Početak›Форуми›Linuks›Opšte Linuks diskusije›j***m ti xine
- This topic has 81 odgovor, 14 glasova, and was last updated 17 years, 6 months ranije by
dens.
-
AutorČlanci
-
8. septembra 2005. u 5:39 pm #34345
Doole
UčesnikI kod mene xine k*nja pa zbog toga i ja koristim Mplayer.Valjda ce to da isprave u novoj verziji.
8. septembra 2005. u 6:53 pm #34346markelja
UčesnikAl lepše izgleda titl u Mplayer.
Ја сам стварно давно користио Mplayer и тада су му титлови били некакао искрзани. И сада како ми се чини мислим да титл заузима активну површину филма, док код XINE-а је на дну екрана.
Проблем са титлом стварно постоји. Ја филм снимим на диск, и погледам да ли је титл истог назива као и филм. Ако није променим назив фајла тако да се *.avi и *.srt (или неки други формат) подударају.
Посебно ми је практичан за гледање ДВД-а.
8. septembra 2005. u 7:29 pm #34347-maximus-
Učesnikpo meni MPlayer se ne moze porediti sa Xine-om… Xine ima mnogo vise opcija i skoro za svaku se moze postaviti precica sa tastature (sto je za mene jako bitno), zatim mijenjanje velicine titla je mnogo jednostavnije u Xine, brze se pokrece… itd, itd…
И сада како ми се чини мислим да титл заузима активну површину филма, док код XINE-а је на дну екрана.
to mozes rijesiti tako sto ces u ~/.mplayer/config dodati [code]vop=expand=0:-60:0:0:0[/code]
8. septembra 2005. u 7:41 pm #34348jovir
UčesnikЈа сам стварно давно користио Mplayer и тада су му титлови били некакао искрзани. И сада како ми се чини мислим да титл заузима активну површину филма, док код XINE-а је на дну екрана.
Vidi se da odavno nisi koristio mplayer. Sada ima mogućnost izbora i ttf fonta, a za titlove na dnu ekrana izaberi gl video drajver (X11 Open GL).
po meni MPlayer se ne moze porediti sa Xine-om…
Žestoka izjava, mora da oba poznaješ do detalja… 😆 😆 😆
poz.8. septembra 2005. u 7:56 pm #34349popac
UčesnikMplayer ima očajan GUI, dok Xine-ui ima GUI pun podešavanja. Mplayer daje mnogo bolje titlove i super je za DivX, Xine je najbolji za DVD filmove. Oba programa su strava kada se koriste konzolno. Sad planiram da probam i Kaffeine kad ste ga toliko nahvalili. Kod GMPlayera me zeza aRts plugin (ja koristim ESD, ali kad odem kod nekog…). Kada stavim na aRts i učitam titl on zakove.
8. septembra 2005. u 8:06 pm #34350orsale
Učesnikpo meni MPlayer se ne moze porediti sa Xine-om… Xine ima mnogo vise opcija i skoro za svaku se moze postaviti precica sa tastature (sto je za mene jako bitno), zatim mijenjanje velicine titla je mnogo jednostavnije u Xine, brze se pokrece… itd, itd…
[quote=”markelja”]И сада како ми се чини мислим да титл заузима активну површину филма, док код XINE-а је на дну екрана.
to mozes rijesiti tako sto ces u ~/.mplayer/config dodati [code]vop=expand=0:-60:0:0:0[/code][/quote]
da…a subtitle mozes da smestis na dnu ekrana kada startujes mplayer preko konzole sa tome sto mu dodajes komandu -vo gl…ali ipak mislim da je xine bolji….ne znam…mozda i govorim gluposti…mozda sam samo naviko na xine i tako….ipak sve je pitanje ukusa… by tje way da ne otvaram novu temu…koji je najbolji player za slusanje radio stanice online? ja sam instalirao real player ali nije to to….nema ni priblizno dobre stanice kao da recimo…windows media player, ili winamp….ili mozda da treba da se instalira jos neki plugin…ili bilo sta…nema veze..ako neko zna neki bolji player za radio stanice on line..neka samo kaze…odma menjam real playera..:D
8. septembra 2005. u 10:37 pm #34351-maximus-
Učesnik[quote=”-maximus-“]po meni MPlayer se ne moze porediti sa Xine-om…
poz.[/quote]a ti mora da si neki vidovnjak kad znas koliko ih ja poznajem 🙄
poz i tebi.9. septembra 2005. u 6:01 am #34352markelja
Učesnikby tje way da ne otvaram novu temu…koji je najbolji player za slusanje radio stanice online? ja sam instalirao real player ali nije to to….nema ni priblizno dobre stanice kao da recimo…windows media player, ili winamp….ili mozda da treba da se instalira jos neki plugin…ili bilo sta…nema veze..ako neko zna neki bolji player za radio stanice on line..neka samo kaze…odma menjam real playera..:D
xmms
9. septembra 2005. u 11:17 am #34353jovir
Učesnik[quote=”Jovir”][quote=”-maximus-“]po meni MPlayer se ne moze porediti sa Xine-om…
poz i tebi.[/quote]
Hm, nikako ne volim plitke zaključke, ne samo ovde, već i inače.
