Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Gentoo › Gentoo Instalacija
- This topic has 58 одговора, 18 гласова, and was last updated 16 years, 6 months раније by marelli.
-
АуторЧланци
-
14. март 2005. у 12:33 pm #4976Chak840Учесник
Ne znam da li je ovo pravo mjesto, jer nisam nasao na sajtu odjeljak posvecen Gentoo-u, tako da cu ovdje da vas davim. Naime probao sam da instaliram Gentoo i nisam bas uspio, tj. nisam uopste uspio. Pratio sam handbook sa cd-a korak po korak ali kod mjesta gdje treba da se kompajlira kernel obavijesti me da mi fale neki fajlovi u folderu /usr/src/linux i komanda make menuconfig ne fercera. Ako neko moze neka mi pomogne molim vas!!!!!
Hocu da probam Gentoo!!!!14. март 2005. у 1:26 pm #25707DooleУчесникPotrazi malo na http://forums.gentoo.org/ sigurno ima resenje.
14. март 2005. у 10:35 pm #25708salacУчесникCini se da nisi raspakovao/emergeovao sors kernela.
15. март 2005. у 8:30 am #25709Chak840УчесникKako sam shvatio emerg je kad instaliras sa neta!!!! Pogledacu ponovo handbook. Bio sam i na forumu na gentoo-ovom sajtu. Sad cu da pogledam ima li odgovora!!!
15. март 2005. у 9:26 am #25710salacУчесникEmerge je i kad instaliras sa CD-a, samo sto kazes emerge alatu da kupi binarne vec iskompajlirane pakete ne sa neta vec u lokalu (tj sa CD-a). Moja preporuka je da osim listanja gentoo instalacione procedure malo prelistas i postupak kompajliranja kernela.
poz.
15. март 2005. у 11:54 am #25711Chak840УчесникHvala!!! Znao sam da sam ja u pitanju!!! 😆
15. март 2005. у 2:48 pm #25712popacУчесникDa moraš da imaš kernel source da bi ga kompajlirao zar ne? Onim postupkom kopiranja fajlova u /usr/portage/distfiles ti si prekopirao neke pakete koje bi inače skidao sa interneta. Naravno ne moraš uvek emerge komandom da skidas sa nete, ukolio vec imas neki program totalno je besmisleno da ga ponovo skidas. Samo ga prekopiraj u /usr/portage/distfiles
15. март 2005. у 3:31 pm #25713Chak840УчесникDa moraš da imaš kernel source da bi ga kompajlirao zar ne? Onim postupkom kopiranja fajlova u /usr/portage/distfiles ti si prekopirao neke pakete koje bi inače skidao sa interneta. Naravno ne moraš uvek emerge komandom da skidas sa nete, ukolio vec imas neki program totalno je besmisleno da ga ponovo skidas. Samo ga prekopiraj u /usr/portage/distfiles
Da prevedem, ako sam dobro shvatio,: Hoces da kazes da sam ispustio jedan vazan korak
tj. nisam kopirao sors koji treba da kopajliram???? Na par mjesta sam se pogubio u handbook-u, ali sam bio ubjedjen da je to pa i komanda umerge vezana samo za instalaciju sa neta!!!!! Vidjecemo! Ponovo cu natenane da iscitam handbook pa onda ponovo na posao!!! Hvala U svakom slucaju!!!15. март 2005. у 10:07 pm #25714popacУчесникHocu da ti kazem da emerge prvo pogleda u /usr/portage/distfiles, ako tamo ma paket kreće kompajliranje, ako ne pokusava da ga skine sa neta, ako ne moze javlja gresku.
# emerge gentoo-dev-sources komanda će ti instalirati gentoo 2.6 kernel source. onda rm /usr/src/linux i ln -s /usr/src/linux* /usr/src/linux pa dalje…
Mozes da probas genkernell –menuconfig all koj ce ti pokrenuti konfiguraciju kernela, sam kompajlirati kernel i module i kopirati ih u /boot a ti samo podesis lilo/grub
22. март 2005. у 8:07 am #25715Chak840УчесникLjudi hvala vam svima na pomoci, ali tri pokusaja da instaliram Gentoo zavrsila su neuspjehom…..:( Tako da se vracam na Slackware dok ne naucim malo vise o Linuxu!!!!!
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.