Почетак › Форуми › Линуксо веб сајт › Причаоница › Besplatno nije uvek najbolje
- This topic has 42 одговора, 13 гласова, and was last updated 15 years, 7 months раније by Moneo.
-
АуторЧланци
-
3. мај 2009. у 3:57 pm #78267civanУчесник
moonbeam je potpuno upravu – razvojna okruzenja za gnu/linuks su toliko losa da mi (koji programiramo za tu platformu) u stvari krisom koristimo Visual Studio + VBasic koji kasnije automatski konvertujemo u neki od manje dobrih programskih jezika kao sto je C++ jer jednostavno ne volimo MS.
Ah, da, da ne zaboravim da stavim sarkasticnog smajlija ::) (ovaj je najblizi…)
MB, izvini, ali mi je tesko da shvatim ozbiljno nekoga ko spomene Visual Basic uopste kao preogramsi jezik, pa kaze kako je u stvari mislio na Visual Studio, pa jos doda kako mu je ‘kolega programer’ rekao da je VS popularan jer se oslanja na Win libove (da, i nije lyb, nego lib – library). *Svaki* windows program se vezuje za sistemske biblioteke.
Dakle, ako se oslanjas na takve izjave, onda ti taj kolega nije kolega programer, nego kolega “programer”.
3. мај 2009. у 5:00 pm #78268dukenukem_4dУчесникtrebalo je da ide explicitno pod spec. tagom. O0
[irony&sarcasm]
moonbeam je potpuno upravu – razvojna okruzenja za gnu/linuks su toliko losa da mi (koji programiramo za tu platformu) u stvari krisom koristimo Visual Studio + VBasic koji kasnije automatski konvertujemo u neki od manje dobrih programskih jezika kao sto je C++ jer jednostavno ne volimo MS.
[/irony&sarcasm]3. мај 2009. у 6:34 pm #78269urosevicУчесникmoonbeam je potpuno upravu – razvojna okruzenja za gnu/linuks su toliko losa da mi (koji programiramo za tu platformu) u stvari krisom koristimo Visual Studio + VBasic koji kasnije automatski konvertujemo u neki od manje dobrih programskih jezika kao sto je C++ jer jednostavno ne volimo MS.
Pa vidim ja kad pokrećem Lancelot da javlja grešku kako ne može da učita krnl386.dll, a autor ovog plazmoida kaže kako nije optimizovan za x86_64 nego samo za 386 pa zato poziva ovaj dll… 😀 a posle meni vičeš „OPERA?! a sam koristiš VS?! 😉
3. мај 2009. у 6:57 pm #78270MoneoУчесник99% firmi ima vrlo slicne potrebe i od microsft alata im ili nije potrebno nista ili eventualno office, mail i browser , a to ti nudi svaki moguci sistem u izoblji, takodje vecina firmi ili sama razvija softwer koji im treba (ako je vec specifican) ili plati nekome da im ga razvije , a u tom slucaju moze da se razvije za sta hoces sta hoce.
Ma jes kako da ne-to si ti radio neku anketu ili istrazivanje pa znas or what?Aj verovacemo ti na rec onda 😀
Inace firma koja tera Win resenja ne mora da razvija nista sem ako je u pitanju nesto BAS specificno 😉
U ostataku slucajeva je dovoljno da se kupi jedno od mnogih i vec postojecih resenja koje se pisu mahom za Win i kojih imao kao pleve jer je isti i najkoriscenija platforma
A za linux vidis to nije tako-moralo bi vrlo izvesno ili da se portuje ili pise od nule verovatno i po vecoj ceni jer linux programera nema bas na svakom cosku 😉ovo je jedan od boljih viceva koje sam cuo u poslednje vreme, pogotovo sto u win-u ne postoji ama bas nista vezan za programiranje sto u gnu/linux okruzenju nemas jedno 10 puta bolje
Pitaj koga god hoces i svako ce ti reci da bilo koji IDE za Linux(ne racunajuci razvojne alate za Sun Javu i Eclipse)nije na nivou(jel sam ja rekao negde da su sranje? ;))Visual Studia 😉
Rekoh i reci cu od svih programskih jezika i onih koji se tako zovu a to nisu u kojima sam programirao visual basic je najveca glupost i najvece g…. koje sam video, gori je cak i od prolog-a i scheme.
