Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › PCLinuxOS › PClinuxOS 2009
- This topic has 61 одговор, 22 гласа, and was last updated 15 years, 7 months раније by slax.
-
АуторЧланци
-
31. јануар 2009. у 11:55 am #10729sipeУчесник
O0 O0 O0 O0 O0 😀 Veliki UPDATE
http://www.pclinux.in.rs/…
vreme je…..31. јануар 2009. у 2:55 pm #75430MladenIsakovicУчесникma kad će final bre????????????????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
31. јануар 2009. у 3:08 pm #75431tomajaГлавни мајсторMislim da je pametnije umesto problematičnog upgrade-a (pretežno zbog količine koju treba download-ovati i pouzdanosti konekcije) sačekati finalnu verziju i uraditi čistu instalaciju a pre toga backup-ovati sve što je bitno sa prethodne verzije uz lične podatke, naravno.
Ako se neko ipak odluči za update paketa. Ukoliko dođe do prekida konekcije ili nemogućnosti download-a pojedinih paketa, u tim slučajevima update se mora pokrenuti ponovo a ne nastaviti jer će verovatno doći do korupcije sistemalinux4life
31. јануар 2009. у 8:40 pm #75432sipeУчесникupdate je prosao bez i najmanjeg problemcica..malo sporije….verovatno zbog velike guzve. 😀 Veza je pucala 2 puta sa prekidima od po 10-15 minuta…ali je update progurao.Za sad sve sljaka kao PODMAZANO…cak i compiz na gnome koji nisam nikad uspeo da proguram da sljaka kako bi trebalo sad radi perfektno.. 😀 😀
1. фебруар 2009. у 10:56 am #75433marelliУчесникma kad će final bre?
mnogo ga nesto mrce, stvarno kad ce …
1. фебруар 2009. у 4:22 pm #75434MoneoУчесникPa nije to Fedora ili Smoriva pa da mora da se postuje rok i po cenu da se sve u distrou raspada po savovima
Ljudi ce ga izbaciti kada bude bio gotov-jednostavno 😉1. фебруар 2009. у 6:33 pm #75435sipeУчесникStrpljen-SPASEN…. O0…
5. фебруар 2009. у 1:48 pm #75436jogurtmenУчесникMislim da je pametnije umesto problematičnog upgrade-a (pretežno zbog količine koju treba download-ovati i pouzdanosti konekcije) sačekati finalnu verziju i uraditi čistu instalaciju a pre toga backup-ovati sve što je bitno sa prethodne verzije uz lične podatke, naravno.
Ako se neko ipak odluči za update paketa. Ukoliko dođe do prekida konekcije ili nemogućnosti download-a pojedinih paketa, u tim slučajevima update se mora pokrenuti ponovo a ne nastaviti jer će verovatno doći do korupcije sistemaMislim da ovo nije uopste tacno sto se tice “problematicnog upgrade-a”. Svako ko ima iole solidan internet je u sjajnoj poziciji da prvenstveno uradi upgrade sistema, jer tako ce sacuvati sve vec instalirane programe i gotova sva svoja podesavanja u njima, sto nije slucaj sa svezom instalacijom. Drugo, velicina download-a nista nije veca od velicine iso fajla PCLOS2009 (mada je ovo individualna stvar i zavisi ko je sta instalirao na svom racunaru), tako da ni tu covek nije na gubitku. Sto se tice prekida konekcije i tu ne moze doci do nikakvih ostecenja sistema, jer instalacija krece tek kada se svi paketi daunloduju na racunar. Na kraju krajeva ja sam uradio upgrade sistema i daunlod mi je trajao nepuna dva sata (pri gotovo konstantnoj brzini 120kb/s), a velicina svih skinutih paketa je bila oko 720 mb i sve je proslo bez ikakvih problema. Sto je najbitnije od svega, posle izvrsenog upgrade-a gotovo nista nisam morao da podesavam (izuzev par sitnica), sistem funkcionise ko sat. Normalno kad izadje i final PCLOS2009 skinucu i njega.
5. фебруар 2009. у 4:10 pm #75437LINUSERУчесникNa disku nisam imao PclinuxOS. Instalirao sam PclinuxOS MiniMe. Big Update je zahtevao
dva koraka. Posle prvog update-a sam restartovao računar i izgubio vezu sa internetom;sistem je tražio driver za mrežnu kartu. Ako pak podlegnete svojoj nestrpljivosi, zabeležite bar šta nije urađeno u prvoj fazi update-a, da bi se kasnije nekako snašli uz pomoć konzole.5. фебруар 2009. у 6:02 pm #75438jogurtmenУчесникA da li si pre pocetka apdejta procitao uputstvo kako treba odraditi isti?
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.