jogurtmen

Направљене поруке на форуму

Гледање 1 чланака - 1 до 9 (од 9 укупно)
 • Аутор
  Чланци
 • као одговор на: I dalje problemi u PCLinuxOS zajednici #79104
  jogurtmen
  Учесник

  Koliko sam uspeo da ispratim, situacija oko PCLOS-a se vraca u normalu, pokrecu se novi projekti, cak je u toku glasanje za novu maskotu na MyPCLinuxOS Home[/url]. Izasao je novi remaster koji je podrzan od zajednice >PCLinuxOS Xfce – Phoenix Edition RC1< i koji stvarno vizuelno dobro izgleda. Cak je i PCLOS magazin poceo ponovo da radi. Sve u svemu stvari se krecu u dobrom pravcu.

  као одговор на: I dalje problemi u PCLinuxOS zajednici #79101
  jogurtmen
  Учесник

  Mislim da je Tex sad OK i da je ponovo preuzeo stvar u svoje ruke. Doslo je do izvesnog rasciscavanja i preciscavanja u PCLOS timu, a po cestim i azurnim apdejtovima rekao bih da sve funkcionise kako treba.

  као одговор на: I dalje problemi u PCLinuxOS zajednici #79094
  jogurtmen
  Учесник

  mada ono ,ne mora da bude to definitivno valjda ???

  Stvorno bi bila velika steta da se ugasi ova sjajna distribucija. Ja se nadam da su ovo prolazne poteskoce i da ce PCLOS da prezivi i da nastavi da zivi. Tex ce valjda da ima dovoljno mudrosti i pameti da sacuva PCLOS.

  као одговор на: PClinuxOS 2009 #75440
  jogurtmen
  Учесник

  Jeste „rolling release“ i tacno je da nakon upgrade-a mogu da napravim sopstveni remaster ili  live CD, ali volim da imam original CD kako bih mogao tamo gde je potrebno (kod nekih svojih drugara) da instaliram cist OS. A iso. fajl je negde oko 700 mb, tako da moze relativno brzo da se skine.

  као одговор на: PClinuxOS 2009 #75438
  jogurtmen
  Учесник

  @LINUSER

  A da li si pre pocetka apdejta procitao uputstvo kako treba odraditi isti?

  BIG UPDATE INSTRUCTIONS PLEASE READ

  као одговор на: PClinuxOS 2009 #75436
  jogurtmen
  Учесник

  Mislim da je pametnije umesto problematičnog upgrade-a (pretežno zbog količine koju treba download-ovati i pouzdanosti konekcije) sačekati finalnu verziju i uraditi čistu instalaciju a pre toga backup-ovati sve što je bitno sa prethodne verzije uz lične podatke, naravno.
  Ako se neko ipak odluči za update paketa. Ukoliko dođe do prekida konekcije ili nemogućnosti download-a pojedinih paketa, u tim slučajevima update se mora pokrenuti ponovo a ne nastaviti jer će verovatno doći do korupcije sistema

  Mislim da ovo nije uopste tacno sto se tice „problematicnog upgrade-a“. Svako ko ima iole solidan internet je u sjajnoj poziciji da prvenstveno uradi upgrade sistema, jer tako ce sacuvati sve vec instalirane programe i gotova sva svoja podesavanja u njima, sto nije slucaj sa svezom instalacijom. Drugo, velicina download-a nista nije veca od velicine iso fajla PCLOS2009 (mada je ovo individualna stvar i zavisi ko je sta instalirao na svom racunaru), tako da ni tu covek nije na gubitku. Sto se tice prekida konekcije i tu ne moze doci do nikakvih ostecenja sistema, jer instalacija krece tek kada se svi paketi daunloduju na racunar. Na kraju krajeva ja sam uradio upgrade sistema i daunlod mi je trajao nepuna dva sata (pri gotovo konstantnoj brzini 120kb/s), a velicina svih skinutih paketa je bila oko 720 mb i sve je proslo bez ikakvih problema. Sto je najbitnije od svega, posle izvrsenog upgrade-a gotovo nista nisam morao da podesavam (izuzev par sitnica), sistem funkcionise ko sat. Normalno kad izadje i final PCLOS2009 skinucu i njega.

  као одговор на: Problem sa zvukom na laptopu #67234
  jogurtmen
  Учесник

  Posto je to kumov laptop nisam trenutno u mogucnosti da to isprobam, ali nasao sam na netu jos neka potencijalna resenja pa cu javiti sta od svega fercera. Ovo sa neprepoznavanjem zvuka je samo preko live cd-a, tek treba da instaliram OS, pa ce mo videti koje je pravo resenje.

  као одговор на: imate novog člana #66569
  jogurtmen
  Учесник

  @ Neky
  Koju grafiku imas, i koj drajver si instalirao za grafiku, to moze da bude uzrok problema?! Meni Beril radi OK kad u Control Centru postavim Xgl a ne Native support, inace grafika mi je nVidia Gforce4. Takodje sam imao odredjenih problema kada sam apgrejdovao Beril, tj. kada se instalirao Compiz nikako nisam mogao da namestim window border.

  као одговор на: Kdint problem #66533
  jogurtmen
  Учесник

  @dukenukem4d
  Hvala na ponudjenim resenjima, ovaj problem sam imao jos pre nekih 7.dana i posto nisam uspeo da nadjem resenje, a vec sam imao uradjen image file root particije, resio sam na meni najjednostavniji nacin. Ipak me zanima, a i ti si mi ponudio, ova dva nacina kako moze da se resi ovo, a da ne koristim image file.

  @Владимир
  Mislim da nije do toga, imalo je nekih 700mb slobodnog prostora.

  Ovo se otprilike desilo kada sam izvrsio apgrejd Amaroka, tj posle apgrejda Amaroka sve je bilo uredu, a posle toga kada sam apgrejdovao Kaffeine dobio sam ovaj problem. Posle bezuspesne pretrage za resenjem, povratio sam image root particije, ali posle toga Kaffeine nije hteo da reprodukuje sliku, samo ton.

Гледање 1 чланака - 1 до 9 (од 9 укупно)