Sva sreca pa citas ono sto sam napisao jer sam,kako rekoh,napravio lapsus i zapravo mislio na VISUAL STUDIO IDE 😉
Dovoljno je samo pogledati koliko je lako napravti jedan obican glupi shell script koji jede malu decu, a u win-u o tako necemu mozes da sanjas
Nije mi samo jasno kakve veze ima bash skripting sa pisanjem i razvijanjem aplikacija
O well-kada covek kaze da mu u linux-u “ne radi Eclipse” ni ovo me onda posebno ne iznenadjuje 😀ovo je samo pocetak daleko sire price, pogotovo kada se uzme u obzir cinjenica da je gnu/linux prvobitno i razvijen od strane programera za programere i absolutno sve sto ti treba mozes naci na njemu u kom god obliku hoces za programiranje.
Ja nisam rekao da nemas u cemu da programiras vec da linux eto ima tu manu da nema dovoljno dobar IDE kao npr Visual Studio,ali tendencija izvrtanja mojih postova se nastavlja
Ovaj ceo post je ujedno i odgovor za civana 😉3. мај 2009. у 8:14 pm #78271Puppet_MasterУчесникMa jes kako da ne-to si ti radio neku anketu ili istrazivanje pa znas or what?Aj verovacemo ti na rec onda 😀
Inace firma koja tera Win resenja ne mora da razvija nista sem ako je u pitanju nesto BAS specificno 😉
U ostataku slucajeva je dovoljno da se kupi jedno od mnogih i vec postojecih resenja koje se pisu mahom za Win i kojih imao kao pleve jer je isti i najkoriscenija platforma
A za linux vidis to nije tako-moralo bi vrlo izvesno ili da se portuje ili pise od nule verovatno i po vecoj ceni jer linux programera nema bas na svakom cosku 😉Pitaj koga god hoces i svako ce ti reci da bilo koji IDE za Linux(ne racunajuci razvojne alate za Sun Javu i Eclipse)nije na nivou(jel sam ja rekao negde da su sranje? ;))Visual Studia 😉
Sva sreca pa citas ono sto sam napisao jer sam,kako rekoh,napravio lapsus i zapravo mislio na VISUAL STUDIO IDE 😉
Nije mi samo jasno kakve veze ima bash skripting sa pisanjem i razvijanjem aplikacija
O well-kada covek kaze da mu u linux-u “ne radi Eclipse” ni ovo me onda posebno ne iznenadjuje 😀Ja nisam rekao da nemas u cemu da programiras vec da linux eto ima tu manu da nema dovoljno dobar IDE kao npr Visual Studio,ali tendencija izvrtanja mojih postova se nastavlja
Ovaj ceo post je ujedno i odgovor za civana 😉sine da li blesav si ti , kao prvo i osnovno apsolutno sve mi radi na gnu/linux-u . tako da bolje citaj sam postove drugih , kad umes da to stavljas kao kritiku. Sto se tice toga da li ima ili nema dovoljno programera za gnu/linux scenu mogu opet reci da li znas o cemu pricas, ko zna c ,c ++ , javu ili bilo koji drugi ozbiljan programski jezik moze da programira na cemu hoces za sta hoce , razlike izmedju os-ova se lako prevazilaze , za win cu koristiti dll , itd…. ocigledno se ni malo ne razumes u materiju a mislis da si strucnjak. Sto se pitanja ljudi kako stoje alati za programiranje pod linux-om sta imam koga da pitam kad programiram pod gnu/linux-om od 2000 godine , pod winom sam krenuo nesto malo ranije i za visual studio mogu ti reci posto ga toliko hvalis da ne postuje C/C++ standard. Sto se shell scripta tice opet se vidi koliko se razumes u materiju o kojoj pricas , za ono sto nekom pod winom treba jako dugo vremena i programiranja i testiranja pod gnu/linux-om u shell-u ili nekom drugom skript jeziku kojih imas u izobilju na izvolte odradis za par sekundi. E da da li si cuo mozda za emacs ima sve sto ima i visual studio i jos mnogo mnogo vise, jeste da nije saren ko visual studio ali sljaka u njemu sta hoces, bukvalno sta hoces . Inace zivim od razvoja softwera , zavrsio sam faks za to tako da nemoj da mi vise prosipas pamet za oblast za koju sam skolovan i placen strucnjak , a ti ocigledno nisi sto se vidi iz tvojih komentara.
