Početak›Форуми›Linuks›Opšte Linuks diskusije›j***m ti xine
- This topic has 81 odgovor, 14 glasova, and was last updated 17 years, 6 months ranije by
dens.
-
AutorČlanci
-
7. septembra 2005. u 10:29 pm #6105
orsale
Učesnikkad god pokusam da ucitam subtitle xine se zakoci? dali neko zna sta je problem? ovo je novo …koristim xine skoro 2 godine i sada je ovo poceo da radi…do pre neko vreme nije imao problem..reinstalirao sam ga…cak sam i celi operativni sustav reinstalirao..i opet isto sranje…dali neko zna o cemu je problem?
7. septembra 2005. u 11:14 pm #34336MladenIsakovic
UčesnikProbaj iz konzole, ako ni to ne pomogne, onda sledi šiptarsko rešenje:
1. Startuješ prvo film
2. Zaustaviš film
3. Desni klik na prozor filma, pa izabereš u meniju stavku Open
4. Klikneš na Subtitle, i otvoriš ga
5. Pustiš sada film, i radiće kako treba.Ne znam zašto, ali ovo se i meni dešavalo na xine-u, a sa ovom metodom, uvek je radilo. Lično, preferiram Kaffeine, mnogo je friendly-ji interface, a koristi xine engine.
7. septembra 2005. u 11:21 pm #34337orsale
UčesnikProbaj iz konzole, ako ni to ne pomogne, onda sledi šiptarsko rešenje:
1. Startuješ prvo film
2. Zaustaviš film
3. Desni klik na prozor filma, pa izabereš u meniju stavku Open
4. Klikneš na Subtitle, i otvoriš ga
5. Pustiš sada film, i radiće kako treba.Ne znam zašto, ali ovo se i meni dešavalo na xine-u, a sa ovom metodom, uvek je radilo. Lično, preferiram Kaffeine, mnogo je friendly-ji interface, a koristi xine engine.
ok probao sam i preko konzole i opet isto..sada cu da probam tvoje siptarsko resenje :)..by the way nikada nisam koristio caffeine…dali cita subtitles?
cool man…siptarsko resenje radi…:) hvala.
7. septembra 2005. u 11:53 pm #34338-maximus-
Učesnikimam isti problem (izgleda da je to neki bug)… meni se to desava samo kad otvaram titl preko GUI-a, pa taj problem rjesavam preko konzole sa
[code]xine film.avi::titl.sub[/code]P.S.
kaffeine ima podrsku za titl i dobar je player… ali nervira me sto nema progress bar u full screen-u.8. septembra 2005. u 12:25 am #34339orsale
Učesnikimam isti problem (izgleda da je to neki bug)… meni se to desava samo kad otvaram titl preko GUI-a, pa taj problem rjesavam preko konzole sa
[code]xine film.avi::titl.sub[/code]P.S.
kaffeine ima podrsku za titl i dobar je player… ali nervira me sto nema progress bar u full screen-u.da .. da… definitivno je neki bug…siptarski nacin radi….isto ako ga startujes preko konzolu radi…ali to je to….skinuo sam kaffeine i mogu da kazem da je player sasvim ok…
8. septembra 2005. u 1:38 pm #34340popac
UčesnikNe mlati da može ovako. Ja ostavio Xine-ui zbog tog buga i prešo na MPlayer. Kul!!!
8. septembra 2005. u 1:43 pm #34341orsale
UčesnikNe mlati da može ovako. Ja ostavio Xine-ui zbog tog buga i prešo na MPlayer. Kul!!!
Da ali mplayer ide mi ne nerve jer kao prvo ja ne koristim kompjuter za gledanje filmove nego moja sestra sta znaci da moram da instaliram gmplayer…pa onda kodece..pa skinove…pa fontove..i jos sto ti znam…ovako xine + xine lib sve u jedno..:) ali jebi ga ..bug…zato sada prelazim na kaffeine..bar dok se i odvje nesto ne zajebe… 😀
8. septembra 2005. u 1:47 pm #34342popac
UčesnikAl lepše izgleda titl u Mplayer.
8. septembra 2005. u 3:02 pm #34343Moneo
UčesnikImao sam i ja isti problem-ali se on desava samo kada pokusavam da iz GUI-a ucitam titl za film koji se nalazi na NTFS particiji-kada pustam sa linux particija sve funkcionise sjajno!
A znao je Xine da mi zakuca iz cista mira na raznim distroima kao sto su Slack,Vector,SuSE,MDK kao i Kaffeine(prepostavljam da je problem u xine engine-u koji i on koristi),tako da sam batalio xine i presao na Mplayer koji je zakon(po meni)-radi brzo i stabilno,i nisam imao nikakvih problema!
@Orsale-ne znam koji distro koristis ali kod SuSE-a treba samo da skines RPM sa packmana(jos kompajliran za i686-milina,ima sve sem kodeka) i uzivas,a kod Gentoo-a kucnes emerge (-k) mplayer i uzivas!
Bye!8. septembra 2005. u 4:25 pm #34344orsale
UčesnikImao sam i ja isti problem-ali se on desava samo kada pokusavam da iz GUI-a ucitam titl za film koji se nalazi na NTFS particiji-kada pustam sa linux particija sve funkcionise sjajno!
A znao je Xine da mi zakuca iz cista mira na raznim distroima kao sto su Slack,Vector,SuSE,MDK kao i Kaffeine(prepostavljam da je problem u xine engine-u koji i on koristi),tako da sam batalio xine i presao na Mplayer koji je zakon(po meni)-radi brzo i stabilno,i nisam imao nikakvih problema!
@Orsale-ne znam koji distro koristis ali kod SuSE-a treba samo da skines RPM sa packmana(jos kompajliran za i686-milina,ima sve sem kodeka) i uzivas,a kod Gentoo-a kucnes emerge (-k) mplayer i uzivas!
Bye!ma koristim FC4 ali od juce sam instalirao ubuntu 5.04 i mogu da kazam da sam prezadovolan…stabilan i veoma brz OS…mislim da do sada ni jedan linux koji sam koristio nije bio ni problizno brzi kao ubuntu…a koristio sam skoro sve (ne profesionalno…volim da eksperimentiram)..sem debijana… inace ostajem na kaffeine..bar dok se i ovaj ne sjebe..pa onda cemo da trazimo nesto drugo …:)
pozdrav -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.