Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › K3b ili Brasero?
- This topic has 61 одговор, 25 гласова, and was last updated 15 years, 5 months раније by Oko_sa_Bagdale.
-
АуторЧланци
-
6. јун 2009. у 12:23 pm #11189micic1Учесник
Kada koristim K3b dešava se da ne može da izbriše CD i da izbaci CD kada je potrebno. Ovo poslednje desilo se prilkom pokušaja kopiranja CD-a. Sve ove rednje obavljaju se bez problema u Brasero. Programe nisam posebno podešavao. Sistem je SUSE 11.0. Kakva su vaša iskustva sa ovim programima?
6. јун 2009. у 1:10 pm #79146AndersenУчесникBrasero nisam probao jos uvek, ali K3b mi je uvek pravio neke probleme, nezavisno od toga koji distro koristim, Mandrivu, Slack, nesto trece… Cak i kada je imao duze periode u kojima je radio “normalno” uvek se postavljalo pitanje da li ce sledeci put pri rezanju nesto da zezne.
U poslednje vreme korsitim Xfburn, i iako nema toliko opcija, bar mi osnovne stvari (tipa najobicnije rezanje CD-a ili DVD-a) radi bez greske, a K3b.. ma koliko sam se (bukvalno) trudio da mi bude ok, nikad nisam bio potpuno zadovoljan.6. јун 2009. у 1:14 pm #79147LINUSERУчесникXfburn, malo je sporiji, ali pouzdan.
6. јун 2009. у 8:47 pm #79148slaksУчесникKoristio i probao i jedno i drugo i za razliku od nekih nisam imao nikakvih problema.
Nekako sam navikao na K3b tako da njega koristim 🙂
6. јун 2009. у 10:17 pm #79149popacУчесникČini mi se da XFBunr koristi libburn biblioteke, a k3b koristi cdrecord + dvd+-rw-tools. Brasero može da koristi bilo koji od ovih dodataka, što je velika prednost. Ako ne radi jedno, radiće drugo, a obično nešto zeza :S
8. јун 2009. у 6:00 am #79150enkiduУчесник… Kakva su vaša iskustva sa ovim programima?
Ono sto je zanimljivo primetiti je da imaju drugaciju logiku: kad u k3b-u snimis “projekat”, on zapamti spisak fajlova koji su za snimanje i to je to – ako neki preimenujes/premestis, prijavljivace gresku. Brasero sa druge strane pokusava da shvati “sta si hteo da kazes”: njegov zapis je niz instrukcija u smislu
“uvrsti taj-i-taj folder”
“izostavi fajl taj-i-taj”
“izostavi fajl taj-i-taj”… i na taj nacin projekat ostaje azuran i kad poneke fajlove sam ispremestas, preimenujes i sl. Na zalost,
verzija koja je stigla sa Ubuntu 8.10 je, kod mene, nepouzdana – zablokira mi pri snimanju nekih projekata (ne pri przenju nego pri snimanju, jelte, “uputstava”).Eto, da probam da budem koristan za prvi post. Izvinite zbog slova.
EDIT: zaboravih da pomenem – u Braseru nisam nasao opcije za precizno podesavanje tipa diska koji se snima, tako da mi neki nisu ispali lepo citljivi u Win. k3b je tu besprekoran – a i inace nisam imao problema sa njim, jedino me je nerviralo sto kad moram da preimenujem neki zeznuto nazvan fajl, moram da pravim novi projekat.
8. јун 2009. у 6:49 am #79151micic1ГостRe: enkidu
Interesantna zapažanja. Nema potrebe da se izvinjavaš…
Dobrodošao!8. јун 2009. у 8:46 am #79152marelliУчесникI jedan i drugi i drugi kod mene rade odlicno, ni jedan nije zeznuo stvar.
Pokusaj da koristis Graveman, on isto nije los!
A mozes uvek da koristis i Nero Linux, ako se ne gadis vlasnickog koga …. evo za svaki slucaj :
8. јун 2009. у 9:12 am #79153ak-87УчесникK3b-om sam prezadovoljan, u zadnje 2-3 godine nikakvih problema nisam imao. Brasero sam samo par puta koristio i radio je besprekorno.
Zar se Graveman i dalje odrzava? Ja mislim da su oni odavno prestali raditi na njemu. :-
8. јун 2009. у 9:29 am #79154na12УчесникJa najvise koristim nerolinux,a koristim ponekad i xfburn i nisam nikad imao problema.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.