Početak›Форуми›Linuks›Opšte Linuks diskusije›j***m ti xine
- This topic has 81 odgovor, 14 glasova, and was last updated 17 years, 8 months ranije by
dens.
-
AutorČlanci
-
11. septembra 2005. u 8:06 pm #34395
MladenIsakovic
UčesnikEvo probah i Kplayer, hmmm….
Po opcijama je sličan Kaffeinu, al’ nikako neće da mi pusti titl 👿
Ima lepo dve opcije, load subtitle, i add url to subtitle, ali kod mene ni jedna ne radi. Isprobao sam sve mogućnosti koje sam mogao, i neće. Ne mislim da je do mplayer-a, jer mi gmplayer pušta titlove bez problema, tako da, ne znam do čega je. I eto, ostade mi Kaffeine 😀no hard feelings, bar sa moje strane…
Takođe, ni sa moje. Ionako će svako koristiti ono što mu odgovara….
o ovome toliko…..
pozdrav ❗11. septembra 2005. u 8:07 pm #34396jovir
UčesnikMPlayer ima bolji motor a lošiju karoseriju.
Ako je udobnost rada, uz podnošenje povremenog “štucanja i kašljanja”, najvažnija, onda si u pravu.
Ali, ja to nikad ne bih menjao za efikasnost, širinu, brzinu, jednostavnost… mplayera.A za windows probaj MplayerC:
“MPlayer Control is a GUI(frontend) for the MPlayer. MPlayer is a best / fastest media player under GNU/GPL license. MPlayer Control is writed in Python with wxPython modul. This is not the “official” GUI for the MPlayer. This GUI only the frontend for the MPlayer program which run in the consol.
Features:
start dvd play with prefered audio/subtitle
playlist creation tool
WinLirc support for IR remote control
Multimedia keyboard support
graphical elapsed time & progress bar
full graphical control (play/stop/pause/mute/seek….)”Kakav URUSoft i ViPlay?!!!
11. septembra 2005. u 8:21 pm #34397popac
UčesnikJa sam sad pod tripom da ljudima instaliram GPL programe na Windowslima i oni svi srećni. I eto skinuo sam taj MPC ali treba tek da nađem neki M$ da probam…
11. septembra 2005. u 8:33 pm #34398mtm76
Učesnik11. septembra 2005. u 9:10 pm #34399jovir
Učesnik@mtm76
Kada si zadnji put koristio mplayer na windowsu?
Baš si me iznenadio. Pa, ne bih, valjda, koristio nešto tako loše. Nisam mazohista, od 15-ak playera na windowsu, ja koristim mplayer verz. 1 pre.6 i njegov frontend MplayerControl. Tačno je da koristi svoje codece i filtre, isto kao na linuxu, ne koristi sistemske codece i directshow filtre, i to mu nije mana, bar po mom mišljenju.
Radi izuzetno, brzo, lako, stabilno, poput verzije za linux. Čini mi se da nikada nije krahirao, tako da mi je još čudnija Tvoja konstatacija da je sklon rušenju. 🙄 Doduše, ne znam koju verziju mplayera za windows koristiš? I to može biti mogući uzrok takvim rušenjima…
Pozdrav!11. septembra 2005. u 9:30 pm #34400mtm76
UčesnikPoslednju stabilnu (od prije 2 mjeseca)… može biti da se nešto u međuvremenu promijenilo, ali ja generalno nisam bio oduševljen, baš zbog te nemogućnosti da koristi directshow (jedan od rijetkih pluseva Microsoft-u). Doduše, to onda ne bi mi bio MPlayer, već samo neki u nizu windows player-a. Pred toga, gotovo da si osuđen na korištenje binarne verzije. Ne kažem ja da je loš, nego jednostavno nije dizajniran za windows.
A za ova rušenja… windows ko windows, ko će ga znat koji je razlog… može biti da je do OS-a, a ne aplikacije (još jedna od misterija windows registry-ja, epizoda xy). Meni se definitivno ruši prilikom svakog izlaska…
poz11. septembra 2005. u 10:11 pm #34401jovir
UčesnikEvo me na windowsu. Puštam film, maltretiram mplayer, f, PageUp. PageDown,->,<-, Tab, Space, …, i sve je poslušno, brzo, milina jedna…
Ko hoće da proba mplayer na windowsu, evo linka:
http://mplayerc.sourceforge.net
i sve je tu: i mplayer i njegov frontend i codeci i installer 😉
Celih 15MB, ali vredi.
Pozdrav!11. septembra 2005. u 10:25 pm #34402-maximus-
Učesnik@maximus
pa doooobro, ja sam to rekao u zajebanciji (ovo za histerisanje i uhođenje)… ali sad baš nisam siguran da to stvarno nije tako 😕 ima tu i elemenata paranoje 😛napadas osobu zato sto je rekla samo “cao” i onda kazes da sam ja histerican i paranoican?!
ja se stvarno nadam da si ti neki indisponirani klinac sa nekim jakim kompleksom i da ces vremenom doci sebi… ako nisi, tj ako si nesto stariji onda da stvarno, ali bas stravno te zalim i bojim se da za tebe nade nema.
eto toliko od mene
poz11. septembra 2005. u 10:52 pm #34403mtm76
Učesnik@Jovir
Očigledno da ne mislimo na istu stvar. Kod mene je instaliran onaj sa
http://mpf.dzm.hu/
i nije baš nešto.
btw, gomila frontendov-a za mplayer na svim platformama se može naći na
http://www.mplayerhq.hu/homepage/design7/projects.html
kad nađem malo vremena ispobaću ih, pa ćemo da vidimo da li šta valja. Meni ovaj na Linux-u je sasvim dovoljan, bar za sada.
@maximus
Daj poštedi me, tako ti boga, tog svog preseravanja i ti tvojih pokušaja da istjeraš neku svoju pravdu, ako ikako možeš. Ako ne, možemo na nekom IRC-u do mile volje ovako, da ne zagađujemo okolinu više nego što je neophodno. 😛
btw, dobio sam čistu 10 iz sociologije ne baš tako davno, tako da nemoj sad da mi tu prosipaš nekakve svoje kvazi teorije. Sikter! 😛 😆11. septembra 2005. u 11:01 pm #34404jovir
UčesnikMeni ovaj na Linux-u je sasvim dovoljan, bar za sada.
Normalno, original je original. I linux je linux. A ovo za windows više usput…
Pozdrav! -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.