Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › j***m ti xine
- This topic has 81 одговор, 14 гласова, and was last updated 20 years, 12 months раније by
dens.
-
АуторЧланци
-
10. септембар 2005. у 12:40 pm #34365
bp21000
УчесникKaffeine je ekstra,slazem se-meni se nije svidjalo sto mi se UVEK zablokira kad pustim film i krenem da preskacem sa deonice na deonicu pomocu klizaca u dnu ekrana…..
Koliko sam ja primetio i ovaj nedostatak je “ispeglan” u verziji 0.7.
10. септембар 2005. у 12:55 pm #34366Bastard
УчесникMoj je kaffeine 0.4.3
Kaffeine je samo frontend za xine
Mislim da se problem resava novim libs10. септембар 2005. у 1:46 pm #34367bp21000
УчесникMoj je kaffeine 0.4.3
Kaffeine je samo frontend za xine
Mislim da se problem resava novim libsBiće da je tako. Ovo je paket koji ja koristim:
libxine1-1.1.0-0.pm.1.i586.rpmA skinuo sam ga odavde:
http://packman.links2linux.de/?action=124Eto možda će nekom zatrebati, naročito ako je korisnik SuSE 9.3-
10. септембар 2005. у 2:28 pm #34368MladenIsakovic
УчесникMladene, Kaffeine ima to što tražiš. Bar je tako u ovoj verziji 0.7 koju ja koristim na SuSE-tu.
E onda to još više potvrđuje (u mojim očima) Kaffeine kao lidera. Ja koristim Kaffeine 0.5, koji sam dobio uz Vector 5 SOHO, ali eto vidiš, taj nedostatak je ispravljen u novoj verziji. Što se klizača tiče, ja nemam tih problema, meni radi savršeno, svaki put. Neću se cimati da prevlačim novi Kaffeine, čekam da izađe Vector 5 SOHO 5.1, najavljuju ga za kraj idućeg meseca, eventualno početak novembra. Uz njega ću svakako dobiti novu verziju player-a, a dotle mi je dobar i ovaj.
@Seleuk
Nisam ja ni rekao da je Mplayer loš; ne mislim da je loš, samo mislim da je Kaffeine bolji.
Što se BSPlayer-a tiče, slažem se da je mnogo dobar, ali meni je najbolji ViPlay, delo Uru-Soft urugvajske kompanije, bogatiji a kompaktniji player nikada nisam video. Svaka i najmanja sitnica se može podesiti do u tančine, program je fenomenalan. Preporuka da ga probaš.To što neki potenciraju da Kaffeine koristi Xine-engine kao nekakvu manu, meni ništa ne znači. Iako koristi biblioteke drugog programa, Kaffeine je nezavisan player, i kao player mi je najbolji, bez obzira na biblioteke. Pa svi znamo da su multimedijalni codeci u Linuxu samo prekompajlirani Windows kodeci, da li to treba da znači da onda treba da koristimo Windows, po toj logici? Kaffeinov interfejs je pregledan, plus ima 2 opcije koje mplayer nema, a koje su meni bitne, a to su:
– omogućena loop i shuffle opcija reprodukovanja
– mogućnost podešavanja prečica sa tastature (što je meni krucijalno)Slažem se da je sve stvar ukusa, svako će naravno koristiti ono što voli, dobro je da izbor postoji.
POZDRAV 🙂 ❗10. септембар 2005. у 5:29 pm #34369Bastard
УчесникJa bas nepalim kaffeine
Kad mi padne na pamet da pogledam neki video fajl ja obavezno upalim xine
Cak i mplayer nepalim izuzev u slucajima da nece subtitle da radi na drugima posto nije u rutu od cd-a pa probam i sa mplayeromDa jos nesto
Xine je super za otvaranje video strima sa web-a
Mnogo bolje se ponasa nego drugi playeri.
Postoji plugin za mozilu11. септембар 2005. у 12:07 am #34370mtm76
Учесникuh, uh… sve sama subjektivana mišljenja 😉
Evo jedno “objektivno”:
MPlayer jest najbolji player video datoteka/stream-ova ili čega već. Svo to što ste nabrojali ima i mplayer (plus još gomila filtera i feature-a), a taj famozni Kaffeine i nije nešto bolji od, recimo, kplayer-a.
