Početak›Forumi›Linuks›Opšte Linuks diskusije›Instaliranje sa DVD i CD iso image
- This topic has 8 odgovora, 4 glasa, and was last updated 15 years, 4 months ranije by
oko.
-
AutorČlanci
-
12. jula 2008. u 5:37 pm #10238
oko
UčesnikSL 5.2. koji hocu da instaliram (ranije nisam imao ovaj problem) dolazi na DVD i jednom CD. Instalacija krene sa DVD (kao upgrade sa SL 5.1.), odabere i prenese na hard disk ono sto je potrebno za upgrade. Krene da instalira, ali stane i trazi Anaconda-11,1,2,113-3, koja se nalazi na SD iso image. Probao sam da ubacim CD i kliknem na retry, ali nista. Sta da radim? :redface: :redface:
12. jula 2008. u 9:22 pm #71178LINUSER
UčesnikAko misliš na scientific linux, postoji samo jedan DVD, ili šest CD-ova.
13. jula 2008. u 7:45 am #71179oko
UčesnikTako je bilo sa Scientific linux 5.1. SL 5.2 (64 bit) dolazii na jednom DVD ili sedam diskova plus jedan sa onim sto nije stalo na DVD. Moje pitanje ostaje.
13. jula 2008. u 9:15 am #71180tomaja
Glavni majstorProverite da li je DVD ISO fajl dobro narezan, pogotovo pomenuti paketi. Da li postoji mogucnost rucnog izbora paketa prilikom instalacije / upgrade-a ?
Upgrade se moze uraditi i preko yum-a ukoliko prelazite sa 5.x verzije:
https://www.scientificlinux.org/documentation/howto/upgrade.5xlinux4life
13. jula 2008. u 10:33 am #71181oko
UčesnikHvala. Proverio sam u samom installeru DVD je dobro narezan. Problem je sto kada odabere sta mu treba za upgrade on to ne pokazuje nego odmah prebacuje na hard disk. Tada pocinje da instalira, ali stane i kaze da ne moze da otvori Anancondu sam kojom je inace otvorio DVD i poceo dijalog za instalaciju.
Na isto tako zvanicnom CD iso, skinutim i narezanim sa sajta SL,na kome su stvari koje nisu stale na DVD postoje dva rpm-a za Anacondu, mozda mu to treba, ali ne znam kako da u proces instalacije ubacim CD iso image. Upgrade putem yum-a bi dugo trajao iako sam na ADSL. Sa tog CD iso sam skinuo na desktop oba Anaconda rpm-a. Kako i gde da ih stavim da ih installer pri instalaciji pronadje? Vec dve godine koristim SL i nikada nisam imao problema sa upgradeom kada je sve bilo na jednom DVD. Ovo je prvi put da za instalaciju postoje dva iso image-a, jer autorima distribucije nije sve stalo na CD.13. jula 2008. u 11:13 am #71182dukenukem_4d
Učesnikda li bi bilo moguće da se ova dva rpm-ova ,anaconda
ručno instaliraju odnosno upgrejduje pre početka same instalacije?https://www.scientificlinux.org/distributions/5x/rnotes/SL.releasenote.5.2.i386
Changed RPMS compared to vendor
————————————————————————-Installer(anaconda)
* anaconda-11.1.2.113-3.SL.i386.rpm
* anaconda-runtime-11.1.2.113-3.SL.i386.rpm
*
* Added kernel-module.py yum plugin during the install
Modified pkgorder with patches from CentOS
Modified installclasses/rhel.py to remove key request
Modified installclasses/rhel.py to include SL groups
sites support
see sites/examplehttps://www.scientificlinux.org/documentation/howto/upgrade.5x
pregledom dokumentacije (iako nemam iskustva sa SL) mislim da je moguće da se instaliraju tako što se prekopiraju oba u neki direktorijum pa u nda u tom direktorijumu,kao root[code]
rpm -Uvh anaconda-11.1.2.113-3.SL.i386.rpm
rpm -Uvh anaconda-runtime-11.1.2.113-3.SL.i386.rpm
[/code]
i onda valjda neće da javlja grešku? (ipak možda je još nečije mišljenje je potrebno o
ponašanju sistema u ovakvim situacijama tj da li će eventualno da bude neki prob sa podešavanjima anaconde ili slično)
(U parametar je za Upgrade postojeće anaconde)13. jula 2008. u 11:23 am #71183tomaja
Glavni majstorTreba videti gde se smeštaju paketi za instalaciju na HDD-u i tu ubaciti problematične pakete. Inače, Anakonda i jeste sama instalaciona aplikacija.
linux4life
13. jula 2008. u 11:49 am #71184dukenukem_4d
Učesnikhttp://ftp.scientificlinux.org/linux/scientific/52/i386/SL.documentation/RELEASE-NOTES-U2-x86-en.html
ovde je dokument konkretno za ažuriranje na 5.2 ali ne mogu da se snađem
tačno šta treba da se radi 🙁13. jula 2008. u 4:59 pm #71185oko
UčesnikHvala svima. RESENO.
Iz SL 5.1 x86-64 treba obrisati dve anakonde sa oznakom….87 i ubaciti dve nove za x86-64 sa oznakom….113 sa CD iso imagea. Radi kao zmaj, ima originalni flash i 64 bitni Firefox 3.0. -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.