oko

Napravljene poruke na forumu

Gledanje 1 članaka - 1 do 10 (od 77 ukupno)
 • Autor
  Članci
 • kao odgovor na: dual boot i bootloader #82698
  oko
  Učesnik

  Hvala svima.Toshiba Serbia mi ne daje ono sto mi sleduje po saopstenju sa centralnog sajta Toshibe. Serijski broj mog laptopa je tamo do poslednje cifre tacno naveden , a ovde mi tvrde na nisam podoban zbog slovnih oznaka. Nagrdicu ih na pasja kola.

  kao odgovor na: dual boot i bootloader #82694
  oko
  Učesnik

  Hvala. Javicu rezultat kada budem pokusao.

  kao odgovor na: Scientific Linux “SL 5.3” #76933
  oko
  Učesnik

  Lepo mi radi SL5.3 64 bit kod kuce i 32b it na poslu. Ni na 5.2 ni sada ne uspevam da instaliram stampac HP Laserjet P1006. Bio sam na HP sajtu, skinuo najnoviji hpijs i ostalo sto je potrebno za manuelnu instalaciju na Redhat EL5 ali cups server nikako da prihvati stampac, a ni za usb URI ne moze da se dobije potreban podatak. Da li je ovo nekomme uspelo?

  kao odgovor na: amarok, xine i mp3 za Red Hat EL5. #73458
  oko
  Učesnik

  Imam scientific linux 5.2. Na sajtu http://www.scientificlinux.org moze da se skine ako se javljate sa maila koji ima edu domen. To je RH EL5 poklonjen Fermijevom institutu u SAD i CERN  u Svajcarskoj. Oni su ga prilagodili za svoje potrebe. Apdejtuje se putem yum-a sa rpmovima. Rpm koji se nadje bilo gde moze se instalirati sa njegovim installerom. Moj problem je gde da nadjem neslobodni rpm za mp3.

  kao odgovor na: Ko to kaže da linuks nije popularan #72009
  oko
  Učesnik

  Jos nas se vecina sa posla javlja u MS, ali evo ja mogu i u Linuxu. Na mom Megatrend univerzitetu ja licno koristim i Scientific Linux 5,2 bez ogranicenja u celoj mrezi.

  kao odgovor na: Instaliranje sa DVD i CD iso image #71185
  oko
  Učesnik

  Hvala svima. RESENO.
  Iz  SL 5.1 x86-64 treba obrisati dve  anakonde sa oznakom….87 i ubaciti dve nove za x86-64 sa oznakom….113 sa CD iso imagea. Radi kao zmaj, ima originalni flash i 64 bitni Firefox 3.0.

  kao odgovor na: Instaliranje sa DVD i CD iso image #71181
  oko
  Učesnik

  Hvala. Proverio sam u samom installeru DVD je dobro narezan. Problem je sto kada odabere sta mu treba za upgrade on to ne pokazuje nego  odmah prebacuje na hard disk. Tada pocinje da instalira, ali stane i kaze da ne moze da otvori Anancondu sam kojom je inace otvorio DVD i poceo dijalog za instalaciju.
  Na isto tako zvanicnom CD iso, skinutim i narezanim sa sajta SL,na kome su stvari koje nisu stale na DVD postoje dva rpm-a za Anacondu, mozda mu to treba, ali ne znam kako da u proces instalacije ubacim CD  iso image. Upgrade putem yum-a bi dugo trajao iako sam na ADSL. Sa tog CD iso sam skinuo na desktop oba Anaconda rpm-a. Kako i gde da ih stavim da ih installer pri instalaciji pronadje? Vec dve godine koristim SL i nikada nisam imao problema sa upgradeom kada je sve bilo na jednom DVD. Ovo je prvi put da za instalaciju postoje dva iso image-a, jer autorima distribucije nije sve stalo na CD.

  kao odgovor na: Instaliranje sa DVD i CD iso image #71179
  oko
  Učesnik

  Tako je bilo sa Scientific linux 5.1.  SL 5.2 (64 bit) dolazii na jednom DVD ili sedam diskova plus jedan sa onim sto nije stalo na DVD. Moje pitanje ostaje.

  kao odgovor na: Linux E-knjige (by dalibor) #55709
  oko
  Učesnik

  Pitajte Popaja ovde. Ja sam od njegove knjige poceo.

  kao odgovor na: rhel5 i yum konflikti #64705
  oko
  Učesnik

  Alcance libre je dobar repozitorijum jedne organizacije u Meksiku. Repozitorijum je iskljuciv, radi samo ako samo njega koristite, sa drugima se sukobljava. Inace Rhel5 se moze dobiti besplatno sa svom podrskom kao Scientific Linux 5. na: https://www.scientificflinux.org. Ponekada postavljaju neka pitanja pri prijavljivanju, dovoljno je imati e-adresu koja sadrzi oznaku -edu.

Gledanje 1 članaka - 1 do 10 (od 77 ukupno)