Početak › Forumi › Linuks distribucije › Fedora, Red Hat,… › Fedora 10
- This topic has 61 odgovor, 16 glasova, and was last updated 17 years, 4 months ranije by
LINUSER.
-
AutorČlanci
-
8. decembar 2008. u 10:16 pm #73557
kmilos
Učesnik@Demon
Kao što je Časlav objasnio, Ulrih Dreper nije nikako hteo da prihvati da @Latn lokalitet uđe u glibc, tako da smo morali mi kao srpska zajednica da se prebacimo na @latin na svim projekitma lokalizacije (Gnom, KDE, Fedora, Ubuntu, itd.) pre nešto više od godinu dana. Zakrpa za X.Org na koju te je Časlav takođe uputio nažalost još nije prihvaćena iako smo tražili promenu odavno.Znači, imaš tri varijante srpskih lokaliteta trenutno na raspolaganju: sr_RS.UTF-8 (ćirilica, Srbija), sr_RS.UTF-8@latin (latinica, Srbija) i sr_ME.UTF-8 (srpski ćirilicom za upotrebu u Crnoj Gori), taj spisak dobijaš npr. naredbom “locale -a |grep sr”.
10. decembar 2008. u 12:04 am #73558nebjak
UčesnikPosle brda zakrpa i update-ova, dosao je na red i kernel, sa 2.6.27.5 na 2.6.27.7
10. decembar 2008. u 10:37 am #73559dare023
UčesnikZbog čega mi je dvapu uradio apdejt?
Prvo bez ikakvog upozorenja,a posle mi je yumex tražio da ponovim,pa nije išlo sve dok nisam deinstalirao neka dva paketa10. decembar 2008. u 1:18 pm #73560nebjak
UčesnikMeni nije hteo da prodje update, dok nisam rucno u ymex-u, stavio da izbrise PackageKit (stari) i instalira novi, i jos jedan paket (fuse-nesto). Doduse morao sam ponovo da sredjujem driver za graficku, instalirao sam onaj sa nvidia sajta, ne iz repoa (noviji je!). Sad sve radi kako treba!
10. decembar 2008. u 1:51 pm #73561kmilos
UčesnikČini se da su zaboravili da u riznicu ubace jedan od ažuriranih paketa koji je zavisnost za PackageKit. 🙁
Ovakve stvari se obično razreše u riznici i na odrazima za dan-dva, znači treba samo malo strpljenja. 😉
Inače u međuvremenu i u Yumexu i u PackageKitu možete da izvedete selektivno ažuriranje birajući pakete koji nisu u vezi sa ažuriranim PackageKitom, umesto njegovog uklanjanja i naknadne instalacije.
12. decembar 2008. u 6:38 pm #73562BRANKKO
ModeratorIgrao sam se malo sa temama za Gnome i instalirao onaj Leopard look koji mi je prebacio mionimize/maximize/close dugmice na levu stranu. Sad i kad vratim na default temu (ili neku drugu) dugmici ostaju levo – sto me, blago receno, iritira. Gde se bese to vraca na normalno? Nesto sam se zabagovao pa ne mogu da nadjem…
12. decembar 2008. u 9:34 pm #73563LINUSER
UčesnikPrvo instaliraj gconf-editor. pa onda postupi po:
http://www.newlinuxuser.com/move-your-metacity-buttons-in-gnome/13. decembar 2008. u 12:54 am #73564nebjak
UčesnikSredjen je problem u repou oko PackageKit-a, sad sve ponovo radi kako treba! Jedan update, par minuta i gotovo!
14. decembar 2008. u 9:32 pm #73565velial
Učesnik[url=http://www.dvorak.org/blog/?p=33194]Fixing Fedora 10 Linux – Root login in GUI[/url] ^-^
Svaka čast na ovome, kad sam video da nemogu da se logujem kao rut gadno sam se iznervirao. No dobro malo sam se podsetio konzole.
Moja iskvustva sa novom fedorom 10 su slična kao što je ispričao Scytale. Stvari koje su mi pravile probleme na Fedori 9 su sređene (barem većina njih) ali moram priznati da radi sporije od prošle verzije.
16. decembar 2008. u 12:38 am #73566paralizer
UčesnikA ja ne znam koji im je Qrac sto sada sve onemogucuju root access-login po defaultu. Kao demek da nesto se ne zajebe. Pa ako hocu da nesto zajebem, onda cu leop da ukucam SU ili sudo i izvrsim komandu, ili obrisem sto treba da se obrise i opet cu da to zajebem… Ebemte ubuntu, mislim da je to sranje od njega izaslo, posle su svi poceli da to praktikuju.
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.