Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › K3b ili Brasero?
- This topic has 61 одговор, 25 гласова, and was last updated 15 years, 6 months раније by Oko_sa_Bagdale.
-
АуторЧланци
-
14. јун 2009. у 6:20 am #79185GoranSTXУчесник
………………………….
Ајде сад, о моћни админи, урадите ону ствар због које сте ту – обришите офтопике и расправу на личном нивоу!Na ovom forumu je odvajkada praksa da se poruke i teme ne brišu sem u slučajevima grubog kršenja pravila i netikecije. Zašto da brišemo poruke? Da sačuvamo ugled foruma? Mislim da nema bojazni po tom pitanju, one više govore o autoru iste, pa u tom smislu svako je predstavaljen onako kako želi.
Da sam znao da ce doci do ovolikog varnicenja, ne bih ni pokretao ovu temu…. :redface:
Onda se nikad ni o čemu ne bi ni raspravljalo i šta bi time dobili? Nije stvar u temi…
U pravu si!
Gdje pomenuh Nero Linux otac me j… A i ne koristim ga vec samo slobodni softver.Da, mislim da si ti Miso kriv za sve 😀 😛 ŠALA!!!
Važi kao i za Ljubu, nije stvar u temi. Da se pričalo o najboljem načinu obrade i lagerovanja stočnog sena bilo bi nekoliko različitih mišljenja i vrlo vatrena diskusija. Taman da seno plane…
17. јун 2009. у 9:14 am #79186DemonУчесникipak nero linuks u ovom trenutku , valjda jedino on, omogućava iz linuksa upis na
BD-R BD-RE blue ray dvd kao i HD-DVD ili tako nešto 🙁Nije tačno, cdrtools takođe upisuje na BDR:
http://cdrecord.berlios.de/private/cdrecord.html17. јун 2009. у 10:39 am #79187dukenukem_4dУчесникpodlegoh gebelsovskoj propagandnoj mraketinškoj nerolinux makineriji….
🙁 😀
(šta reći… :redface: )17. јун 2009. у 1:23 pm #79188kosmiУчесник(šta reći… :redface: )
Win a free copy of cdrecord! Iceschily! O0
18. јун 2009. у 10:14 am #79189АнонимниГостXfburn, malo je sporiji, ali pouzdan.
Na koji tocno nacin je spor? Mozes li to uvijek reproducirati? Voljan sam suradjivati kako bismo to
zajedno ispravili.Čini mi se da XFBunr koristi libburn biblioteke
Ne samo da ti se cini, nego koristi i libisofs i libburn.
Napominjem da sam probao i Gnome Baker-nije hteo da krene sa rezanjem uopste
Moguce, malo sam zapostavio Gnomebaker u posljednje vrijeme. Mogu li dobiti debug log?
korektno radila sa sg (SCSI) drajverom za Linux koji je pun bug-ova.
Navedi jedan? Kako libburn ispravno funkcionira? 🙂
U medjvremenu su Debijanovci odlucili da pokusaju da forkuju cdrtools zato sto upstream nije j***o 2% njihove Linux specific patches za cdrtools. Kao rezultat incidenta cdrtools su sada licensirani pod Sun-ovom CDDL a vecina Linux distribucija koristi Debijanovu GPL verziju cdrtools koja nikad nije ni radila kako treba.
Netocno. Schilly je napisao svoj build system koji je licenciran pod CCDL licencom, a Debian legal team smatra da se GPL i CCDL ne mogu mijesati. Vecina Linux distribucija koristi Debianov fork nazvan cdrkit, da, i takodjer je tocno da taj fork nije odrzavan i ne preporuca se njegovo koristenje.
Xfbutn je posebna jos tuznija prica ali da ne gusim.
Slusam? Zasto? Nisam vidio nijedan bug report od tebe na trackeru ili poruku na mailing listi. Ako se varam,
unaprijed se ispricavam.U poslednje vreme sam krenuo da rezem i u gnomebaker-u i imam samo reci hvale.
Hvala, nadam se da cu valjda jednog dana opet imati vremena da to ispoliram.
ipak nero linuks u ovom trenutku , valjda jedino on, omogućava iz linuksa upis na
BD-R BD-RE blue ray dvd kao i HD-DVD ili tako nešto SadDrugi su odgovorili za mene 😉
18. јун 2009. у 10:32 am #79190АнонимниГостNeko se može uplašiti od toliko command line switcheva, mada su oni potpuno isti kao za CD/DVD – te ako je neko imao iskustva neće morati da menja navike :angel:.
