Početak›Форуми›Linuks›Opšte Linuks diskusije›j***m ti xine
- This topic has 81 odgovor, 14 glasova, and was last updated 17 years, 8 months ranije by
dens.
-
AutorČlanci
-
9. septembra 2005. u 4:12 pm #34355
jovir
UčesnikMa, volim i ja XINE, no trpim!!! 😛
9. septembra 2005. u 7:12 pm #34356MladenIsakovic
UčesnikProbao sam sve navedene, najviše mi se dopada Kaffeine, lično ne vidim u čemu je Mplayer “zakon”, kako vi to kažete. ‘Ajde, molim vas, jedan dobar razlog. Npr. malopre sa nešto čačkao (ne baš mnogo detaljno) i nisam pronašao opciju ponavljanja (loop) fajla nakon završetka, interfejs mi i nije nešto, zašto bi Mplayer bio najbolji? Meni nije. Kaffeine je već interfejsom vrlo prijemčiv korisniku, čak i onom ko prvi put vidi Linux, i što se mene tiče, bolji mi je od svih ostalih, ali ima jednu manu, koja mi se ne svidja – npr. ne radi mu opcija da kad stisneš strelicu udesno na tastaturi, da on nekoliko predefinisanih sekundi filma preleti. Da ima to, to bi za mene bio najbolji movie player koji sam koristio. Ovako zauzima drugo mesto, iza ViPlay-a, koji, na žalost, za sada postoji samo u Windows verziji. Toliko od mene, naravno, sve je stvar ukusa i potreba. TO što se meni dopada, ne mora se svideti nekom drugom.
9. septembra 2005. u 7:40 pm #34357jovir
Učesniknajviše mi se dopada Kaffeine, lično ne vidim u čemu je Mplayer “zakon”
Kaffeine je još jedan frontend za XINE-ove biblioteke, pored Totema i onoga što se obično zove XINE-om, i još mnogih drugih.
Da se razumemo, i Xine ima svojih (izuzetnih) kvaliteta, a prava snaga MPLAYER-a leži u konzoli. Probaj, recimo:
[code]mplayer /home/jovir/film.avi -sub /home/jovir/film.sub -vo gl -subfont-autoscale 1 -font /mnt/win_c/windows/Fonts/verdana.ttf -subfont-encoding cp1250 -vf pp=lb [/code]
Normalno, prilagodi PATH-ove Tvom slučaju, i saznaćeš “u čemu je Mplayer “zakon””.
poz.9. septembra 2005. u 8:15 pm #34358MladenIsakovic
Učesnikprava snaga MPLAYER-a leži u konzoli. Probaj, recimo:
[code]mplayer /home/jovir/film.avi -sub /home/jovir/film.sub -vo gl -subfont-autoscale 1 -font /mnt/win_c/windows/Fonts/verdana.ttf -subfont-encoding cp1250 -vf pp=lb [/code]
Normalno, prilagodi PATH-ove Tvom slučaju, i saznaćeš “u čemu je Mplayer “zakon””.
