Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Jasno vam je da ovo znaci rat
- This topic has 77 одговора, 23 гласа, and was last updated 20 years, 8 months раније by Анонимни.
-
АуторЧланци
-
22. март 2004. у 4:14 pm #17525ZeKoУчесник
Nota upućena sasvim kulturno nijednom nisam spomenuo M$ već samo GNU zajednicu i tražio javno izvinjenje svima nama i da nas više nedira…Baš sam bio fin da vidimo da li ću dobiti odgovor…
22. март 2004. у 7:28 pm #17526popeyeГлавни мајсторPristojnost se podrazumeva. Prazne poruke u kojima autor samo izrazava svoje neslaganje, bez navodjenja cinjenica koje govore o pogresnom izvestavanju, ne znace nista. Nadam se da ce ti odgovoriti, kao i da ce biti vise ljudi koji ce cinjenicama opovrgnuti navode u toj emisiji.
Protest RTS-u se takodje moze uputiti, ali nema mesta tuzbi jer niko od nas nije bio direktno pogodjen (nije pretrpeo nikakav gubitak).
22. март 2004. у 8:36 pm #17527BRANKKOМодераторJa sam isto gledao PCTV ovih u subotu uvece oko podne i stvarno su me iznervirali kada su poceli dapricaju one stvari o OpenSource-u i Linux-u (i UNIX-u)…
Doslo mi je da im posaljem mail sa porukom da se malo vrate na zemlju, ali sam se setio da je M$ generalni sponzor pa sam odustao.
Inace kada se slicna situacija desila u emisiji POLAROTOR odmah sam im poslao mail.22. март 2004. у 10:18 pm #17528brainkillaУчесникJa sam danas poslao, malo sam ih namazao ali u okviru kulturnog izrazavanja, videcemo reply, ako ga bude.
22. март 2004. у 11:16 pm #17529АнонимниГостZa RTS ce otici jedan mail sigurno, samo da vidimo sta ce se dogadjati. Za tuzbu sam se vise salio, ali mogao bih da ih tuzim za obmanu javnosti recimo
23. март 2004. у 12:12 am #17530ayreonУчесникLjudi, zar zaista mislite da je autora tog teksta ili urednika briga za naše mišljenje, ono što mi mislimo, manjina u manjini (koliko je 5% od 5%?)? Mislite li da oni mare o bilo čemu dok im tata Bili trpa dolare u džep? U interesu im je da se ulizuju!
Ovakve prljave igre je uvek bilo!
Ono što domaća OS zajednica treba da uradi je da krene sa agresivnijim reklamiranjem u medijima, da predstavi Linux kao pravu alternativu. Trebalo bi da cela OS zajednica stane iza ovoga, svi, bez obzira na distribuciju koju koristimo.Linux trenutno u očima neupućenih izgleda kao nešto neizmerno komplikovano, rezervisano samo za genijalne kompajlere kojima je kernel drugi maternji jezik. Ili, još gore, ljudi Linux vide kao uzaludan napor, kao surogat, nepotrebnu, lošiju zamenu za, zamislite, windows.
Umesto što šaljete protestna pisma uredništvu PCTV-a, M$-ovoj ekipi, pošaljite koju reč podrške novinarima koji se zalažu za OS kod nas. Tražite komentar na ovu M$ igru đonom, neka se čuje glas onih čija reč ima težinu, ipak novinari koji rade u interesu Linuxa mogu postići veći uticaj na javnost od nas anonimusa (ne želim da vređam).
Skoro sam nabavio Mandrake Move i kod koga god odem da popravim windoze, obavezno ubacim CD, tek toliko da ljudi vide mogućnosti Linuxa.
Gde ćete bolju reklamu! U praktičnoj primeni windows se ne može meriti sa Linuxom! Pokažite ljudima alternativu (alternative) win programima, naterajte ih da misle da im Linux TREBA – to je osnovna maksima potrošačkog društva – stvoriti potrebu. Onda sve ide lakše.
Toliko za sad. Mislite o tome!23. март 2004. у 12:41 am #17531ZeKoУчесникLjudima najbolje pokažeš koliko je linux dobar tako što te on pozove da mu prelupaš win i onda mu to stvarno uradiš i kažeš e ajde sad nek ti bude lin neki dan neznam gde mi se zaturi onaj disk za winom i ostaviš ga samog sa linux-om 😉 posle kraćih trauma naviknu se…Mogao bi ti to da probaš kada te pozovu na servis 😉 skočio bi ti broj mušterija…
No ja nedobi još uvek reply joj jedva čekam da mi odgovore!!!!23. март 2004. у 6:52 am #17532BryceУчесникABBY FineReader se odlicno snalazi sa cirilicom. Svakodnevno skeniranje svih nasih novinskih izdanja je pokazalo da je u stanju da izuzetno tacno prepozna cirilicni tekst, uprkos losem kvalitetu stampe (znate na sta lice nase novine i kako se brzo i cesto zamrlja tekst u istim).
Izvinjavam se nisam se dobro izrazio. Fine Reader hoće da prepozna ćirilicu i da je eksportuje, ali kod tog programa postoje dve verzije od kojih jedna dozvoljava prebacivanje ćirilice u drugi program, a kod druge to ne može.
Malo sam ispizdeo jer kad sam FineReader-u 6 instalirao podršku za Grčki on se spucao kao zvečka, ali je problem rešila verzija 7, dok Omni Page radi sa svim jezicima bez problema.23. март 2004. у 9:47 am #17533brainkillaУчесник@ayreon
Jasno je meni da njih sve komplet zabole q za ono sto mi mislimo, ali red je da im se stavi do znanja da bas nisu svi ovce koje mogu da zaludjuju svojim lazima i budalastinama, a narocito ne urednici Linux Magazina 😉 . Jer kada bi primili 1000 protestnih mail-ova, ne bi bas tako flagrantno krsili norme novinarske objektivnosti.23. март 2004. у 2:40 pm #17534АнонимниГостLjudi, zar zaista mislite da je autora tog teksta ili urednika briga za na¹e mi¹ljenje, ono ¹to mi mislimo, manjina u manjini (koliko je 5% od 5%?)? Mislite li da oni mare o bilo èemu dok im tata Bili trpa dolare u d¾ep? U interesu im je da se ulizuju!
To je potpuno pogresno stanoviste. Ako si manjina, ucini da to ne budes jer to nece niko urediti umesto tebe
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.