Netko se to hvali ili se meni samo cini? Inace da, mislim da HDDVD ni nece biti podrzan u libburnia projektu, barem ne u neko dogledno vrijeme cisto iz prakticnih razloga 🙂
18. јун 2009. у 10:49 am #79191kosmiУчесникMa jok nismo mislili da će dođe neko poznat O0 😀 Ja to zbog Nero lusera više, a i reklama je
dobra šta kažeš? 😉19. јун 2009. у 7:49 am #79192Oko_sa_BagdaleУчесник[quote]
U medjvremenu su Debijanovci odlucili da pokusaju da forkuju cdrtools zato sto upstream nije j***o 2% njihove Linux specific patches za cdrtools. Kao rezultat incidenta cdrtools su sada licensirani pod Sun-ovom CDDL a vecina Linux distribucija koristi Debijanovu GPL verziju cdrtools koja nikad nije ni radila kako treba.Netocno. Schilly je napisao svoj build system koji je licenciran pod CCDL licencom, a Debian legal team smatra da se GPL i CCDL ne mogu mijesati. Vecina Linux distribucija koristi Debianov fork nazvan cdrkit, da, i takodjer je tocno da taj fork nije odrzavan i ne preporuca se njegovo koristenje.
[/quote]Sta je netacno? I sam kazes da vecina Linux distribucija koristi Debijanov fork poznat pod imenom cdrkit. Sto se samih dogadjaja tice koji su doveli do toga ovo je Schilly-ijeva verzija.
http://cdrecord.berlios.de/private/linux-dist.html
Nemam razloga da mu ne verujem da su Debijanovici bili bezobrazni. Sa druge strane nisam pasao travu
da verujem SUN-ovim advokatima da je CDDL free license kolko god da mi je GPL antipaticna.[quote]Xfbutn je posebna jos tuznija prica ali da ne gusim.
Slusam? Zasto? Nisam vidio nijedan bug report od tebe na trackeru ili poruku na mailing listi. Ako se varam,
unaprijed se ispricavam.[/quote]
Iz prostog razloga sto se libburnia ne kompajlira na OpenBSD-iju, zapravo ne kompajlira se ni na jednom Unix-u ili Unix like systemu sem Linux-a i FreeBSD-ija. Schilly-ijev cdrtools se portovane na sve zive i mrtve Unix-e koliko je meni poznato.
Cuj ja jako postujem to sto si seo i pokusao da resis probleme kodiranjem. Takodje jako cenim to ta si svoj rad poklonio Linux komuni taman da mi koji koristimo Unix nismo videli nikakve vajde od toga. Ova politicka diskusija je besmislena a pocela je time sto je neko poceo da gusi o Nero i o saradnji Nero developera sa proizvodjacima hardware-a. Ja sam upao u diskusiju negirajuci ispravnost takvog pristupa (NDA+ binary bloobs) i opasnost koji on nosi celoj Open Source komuni. Takodje je izneto niz netacnih tvrdnji da su K3b i Brasero (cdrtools, dvd+rw-tools) neupotrebljivi ili inferiorni u odnosu na komercijani proizvod. Ja 99% vremena koristim cdio (CD burning) koji je u bazi OpenBSD-ija i growisofs (dvd+rw-tools) za DVDs ali ono 20-30 diskova koliko sam ja u mom zivotu izrezao na Linux-ima izaslo je bez greske. Mislim da to treba da shvatis kao kompliment a ne kako napad na svoj rad.
19. јун 2009. у 8:08 am #79193АнонимниГост[quote=”Mario Danic”]
[quote]
U medjvremenu su Debijanovci odlucili da pokusaju da forkuju cdrtools zato sto upstream nije j***o 2% njihove Linux specific patches za cdrtools. Kao rezultat incidenta cdrtools su sada licensirani pod Sun-ovom CDDL a vecina Linux distribucija koristi Debijanovu GPL verziju cdrtools koja nikad nije ni radila kako treba.Netocno. Schilly je napisao svoj build system koji je licenciran pod CCDL licencom, a Debian legal team smatra da se GPL i CCDL ne mogu mijesati. Vecina Linux distribucija koristi Debianov fork nazvan cdrkit, da, i takodjer je tocno da taj fork nije odrzavan i ne preporuca se njegovo koristenje.