Nego kad se već dotakoste najboljeg player-a na windows-u… uh, da se imalo razumijete u ovaj OS, ne bi toliko kenjali… potpuno je svejedno da li koristite BSPlayer, WMP, Media Player Classic (najbolji od svih na windows-u) ili nešto treće… bitno je koji DirectShow filter koristite, a player-i više manje samo puštaju dekodirani i postprocesuirani video,
Nagradno pitanje za 1 000 000 $: Koji je najbolji DirectShow filter na Windows-u?
Da vas ne držim u neizvjesnosti: FFDSHOW, koji btw se sastoji od portovanog libavcodec-a + xvid posprocesiranje + portovani mplayer filteri (koji i čine razliku), tako da ispade da je mplayer najbolji player na svim platformama 😉11. септембар 2005. у 11:37 am #34371-maximus-
Учесник… potpuno je svejedno da li koristite BSPlayer, WMP, Media Player Classic (najbolji od svih na windows-u) ili nešto treće… bitno je koji DirectShow filter koristite…
dakle bitno je samo da koristi DirectShow a nije bitno da li ima podrsku za titlove, playlist-e, kakve ocije ima, GUI,… itd… znaci neki player koji ima samo ‘Open’, Play’ i ‘Stop’ isti je kao i BSplayer, M2V, MPC,… dok god koristi DirectShow 🙄
11. септембар 2005. у 12:36 pm #34372mtm76
УчесникUpravo tako 😛
dakle bitno je samo da koristi DirectShow a nije bitno da li ima podrsku za titlove
ffdshow ima podršku i za titlove (i to ispisuje ih po video overlay-u, pa se vide i na TV-u)… još bolji je VobSub, koga koristi, ma zamisli, i MPlayer.
playlist-e, kakve ocije ima, GUI
he, he… a koji player to nema…
Open’, Play’ i ‘Stop’ isti je kao i BSplayer, M2V, MPC,… dok god koristi DirectShow Rolling Eyes
otprilike… sva ostala “sitna podešavanja” su uglavnom vezana za podešavanje DirectShow filtera, koga možeš podesiti nezavisno od player-a, tako da nema razlike da li gledaš film u Winamp-u ili nekom fancy player-u.
I nemoj da lupaš više, tako ti boga…11. септембар 2005. у 1:02 pm #34373mtm76
УчесникDa ne bi bilo zabune, mogu neki playeri i imati svoje filtere, ali svi redom su inferiorni onima koje ima ffdshow ili MPlayer.
11. септембар 2005. у 1:34 pm #34374jovir
УчесникMada nisam mislio da nastavljam ipak, evo i ovo.
U celoj ovoj raspravi mešaju se babe i žabe, poredi se mplayer i kaffeine, a poenta je što to i nije za poređenje. Naime, Kaffeine je samo još jedan GUI za xine biblioteke, a mplayer je kompletan, nezavisan, svestran player. Na ovaj način ne đelim da potcenim Kaffeine, za koga mislim da je jedna od uspelijih “maski” za xine libs.
Jedina dva ozbiljna i kompletna playera u linuxu su definitivno mplayer i xine, kao što su to mencoder (deo mplayera) i transcode za video obradu.
Pored ovoga, pokušajte da shvatite veličinu mplayera i na osnovu ovoga što je napisao mtm76. Pa, mplayer je bio uzor mnogim playerima koje toliko hvalite na windowsu (znam da recimo RadLight ima jedan skin mplayer), a nisam baš siguran da ponegde nije bilo krađe koda mplayera. Onda, Media Player Classic, fenomenalni, univerzalni player za windows, je izdat pod GPL (poštuju izvor), a zasniva se na mplayeru, slučajno?
Dalje, koliko cenite “lakoću” rada sa video fajlovima? Kod mplayera se sve dešava skoro trenutno, nema čekanja, muljanja i sl.
I na kraju, početnicima u ovoj oblasti ne savetujem da se zaleću u glupe rasprave tipa “ovo moje je najbolje”, a da nešto drugo nisu ni probali, već da iskoriste priliku i ponešto nauče… 😉 -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.