3. мај 2009. у 10:42 pm #78272MoneoУчесникEvo ga opet izvrtanje 😀
Ja sam rekao da IDE okruzenja za linux nisu na nivou jednog Visual Studia,a i realno nisu i pored prednosti koje donosi shell skripting-koliko vidim sve sto si ti konstatovao je da Visual ne postuje standarde kako treba-pih,ko da je jedini IDE sa tom karakteristikom,tuzno ali istinito 😉
Inace programera za linux ima manje iz prostog razloga sto za Win platformu kao dominantnu ima i vise i klijenata i potreba pa se samim tim fokusiraju na ono sto je isplativije i u skladu sa tim i pisu softver 😉
Drugo,koliko ja znam eventualna nedostajuca linux namenska aplikacija(dosta cest slucaj)koja je napisana i postoji za Windows mora ili da se portuje ili da se napise ekvivalentna-jelda 😉
I da cuo sam ja za Emacs nemoj nista da se sekiras iako vise preferiram Vi-ali koliko ja znam to nije IDE vec rich text editor,al sta ja znam zar ne 😉
BTW fin ti je sajt 😉3. мај 2009. у 10:52 pm #78273RiSKУчесникEvo ga opet izvrtanje 😀
Ja sam rekao da IDE okruzenja za linux nisu na nivou jednog Visual Studia,a i realno nisuNetBeans, JDeveloper, Eclipse, Qt Creator, Zend, ….
Objasni mi razliku u nivou imedju NetBeansa za Java/JSP i Visual Studia za C#/ASP razvoj.
Pazi: razliku u nivou. Nemoj da mi nabrajas neke sitnice koje jedno ide ima a drugo nema.3. мај 2009. у 11:08 pm #78274ВладимирУчесникEvo ga opet izvrtanje 😀
Ja sam rekao da IDE okruzenja za linux nisu na nivou jednog Visual Studia,a i realno nisu i pored prednosti koje donosi shell skripting-koliko vidim sve sto si ti konstatovao je da Visual ne postuje standarde kako treba-pih,ko da je jedini IDE sa tom karakteristikom,tuzno ali istinito 😉
Inace programera za linux ima manje iz prostog razloga sto za Win platformu kao dominantnu ima i vise i klijenata i potreba pa se samim tim fokusiraju na ono sto je isplativije i u skladu sa tim i pisu softver 😉
Drugo,koliko ja znam eventualna nedostajuca linux namenska aplikacija(dosta cest slucaj)koja je napisana i postoji za Windows mora ili da se portuje ili da se napise ekvivalentna-jelda 😉
I da cuo sam ja za Emacs nemoj nista da se sekiras iako vise preferiram Vi-ali koliko ja znam to nije IDE vec rich text editor,al sta ja znam zar ne 😉
BTW fin ti je sajt 😉Kad se ne baviš programiranjem, zašto pričaš o tome? Deluješ neozbiljno onda..
Veruj mi da je taj Visual Studio igračka u odnosu na Eclipse i NetBeans, koji takođe bez problema mogu da se koriste i za C/C++ razvoj.
I da, Emacs je sve samo nije “rich text editor”3. мај 2009. у 11:17 pm #78275MoneoУчесникDa zaista ne bavim se programiranjem i laik sam sto se toga tice,pa mi se i ne svidja sto sam zagazio u tematiku koju slabo poznajem i verujem da sam i napricao kojesta,ali neke stvari mi nisu jasne
Onda mi objasnite jedno posto ste u tome potkovaniji od mene-zasto se svi koji se bave pisanjem aplikacija za Win busaju bas sa tim famoznim Visual Studiom i hvale se sa tom integracijom i lakocom pisanja koda-verujem da se moze reci dosta toga za njega ali da je sranje?Ne znam bas…
Ajde daj da vas cujem,bas me zanima,bez zezanja 😉3. мај 2009. у 11:25 pm #78276RiSKУчесникKo reko da je VS sranje? Taman posla. To je odlican IDE.
Ali ne i jedni dobar IDE. 😉 -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.