[/quote]Sta je netacno? I sam kazes da vecina Linux distribucija koristi Debijanov fork poznat pod imenom cdrkit. Sto se
samih dogadjaja tice koji su doveli do toga ovo je Schilly-ijeva verzija.http://cdrecord.berlios.de/private/linux-dist.html
Nemam razloga da mu ne verujem.
[quote]Xfbutn je posebna jos tuznija prica ali da ne gusim.
unaprijed se ispricavam.[/quote]
Iz prostog razloga sto se libburnia ne kompajlira na OpenBSD-iju, zapravo ne kompajlira se ni na jednom Unix-u ili Unix like systemu sem Linux-a i FreeBSD-ija. Schilly-ijev cdrtools se portovane na sve zive i mrtve Unix-e koliko je meni poznato.
Cuj ja jako postujem to sto si seo i pokusao da resis probleme kodiranjem. Takodje jako cenim to ta si svoj rad
poklonio Linux komuni taman da mi koji koristimo Unix nismo videli nikakve vajde od toga. Ova politicka diskusija je besmislena a pocela je time sto je neko poceo da gusi o Nero i o saradnji Nero developera sa proizvodjacima hardware-a. Ja sam upao u diskusiju negirajuci ispravnost takvog pristupa (NDA+ binary bloobs) i opasnost koji on nosi celoj Open Source komuni. Takodje je izneto niz netacnih tvrdnji da su K3b i Brasero (cdrtools, dvd+rw-tools) neupotrebljivi ili inferiorni u odnosu na komercijani proizvod. Ja 99% vremena koristim cdio (CD burning) koji je u bazi OpenBSD-ija i growisofs (dvd+rw-tools) za DVDs ali ono 20-30 diskova koliko sam ja u mom zivotu izrezao na Linux-ima izaslo je bez greske. Mislim da to treba da shvatis kao kompliment a ne kako napad na svoj rad.
[/quote]Ne bih sad oko toga koja verzija price je ispravna, niti me zanima. I Schilly i Debian rade gluposti. Neka im bude. Ne zanima me previse politika.
Da, istina je da se libburnia biblioteke ne mogu kompajlirati na nicem drugom osim FreeBSDu i Linuxu. Polako samo, malo nas je …. raditi ce ne samo na svim inačicama BSDa vec i na Windowsima.
Btw. postoji nekoliko problema:
a) Dostupne genericke specifikacije su cesto cudne i kontradiktorne
b) Rainbow knjige su malo preskupe, ukoliko ih se uopce moze nabaviti
c) Nepostivanje generickih specifikacija od strane proizvodjaca optickih uredjajaUkoliko se uredjaj moze kupiti, trece nije toliki problem. Drugo je problem jer se nema novaca 🙂 A prvo se rijesi testiranjem, iskustvom i slicno 😉
Nisam shvatio kao napad, ne brini. Samo sam zelio iznjeti i svoje misljenje na temu 😉
19. јун 2009. у 8:34 am #79194Oko_sa_BagdaleУчесникDa, istina je da se libburnia biblioteke ne mogu kompajlirati na nicem drugom osim FreeBSDu i Linuxu. Polako samo, malo nas je …. raditi ce ne samo na svim inačicama BSDa vec i na Windowsima.
Btw. postoji nekoliko problema:
a) Dostupne genericke specifikacije su cesto cudne i kontradiktorne
b) Rainbow knjige su malo preskupe, ukoliko ih se uopce moze nabaviti
c) Nepostivanje generickih specifikacija od strane proizvodjaca optickih uredjajaUkoliko se uredjaj moze kupiti, trece nije toliki problem. Drugo je problem jer se nema novaca 🙂 A prvo se rijesi testiranjem, iskustvom i slicno 😉
Sve ja to kapiram care. Nema tu nista lose. Samo napred. Portabilnost sam pomenuo namerno jer cete tako dobiti puno siru bazu iskusnijih Unix korisnika od kojih cete imati vajde sto se testiranja tice. Evo dobrovoljno se prijavljujem da pokusam da kompajliram libburnia-ju na OpenBSD-ije i napravim portu.
Ono sto ja smatram da je greska u Linux komuni da dosta cesto nesto iskodirate i umesto da to cistite od bagova vi opet pocinjete nesto od pocetka. Tipican primer vam je audio i fajl sistemi. Niti vam treba 10 audio sistema niti vam treba 30 fajl sistema. Ili se vracajte na OSS ili cistite ALSU od bagova. Nije bitno da nije savrsena. Nista nece biti savrseno ako samo ljudi pocinju stvari od pocetka umesto da testiraju i ciste kod.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.