Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Gentoo › Gentoo Instalacija
- This topic has 58 одговора, 18 гласова, and was last updated 16 years, 7 months раније by marelli.
-
АуторЧланци
-
17. септембар 2005. у 3:54 am #25726LYbУчесник
Pa jesi li se pre reboota chrootovao u novo okruzenje i sredio sta treba, ukljucujuci i /boot/grub/grub.conf? Mislim da si to preskocio…
Digni sistem sa gentoo diska, mountuj / na /mnt/gentoo
[code]
mount /dev/hda3 /mnt/gentoo
[/code]
onda radi
[code]
mkdir boot /mnt/gentoo
[/code]
zatim
[code]
mount /dev/hda1 /mnt/gentoo/boot
[/code]
E, sad:
[code]
nano -w /boot/grub/grub/conf
[/code]
i tu upisi (sudeci po tvojoj konfiguraciji):
[code]
title=Gentoo Linux 2.6.12-r10 (ili sta vec hoces, zavisi)
root (hd0,0)
kernel /linux-2.6.12-gentoo-r10 root=/dev/hda3
[/code]Sad uradi, ako vec nisi
[code]
grub-install /dev/hda
[/code]Naravno, title=, a ime treba da je ime koje si mu ti dao kada si ga kopirao iz ‘/usr/src/linux/arch/i386/boot/bzImage’ u /boot
To bi trebalo da je to… ako sam nesto zabrljao ispravite me… cele nedelje radim kao konj i spavam po tri sata dnevno, a bas sam zavrsio instaliranje i podesavanje LVM-a – razumite me 🙂
PS. Bez uvrede, ako ti ono gore izgleda kao da je pisano na kineskom, zaboravi na gentoo jos neko vreme 🙂
17. септембар 2005. у 8:14 am #25727Red_ZmajaУчесникZa divno cudo ne izgleda mi 🙂 .
Lakshe sam se sa gentoom nego sa slackwareom. Hvala ti po ko zna koji put 😉17. септембар 2005. у 6:12 pm #25728LYbУчесникE da, moj typo, nije
nano -w /boot/grub/grub/conf
vec
nano -w /boot/grub/grub.conf18. септембар 2005. у 10:46 pm #25729Red_ZmajaУчесникSnasho se sa lilo nekako mi bilo lakshe bilo je josh zaebancija ali snasho sam se.
Samo da skinem drugi cd to ce biti valjda vec sutra poceo sam pa da vidim mogu li maci od onog localhosta i dici x.9. децембар 2005. у 9:54 am #25730papensУчесникEvo da ne pocinjem novu temu oko instalacije gentoo-a. Skinuo sam sa neta install-x86-universal-2005.1.iso i narezao na cd, medjutim kada restartujem racunar on pokusava da pokrene gentoo sa diska i to traje 10-ak sekundi i onda jednostavno nastavi sa dizanjem sistema kao da disk nije bootabilan, jel treba nesto posebno da se podesi ili da skidam novi iso???
9. децембар 2005. у 5:17 pm #25731LYbУчесникUh… postoji opasnost da se uvredis i da pomislis da te smatram idiotom, ali… kako si narezao iso? Mnogi pogrese tako sto iso narezu na CD kao obican fajl, a to nece moci tako. Treba da izaberes “burn CD image” ili nesto slicno u zavisnosti od toga iz cega rezes.
Kad otvoris taj CD koji si narezao, koji fajlovi postoje na njemu? Ako imas samo taj jedan ISO fajl, onda si napravio gresku koju sam gore pomenuo.
9. децембар 2005. у 5:46 pm #25732slaksУчесникPreko Nera to je opcija “Burn Image to Disc”
A da se još više ne uvrediš ali ipak da pitam: Da li si promenio u biosu da ti botuje sa CD-a?
10. децембар 2005. у 9:06 am #25733papensУчесник😆 😆
Ne vredjam se, znam da stosta ljudi pitaju ovde na forumu, ali uradio sam to i burn image i podesio bios.Uradio sam md5sum i izgleda da su image-i u redu,ne pada mi na pamet nista drugo nego da mi je otisao rezac pa ne nareze dobro 🙁 .Probacu da narezem negde drugo pa cu onda da probam.10. децембар 2005. у 8:09 pm #25734LYbУчесникMa probaj da narezes jos jedan disk, oni su barem jeftini… obori brzinu rezanja, recimo na 24x… Postoji verovatnoca da je medijum defektan.
10. децембар 2005. у 10:36 pm #25735papensУчесникOk je to sa rezanjem izgleda da je bilo do rezaca. Probao sam instalaciju i mislim da sam odradio onako kao sto pise u handbook-u, uf :), ali i tu imam problem, kada sam restartovao i usao u gentoo prijavio mi je da kao nije prepoznao da je boot ext2, a root ext3 i da probam sa e2fsck -b 8193. Sta se ovde desilo ne znam ali mi je to bilo i na slacku pa sam zbog toga resio i da instaliram gentoo.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.