Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › PCLinuxOS › PClinuxOS 2009
- This topic has 61 одговор, 22 гласа, and was last updated 15 years, 7 months раније by slax.
-
АуторЧланци
-
14. март 2009. у 9:19 pm #75479laikexpertУчесник
PCLinuxOS 2009.1 GNOME review:
http://news.softpedia.com/news/First-Look-PCLinuxOS-2009-1-GNOME-106744.shtml
15. март 2009. у 11:01 pm #75480cУчесникIzvrteo sam gotovo sve najnovije verzije najpopularnijih distribucija (sa izuzetkom Arch-a i Mint-a) i po mom skromnom mišljenju PCLOS 2009 je ubedljivo najbrža, najstabilnija i najjednostavnija za korišenje od svih… Neću ulaziti u polemike oko KDE 4-ke, zašto nije stavljena i ostalo, o tome je razglabano mali milion puta, moje mišljenje je da je čak i KDE 4.1.2 daleko od savršenstva, i jednostavno želim da moj računar radi kako treba a ne da štuca pri najosnovnijim operacijama.
Dakle:
Ako imate stariji računar – PCLOS je idealno rešenje.
Ako želite savršenu stabilnost – PCLOS je idealno rešenje.
Ako želite da vam sve radi iz prve, bez podešavanja – PCLOS je idealno rešenje.
Ako želite najbolje performanse u igrama – PCLOS je idealno rešenje.
Ako želite najbolje rešenje za surfovanje Internetom – pređite sa Firefox-a na Operu 9.6 🙂 🙂 🙂 🙂 Kao što cu i ja, posle ovog posta i dvodnevnog poređenja performansi uraditi 🙂16. март 2009. у 10:39 am #75481MoneoУчесникJa u svakom slucaju pozdravljam odluku da se u novi PCLOS stavi KDE 3.5.10
Novi KDE iako radi stabilno jos uvek odaje utiske prilicne nedovrsenosti 😉16. март 2009. у 11:00 am #75482na12УчесникIzvrteo sam gotovo sve najnovije verzije najpopularnijih distribucija (sa izuzetkom Arch-a i Mint-a) i po mom skromnom mišljenju PCLOS 2009 je ubedljivo najbrža, najstabilnija i najjednostavnija za korišenje od svih… Neću ulaziti u polemike oko KDE 4-ke, zašto nije stavljena i ostalo, o tome je razglabano mali milion puta, moje mišljenje je da je čak i KDE 4.1.2 daleko od savršenstva, i jednostavno želim da moj računar radi kako treba a ne da štuca pri najosnovnijim operacijama.
Dakle:
Ako imate stariji računar – PCLOS je idealno rešenje.
Ako želite savršenu stabilnost – PCLOS je idealno rešenje.
Ako želite da vam sve radi iz prve, bez podešavanja – PCLOS je idealno rešenje.
Ako želite najbolje performanse u igrama – PCLOS je idealno rešenje.
Ako želite najbolje rešenje za surfovanje Internetom – pređite sa Firefox-a na Operu 9.6 🙂 🙂 🙂 🙂 Kao što cu i ja, posle ovog posta i dvodnevnog poređenja performansi uraditi 🙂Ja sam mnogo vise ocekivao od ove verzije,ali koliko citam po forumima pa cak i na pclinuxos forumu,mnogo ima nedostataka i ljudi se zale na neke probleme na koje nisu nailazili u prethodnoj verziji,cak izjavljuju da je 2007 bio bolji.
17. март 2009. у 8:47 pm #75483slaxУчесникMoramo da budemo malo strpljivi… jos neki update i sve ima da se resi…
Nazalost mnogo malo ljudi iz zajednice doprinosi ovoj odlicnoj distribuciji 🙁
I naravno pozivam sve ljubitelje da posete i http://pclinux.in.rs
Ja sam mnogo vise ocekivao od ove verzije,ali koliko citam po forumima pa cak i na pclinuxos forumu,mnogo ima nedostataka i ljudi se zale na neke probleme na koje nisu nailazili u prethodnoj verziji,cak izjavljuju da je 2007 bio bolji.
18. март 2009. у 1:27 am #75484paralizerУчесникMeni samo jedno nije jasno. Pre nekoliko godina kada je Linux bio ne tako blizu do “desktop” OS sve je radio kako treba, bar kod mene, sada kako mine vreme i kako linux-a sve vise i vise se blizi do “deskotopa” sve vise i vise problema….
18. март 2009. у 7:18 am #75485LimitManУчесникDrago mi je da jedan OpenBSD user ima takvo misljenje o jednoj ovakvoj distribuciji. “Starija garda” sa ovog foruma zna da sam godinama koristio Slackware koji i dan danas koristim za poslovnu upotrebu… Kuci koristim PCLinuxOS (btw… Ko je krstio ovu temu PSlinuxOS???) bas zbog toga jer se uklapa u “dnevne zajebancije” … I delim isto misljenje sa @Oko_sa_Bagdale 😉
18. март 2009. у 3:14 pm #75486LimitManУчесникZa divno cudo, ono sto sam bio napisao za WiFi se vise ne desava… Sljaka savrseno…
Moguce je da je problem bio u samom AP-u koji sam u medjuvremenu flashovao DD-WRT-om … Sad vec idemo u malo ozbiljnije koriscenje i dijagnostiku 😉18. март 2009. у 4:16 pm #75487sipeУчесникDrago mi je da jedan OpenBSD user ima takvo misljenje o jednoj ovakvoj distribuciji. “Starija garda” sa ovog foruma zna da sam godinama koristio Slackware koji i dan danas koristim za poslovnu upotrebu… Kuci koristim PCLinuxOS (btw… Ko je krstio ovu temu PSlinuxOS???) bas zbog toga jer se uklapa u “dnevne zajebancije” … I delim isto misljenje sa @Oko_sa_Bagdale 😉
Jbg.. Promenjen naslov…
22. април 2009. у 9:32 am #75488LINUSERУчесникAko sada instalirate PCLinuxOS 2009.1 – Gnome, posle instalacije nećete u repoima naći openoffice.
Treba uraditi sledeće:[code]# gedit /etc/apt/sources.list[/code]
i dodati liniju
[code]# rpm ftp://ftp.nl.freebsd.org/pub/os/Linux/distr/texstar/openoffice/apt/ pclinuxos/2009 openoffice[/code]
Pokrenite synaptic, proverite da li je novi repozitorijum aktiviran – pa reload.
Instalirajte task-openoffice3-en-US . Synaptic će povući sve neophodne pakete (osim Writer-a, ako se ne varam, koji dodatno instalirajte).
Textar-ov komentar
http://www.pclinuxos.com/index.php?option=com_smf&Itemid=26&topic=54836.msg452315#msg452315nije loše pročitati i ako već koristite pclos i želite update.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.