Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Jasno vam je da ovo znaci rat
- This topic has 77 одговора, 23 гласа, and was last updated 20 years, 7 months раније by Анонимни.
-
АуторЧланци
-
22. март 2004. у 12:27 am #3454gandalfГлавни мајстор
Nedelju uvece tj. ponedeljak ujutru obicno trosim gledajuci PCTV. Mnogi ce se
zapitati zasto jedan linuxas gleda ovu emisiju (M$ je gen. sponzor), ali jedino sto se tamo moze videti su solidni harver testici i predstavljanja pa eto i razloga da pogledam istu. Ali…Pored toga sto na veliko hvale vindoze i ostala sranja, NIKADA nisu ni pomenuli nesto sto nije M$ ili za M$. Prvi prilog u vecerasnjoj emisiji je bio, verovali ili ne, posvecen open sourceu. Samo lud moze pomisliti da je prilog pozitivan, ali je ovo sto sam cuo SKANDAL! Krenuli su u pricu kako je sve cesca pojava da se na trzistu nude softverski proizvodi otvorenog koda, kako na polju desktopa tako i na polju serverskih racunara. Sve bi to kao bilo OK da se uz tu pojavu ne dogadja i to da se ti OSovi predstavljaju kao bolja resenja od vindovsa. Onda su citirali Kasperskog koji je kao izjavio da je UNIX ranjiviji i nebezbedniji od vinovdsa i kako je upravo otvoreni kod uzrok nebezbednosti LINUX-a (kada je rekla LINUX hteo sam da padnem u nesvest). Mislim nek se svi kompletno uvrede ovim ali, ko u ovo poveruje sebi je na celo nalepio etiketu RETARD! Onda je rekla da ako vec hocemo da sudimo sta je bolje neka pitamo vecinu, pa i to da je iluzorno porediti tehnicku podrsku vindovsa i neke od linux distroa. Dalje je usledilo to da je M$ zasluzan za napredak hardvera, prelazak na 32bitnu a sada i na 64 bitnu arhitekturu (iako je XP 64bit jos beta, dodajem ja). Onda je usledila prica o tome kako je sve sto je besplatno liseno bilo kakvog napretka (koliko nesto sto je dz moze biti dobro). Da, pomenula je i kradju dela koda vidovsa i kako su onda hakeri najavili katastofalne napade sto se nije desilo i da je to jedan od razloga sto programi treba da budu zatvoreni, jer otvoreni kod pruza hakeru uvid u slabosti sistema. Po njihovim informacijama, linux zajednica se vec dogovara o tome kako ce toboze zatvoriti deo koda. I na kraju, ulje na vatru, izjava da sistem otvorenog koda ne dovodi ni do kakvog napredka kako softvera kako i hardvera, i ako bi svi proizvodi bili open source IT industija bi stagnirala i ka kraju zamrla.
Mislim stvarno…
A evo i linka http://www.pctv.co.yu/aktuelno/softverska_scena.htm
22. март 2004. у 1:06 am #17516ZeKoУчесникDa ne bude da Jelke prepričava i prilagođava, evo ga tekst u orginalu
http://www.pctv.co.yu/aktuelno/softverska_scena.htm
Ovaj lik stvarno nije sastavljen, a po najmanje upućen u ideju GNU 😆 😆 😆 😆 😆 KRETENČINA ❗ ❗ ❗ ❗22. март 2004. у 1:10 am #17517ZeKoУчесникDa evo i broja M$ call centra
011-330-55-00
Neznam za vas ali ja ću početi da ih zovem povremeno 8)22. март 2004. у 1:37 am #17518ayreonУчесникHvala Tvorcu (ne Linusu) da je još neko gledao taj PCTV! Mislio sam da sam završio u nekoj Twilight Zone ili nešto slično. Inače, ZeKo postavio sam komentar 15 min. pre tebe u Pričaonici nadajući se da je još neko video ovaj atak na slobodnu misao. Ovo je prevršilo svaku meru. Nije im dosta što nam ispiraju mozak od osnovne škole sa Windozama nego će sada i u “nezavisnim i objektivnim” medijima da pljuju po Open Source-u 👿 ! Mislim da ne ovo ne sme ostati na ovome! Ako ništa, ovo makar treba prevesti pa na forume u svetu! Ovo mi ne liči na samostalno delo nekog zanesenog novinara. These are the deeds of the Dark Lord Himself! Kako što rekoh u postu, strah ih je naterao da krenu đonom na konkurenciju. Sramota!
22. март 2004. у 7:54 am #17519unknownУчесникIzgleda da su uvideli da sve vise ljudi prelazi na linuks pa da one nove odmah saseku u korenu.
22. март 2004. у 8:12 am #17520BryceУчесникKo još shvata budaletine kao što je Kasperski.
Pa njegov antivirus je nešto najgore što sam u životu video.
Što ne kažu da za surfovanje pod Windowsom mora da se instalira antivirus, firewall, spyware cleaner i da se ispravi brdo gluposti u registar bazi, a da Linux bez ičega može na internet i da u 99% slučajeva ne može ništa da se desi.Zašto nisu pitali gospodina Kasperskog koliko virusa je napisao i zašto AVP ne može da očisti gomilu fajlova koje čisti Norton i Sophos.
Takođe treba navesti da zahvaljujući njegovom antivirusu smo bili na listi zemalja koje je najviše pogodio MyDoom. Po PC Mazazinu oko 25% računara je bilo zaraženo, jer njegova glupa konzerva od AV nije u stanju da spreči virus da se širi dalje po sistemu, tako da mu je bolje da zatvori brnjicu i ne kenja.
Kamo lepe sreće da Symantec hoće da prebaci System Works i sve svoje alate na Linux, onda bi mi rešili sve probleme.
Ja od ruskog softwera koristim samo WinRar i Rar za Linux, jer jedino on radi kako treba, a ostalo mi ne pada na pamet da instaliram, kada Ameri imaju bolji softwer. Naprimer Omni Page je mnogo bolji od Fine Reader-a, samo to ljudi još neće da shvate, jer kod Omni Page-a može svaki prepoznati tekst da se prebaci i upotrebi, a kod onog Ruskog sranja, žao mi je ali ova verzija ne podržava ćirilicu.
22. март 2004. у 11:30 am #17521popeyeГлавни мајсторABBY FineReader se odlicno snalazi sa cirilicom. Svakodnevno skeniranje svih nasih novinskih izdanja je pokazalo da je u stanju da izuzetno tacno prepozna cirilicni tekst, uprkos losem kvalitetu stampe (znate na sta lice nase novine i kako se brzo i cesto zamrlja tekst u istim).
22. март 2004. у 2:58 pm #17522ZeKoУчесникPosle dužeg razmišljnja doneo sam odluku:
Ja šaljem protesnu notu uredniku PCTV-a i tražiću javno izvinjenje ❗ ❗ ❗ ❗Nadam se da će to još neko odavde učiniti…
Pozdrav…22. март 2004. у 3:06 pm #17523popeyeГлавни мајсторTo nije losa ideja. Ako ne zele da izgube publiku moraju reagovati na negodovanje iste. Naravno, osim ako novac koji se dobija od sponzora nije vazniji…
22. март 2004. у 3:11 pm #17524АнонимниГостJa sam dolazio i na ideju da se uputi protest RTS-u! Na kraju mi je palo i na pamet da ih tuzim za klevetu i iznosenje neistina, ali nemam advokata
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.