Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › PCLinuxOS › PClinuxOS 2009
- This topic has 61 одговор, 22 гласа, and was last updated 16 years раније by
slax.
-
АуторЧланци
-
14. март 2009. у 9:19 pm #75479
laikexpert
УчесникPCLinuxOS 2009.1 GNOME review:
http://news.softpedia.com/news/First-Look-PCLinuxOS-2009-1-GNOME-106744.shtml
15. март 2009. у 11:01 pm #75480c
УчесникIzvrteo sam gotovo sve najnovije verzije najpopularnijih distribucija (sa izuzetkom Arch-a i Mint-a) i po mom skromnom mišljenju PCLOS 2009 je ubedljivo najbrža, najstabilnija i najjednostavnija za korišenje od svih… Neću ulaziti u polemike oko KDE 4-ke, zašto nije stavljena i ostalo, o tome je razglabano mali milion puta, moje mišljenje je da je čak i KDE 4.1.2 daleko od savršenstva, i jednostavno želim da moj računar radi kako treba a ne da štuca pri najosnovnijim operacijama.
Dakle:
Ako imate stariji računar – PCLOS je idealno rešenje.
Ako želite savršenu stabilnost – PCLOS je idealno rešenje.
Ako želite da vam sve radi iz prve, bez podešavanja – PCLOS je idealno rešenje.
Ako želite najbolje performanse u igrama – PCLOS je idealno rešenje.
Ako želite najbolje rešenje za surfovanje Internetom – pređite sa Firefox-a na Operu 9.6 🙂 🙂 🙂 🙂 Kao što cu i ja, posle ovog posta i dvodnevnog poređenja performansi uraditi 🙂16. март 2009. у 10:39 am #75481Moneo
УчесникJa u svakom slucaju pozdravljam odluku da se u novi PCLOS stavi KDE 3.5.10
Novi KDE iako radi stabilno jos uvek odaje utiske prilicne nedovrsenosti 😉16. март 2009. у 11:00 am #75482na12
УчесникIzvrteo sam gotovo sve najnovije verzije najpopularnijih distribucija (sa izuzetkom Arch-a i Mint-a) i po mom skromnom mišljenju PCLOS 2009 je ubedljivo najbrža, najstabilnija i najjednostavnija za korišenje od svih… Neću ulaziti u polemike oko KDE 4-ke, zašto nije stavljena i ostalo, o tome je razglabano mali milion puta, moje mišljenje je da je čak i KDE 4.1.2 daleko od savršenstva, i jednostavno želim da moj računar radi kako treba a ne da štuca pri najosnovnijim operacijama.
Dakle:
Ako imate stariji računar – PCLOS je idealno rešenje.
Ako želite savršenu stabilnost – PCLOS je idealno rešenje.
Ako želite da vam sve radi iz prve, bez podešavanja – PCLOS je idealno rešenje.
Ako želite najbolje performanse u igrama – PCLOS je idealno rešenje.
Ako želite najbolje rešenje za surfovanje Internetom – pređite sa Firefox-a na Operu 9.6 🙂 🙂 🙂 🙂 Kao što cu i ja, posle ovog posta i dvodnevnog poređenja performansi uraditi 🙂Ja sam mnogo vise ocekivao od ove verzije,ali koliko citam po forumima pa cak i na pclinuxos forumu,mnogo ima nedostataka i ljudi se zale na neke probleme na koje nisu nailazili u prethodnoj verziji,cak izjavljuju da je 2007 bio bolji.
17. март 2009. у 8:47 pm #75483slax
УчесникMoramo da budemo malo strpljivi… jos neki update i sve ima da se resi…
Nazalost mnogo malo ljudi iz zajednice doprinosi ovoj odlicnoj distribuciji 🙁
I naravno pozivam sve ljubitelje da posete i http://pclinux.in.rs
Ja sam mnogo vise ocekivao od ove verzije,ali koliko citam po forumima pa cak i na pclinuxos forumu,mnogo ima nedostataka i ljudi se zale na neke probleme na koje nisu nailazili u prethodnoj verziji,cak izjavljuju da je 2007 bio bolji.
18. март 2009. у 1:27 am #75484paralizer
УчесникMeni samo jedno nije jasno. Pre nekoliko godina kada je Linux bio ne tako blizu do “desktop” OS sve je radio kako treba, bar kod mene, sada kako mine vreme i kako linux-a sve vise i vise se blizi do “deskotopa” sve vise i vise problema….
18. март 2009. у 7:18 am #75485LimitMan
УчесникDrago mi je da jedan OpenBSD user ima takvo misljenje o jednoj ovakvoj distribuciji. “Starija garda” sa ovog foruma zna da sam godinama koristio Slackware koji i dan danas koristim za poslovnu upotrebu… Kuci koristim PCLinuxOS (btw… Ko je krstio ovu temu PSlinuxOS???) bas zbog toga jer se uklapa u “dnevne zajebancije” … I delim isto misljenje sa @Oko_sa_Bagdale 😉
18. март 2009. у 3:14 pm #75486LimitMan
УчесникZa divno cudo, ono sto sam bio napisao za WiFi se vise ne desava… Sljaka savrseno…
Moguce je da je problem bio u samom AP-u koji sam u medjuvremenu flashovao DD-WRT-om … Sad vec idemo u malo ozbiljnije koriscenje i dijagnostiku 😉18. март 2009. у 4:16 pm #75487sipe
УчесникDrago mi je da jedan OpenBSD user ima takvo misljenje o jednoj ovakvoj distribuciji. “Starija garda” sa ovog foruma zna da sam godinama koristio Slackware koji i dan danas koristim za poslovnu upotrebu… Kuci koristim PCLinuxOS (btw… Ko je krstio ovu temu PSlinuxOS???) bas zbog toga jer se uklapa u “dnevne zajebancije” … I delim isto misljenje sa @Oko_sa_Bagdale 😉
Jbg.. Promenjen naslov…
22. април 2009. у 9:32 am #75488LINUSER
УчесникAko sada instalirate PCLinuxOS 2009.1 – Gnome, posle instalacije nećete u repoima naći openoffice.
Treba uraditi sledeće:[code]# gedit /etc/apt/sources.list[/code]
i dodati liniju
[code]# rpm ftp://ftp.nl.freebsd.org/pub/os/Linux/distr/texstar/openoffice/apt/ pclinuxos/2009 openoffice[/code]
Pokrenite synaptic, proverite da li je novi repozitorijum aktiviran – pa reload.
Instalirajte task-openoffice3-en-US . Synaptic će povući sve neophodne pakete (osim Writer-a, ako se ne varam, koji dodatno instalirajte).
Textar-ov komentar
http://www.pclinuxos.com/index.php?option=com_smf&Itemid=26&topic=54836.msg452315#msg452315nije loše pročitati i ako već koristite pclos i želite update.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.