
growisofs -M /dev/dvd -R /mydata
[/code]23. јун 2009. у 3:16 pm #79203dare023УчесникE svaka čast 😀
Zaista nisam nikad obraćao baš mnogo pažnje na ovu tematiku…27. јун 2009. у 8:53 pm #79204DraxУчесникMoram nešto da pitam:zašto k3b nema opciju “erase rw dvd” ?
Razumem ja da se to obavi kad se nešto drugo snima, ali ponekad ipak treba samo obrisati…
Opcija “format rw dvd” isto ne radi ništa samo izbaci poruku o brisanju prilikom novog snimanja ili kako većIma u podesavanjima K3B-a… Pod Settings – Advanced – poslednji checkbox na kartici koji kaze: Automatically erase CD-RWs and DVD-RWs
Naravno ovo vazi za 1.65.0 na KDE 4.2.2
Ono sto se pokazalo kao problematicno je beskrajno ucitavanje sadrzaja direktorijuma u gornjem delu GUI-ja… file browseru. Tu treba naci neki koji se “lakse” ucitava… pa odatle krenuti dalje… posto NECE krenuti da reze sve dok se pokazuje ikona zauzeca….
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.