Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Fedora, Red Hat,… › Fedora 10
- This topic has 61 одговор, 16 гласова, and was last updated 17 years, 4 months раније by
LINUSER.
-
АуторЧланци
-
8. децембар 2008. у 10:16 pm #73557
kmilos
Учесник@Demon
Kao što je Časlav objasnio, Ulrih Dreper nije nikako hteo da prihvati da @Latn lokalitet uđe u glibc, tako da smo morali mi kao srpska zajednica da se prebacimo na @latin na svim projekitma lokalizacije (Gnom, KDE, Fedora, Ubuntu, itd.) pre nešto više od godinu dana. Zakrpa za X.Org na koju te je Časlav takođe uputio nažalost još nije prihvaćena iako smo tražili promenu odavno.Znači, imaš tri varijante srpskih lokaliteta trenutno na raspolaganju: sr_RS.UTF-8 (ćirilica, Srbija), sr_RS.UTF-8@latin (latinica, Srbija) i sr_ME.UTF-8 (srpski ćirilicom za upotrebu u Crnoj Gori), taj spisak dobijaš npr. naredbom “locale -a |grep sr”.
10. децембар 2008. у 12:04 am #73558nebjak
УчесникPosle brda zakrpa i update-ova, dosao je na red i kernel, sa 2.6.27.5 na 2.6.27.7
10. децембар 2008. у 10:37 am #73559dare023
УчесникZbog čega mi je dvapu uradio apdejt?
Prvo bez ikakvog upozorenja,a posle mi je yumex tražio da ponovim,pa nije išlo sve dok nisam deinstalirao neka dva paketa10. децембар 2008. у 1:18 pm #73560nebjak
УчесникMeni nije hteo da prodje update, dok nisam rucno u ymex-u, stavio da izbrise PackageKit (stari) i instalira novi, i jos jedan paket (fuse-nesto). Doduse morao sam ponovo da sredjujem driver za graficku, instalirao sam onaj sa nvidia sajta, ne iz repoa (noviji je!). Sad sve radi kako treba!
10. децембар 2008. у 1:51 pm #73561kmilos
УчесникČini se da su zaboravili da u riznicu ubace jedan od ažuriranih paketa koji je zavisnost za PackageKit. 🙁
Ovakve stvari se obično razreše u riznici i na odrazima za dan-dva, znači treba samo malo strpljenja. 😉
Inače u međuvremenu i u Yumexu i u PackageKitu možete da izvedete selektivno ažuriranje birajući pakete koji nisu u vezi sa ažuriranim PackageKitom, umesto njegovog uklanjanja i naknadne instalacije.
12. децембар 2008. у 6:38 pm #73562BRANKKO
МодераторIgrao sam se malo sa temama za Gnome i instalirao onaj Leopard look koji mi je prebacio mionimize/maximize/close dugmice na levu stranu. Sad i kad vratim na default temu (ili neku drugu) dugmici ostaju levo – sto me, blago receno, iritira. Gde se bese to vraca na normalno? Nesto sam se zabagovao pa ne mogu da nadjem…
12. децембар 2008. у 9:34 pm #73563LINUSER
УчесникPrvo instaliraj gconf-editor. pa onda postupi po:
http://www.newlinuxuser.com/move-your-metacity-buttons-in-gnome/13. децембар 2008. у 12:54 am #73564nebjak
УчесникSredjen je problem u repou oko PackageKit-a, sad sve ponovo radi kako treba! Jedan update, par minuta i gotovo!
14. децембар 2008. у 9:32 pm #73565velial
Учесник[url=http://www.dvorak.org/blog/?p=33194]Fixing Fedora 10 Linux – Root login in GUI[/url] ^-^
Свака част на овоме, кад сам видео да немогу да се логујем као рут гадно сам се изнервирао. Но добро мало сам се подсетио конзоле.
Моја исквуства са новом федором 10 су слична као што је испричао Scytale. Ствари које су ми правиле проблеме на Федори 9 су сређене (барем већина њих) али морам признати да ради спорије од прошле верзије.
16. децембар 2008. у 12:38 am #73566paralizer
УчесникA ja ne znam koji im je Qrac sto sada sve onemogucuju root access-login po defaultu. Kao demek da nesto se ne zajebe. Pa ako hocu da nesto zajebem, onda cu leop da ukucam SU ili sudo i izvrsim komandu, ili obrisem sto treba da se obrise i opet cu da to zajebem… Ebemte ubuntu, mislim da je to sranje od njega izaslo, posle su svi poceli da to praktikuju.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.