poz.Da kucam sve to da bih gledao film ❗ ❗ ❓ ❓ ❓ ❓
Ma ne pada mi na pamet! Ali, ‘ajd da analiziramo: ovolikim kuckanjem po konzoli uradio si sledeće: dao si mplayer-u putanju do filma, zatim do titla, zatim si spustio titl uz donju ivicu ekrana, zatim si zadao da font titila bude verdana.ttf sa Windows particije, i odredio cp 1250 kao encoding zbog prikaza naših slova. Ni na pamet mi ne pada da ovoliko kucam, jer realno za ovim nemam nikakve potrebe, a evo i zašto: sve ovo u xine/kaffeine uradiš samo jednom: odeš u properties, podesiš default encoding i upišeš font koji hoćeš (ja sam upisao tahoma, nekako mi je lepši look), klkom na open ikonu otvori se Open dialog gde izabereš avi, a lepi Kaffeine (znam da je to Xine engine, ali je sam player mnogo komforniji za rad) te pristojno pita koji želiš titil, pa ti izbaci dialog, gde imaš 3 ponuđene opcije: no subtitlle, .srt.txt fajl u istom direktorijumu, za koji on logično pretpostavlja da je titl, i other, gde upišeš ili pretražiš putanju do titila, ako je u drugom diru. Poziciju i veličinu titila odrediš vrlo jednostavno, sasvim komforno i prijemčivo rešeno. Dakle, uopšte nemam nameru da u shell-u kucam pasus teksta da bih gledao film. Po mom ličnom mišljenju, ovo nije prednost Mplayera u odnosu na Kaffeine, a ako neko iz njemu znanog razloga ipak želi da pusti film iz konzole, može i kaffeine pokrenuti iz iste. Nema dovoljno konzolnih opcija za Kaffeine? Mislim da mu i nisu potrebne…
Takođe, pozdrav 🙂 ❗9. septembra 2005. u 9:05 pm #34359jovir
UčesnikU windowsu postoje aplikacije gde je to još jednostavnije uraditi…
Ovim završavam priču o ovome.9. septembra 2005. u 9:32 pm #34360MladenIsakovic
UčesnikU windowsu postoje aplikacije gde je to još jednostavnije uraditi…
Ovim završavam priču o ovome.Poštujem tvoju odluku da ne želiš da pričaš više na ovu temu 😕
Medjutim, bio bih vrlo zahvalan ako bi mi objasnio smisao ove tvoje prve rečenice. Zaista mi nije jasno šta si ovim hteo da kažeš 🙂 Da li je to sugestija tipa “pređi na Windows” ❓9. septembra 2005. u 9:52 pm #34361Diablo
UčesnikPa dobro nije bas da moras celu liniju da unosis, bash-completion u kombinaciji sa eselect pamti prva slova odredjene komande za tebe, tako da celu liniju zajedno sa tacnom lokacijom *.avi fajla uz pomoc TAB-a mozes da uneses jako brzo. O ukusima ne treba raspravljati ,mplayer svakako nudi vise opcija plus ima shortcuts skoro za sve, ali meni _licno_ samo treba film+subtitle pa sam i sam kaffeine addicted user 😉
10. septembra 2005. u 9:17 am #34362Moneo
Učesnik@Jovir-mplayer najbolji na oba OS-a-daj molim te……ovo bez uvrede
Jeste medju najboljim za *nix sisteme-ali NAJBOLJI plejer je slovenacki BS Player koji je jos i besplatan,ako se ne varam,steta sto postoji samo za win….
Koristio sam dosta njih i izvodim ovakav zakljucak…..
@Mladen Kaffeine je ekstra,slazem se-meni se nije svidjalo sto mi se UVEK zablokira kad pustim film i krenem da preskacem sa deonice na deonicu pomocu klizaca u dnu ekrana…..
Zato sam ostao na mplayer-u(vidi moj post gore!) koji je po meni najbolji izbor u *nix-u-i ne shvatam zasto napadate njegov gui kada se iz njega moze namestiti sve sto treba za normalno gledanje filmova-vrlo je jasan,jednostavan i pregledan….
I da se slozim sa tobom imenjace-ne pada mi na pamet da pustam film iz konzole,ma kako je voleo 😀
Da prekinem sada,jer ova rasprava polako pocinje da se zagreva…..
Toliko…..
PoZ!10. septembra 2005. u 12:37 pm #34363bp21000
UčesnikKaffeine je već interfejsom vrlo prijemčiv korisniku, čak i onom ko prvi put vidi Linux, i što se mene tiče, bolji mi je od svih ostalih, ali ima jednu manu, koja mi se ne svidja – npr. ne radi mu opcija da kad stisneš strelicu udesno na tastaturi, da on nekoliko predefinisanih sekundi filma preleti. Da ima to, to bi za mene bio najbolji movie player koji sam koristio.
Mladene, Kaffeine ima to što tražiš. Bar je tako u ovoj verziji 0.7 koju ja koristim na SuSE-tu.
10. septembra 2005. u 12:40 pm #34364Bastard
UčesnikMoram msamo da dodam da problem sa klizacem sam imao na xp bez servis paka 1 ali na linuxu nikad
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.