Što se tiče Tvoje konstatacije, izvinjavam se ukoliko nisam u pravu.
Mada, znajući koliko je mplayer moćan…
Ovde ne mislim na gmplayer, frontend mplayer-a.
Posle ne znam koliko probanih aplikacija, i na windowsu i linuxu, po mom skromnom ubeđenju, mplayer je najzgodniji (ne usuđujem se da kažem najbolji), i to na oba OS-a.
Čak mi se čini da se sa mplayerovim kodom čine svakojake rabote…
Ne bih da flame-ujem, o ukusima se ne raspravlja, ali probaj da sa jednom, istom aplikacijom gledaš filmove u svakojakim formatima, sa raznim filterima, gledaš, grebuješ i obrađuješ TV signal, konvertuješ filmove, slušaš muziku, a da usput radiš i još brdo drugih stvari na računaru, jer on teško kad da optereti procesor preko 50% (prosek 20%)…da…a subtitle mozes da smestis na dnu ekrana kada startujes mplayer preko konzole sa tome sto mu dodajes komandu -vo gl…
Može to i na GUI: desni taster, pa Preferences, pa Video, pa izabereš gl drajver.
9. septembra 2005. u 2:33 pm #34354-maximus-
Učesnik[quote=”-maximus-“][quote=”Jovir”][quote=”-maximus-“]po meni MPlayer se ne moze porediti sa Xine-om…
poz i tebi.[/quote]
Hm, nikako ne volim plitke zaključke, ne samo ovde, već i inače.
Što se tiče Tvoje konstatacije, izvinjavam se ukoliko nisam u pravu.
Mada, znajući koliko je mplayer moćan…
Ovde ne mislim na gmplayer, frontend mplayer-a.
Posle ne znam koliko probanih aplikacija, i na windowsu i linuxu, po mom skromnom ubeđenju, mplayer je najzgodniji (ne usuđujem se da kažem najbolji), i to na oba OS-a.
Čak mi se čini da se sa mplayerovim kodom čine svakojake rabote…
Ne bih da flame-ujem, o ukusima se ne raspravlja, ali probaj da sa jednom, istom aplikacijom gledaš filmove u svakojakim formatima, sa raznim filterima, gledaš, grebuješ i obrađuješ TV signal, konvertuješ filmove, slušaš muziku, a da usput radiš i još brdo drugih stvari na računaru, jer on teško kad da optereti procesor preko 50% (prosek 20%)…[/quote]kao prvo, ono sto sam je rekao nije zakljucak vec licno misljenje… a izmedju zakljucka i misljenja postoji razlika…
zato sam rekao PO MENI… dakle za one stvari za koje ja koristim ta dva playera PO MENI je bolji Xine… pretezno ih koristim za gledanje video file-ova (prvenstveno Divix-a)… Mplayer ima los GUI a meni se ne da za prostu radnju kao sto je gledanje videa zajebavati se sa konzolom… takodje mnogo koristim precice sa tastature tako da mi i po tom pitanju Xine vise odgovara… cesto mijenjam i velicnu titla (nekad gledam film ispred racunara a nekad sa kreveta), sto je opet mnogo lakse odraditi u Xine-u… itd… zbog svega ovoga sto sam sad nabrojao (i jos nekih stvari koje nisam spomenuo) mogu slobodno reci da je PO MENI Xine bolji od Mplayer-a.
a sto se tice onih ostalih nabrajanja za Mplayer… stvarno mislim da je apsurdno pored npr XMMS-a, amaroK-a,… koristiti Mplayer za slusanje muzike… itd, itd…P.S.
i ja ne bih da flame-ujem ali si me povukao za jezik pa sam ti morao odgovoriti. -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.