ivan.bisevac

Направљене поруке на форуму

Гледање 1 чланака - 1 до 10 (од 10 укупно)
 • Аутор
  Чланци
 • као одговор на: JavaLiveCD-VESTA-08.2 #71320
  ivan.bisevac
  Учесник

  На овом сајту је сада могуће означити тачније штиклирати који софтвер хоћете да имате у овој дистрибуцији и биће направљена исо слика која се може скинути. Са претходном верзијом нисам задовољан сећам се да нешто није радило добро, чини ми се да је то био проблем са графиком. Ја сам штиклирао све и то износи 3.1 ГБ. Једва чекам да видим да ли су исправљени пропусти са графиком. Одмах ћу убацити у ВМвер. Јел’ испробао још неко ову дистрибуцију? Какви су утисци?

  као одговор на: Rasprostranjenost Linuksa u Republici Srbiji. #56300
  ivan.bisevac
  Учесник

  proslo je mesec dana od kada je zapoceto ovo glasanje, glasalo je 146 ljudi, i hvala na odzivu  O0

  nazalost odziva nije bilo samo sa okupiranih teritorija RS 🙁 , sto je i za ocekivati, a nekim cudom i u severnom banatu nema linuksa   ???

  evo kako to izgleda u bojama i brojevima  😎 mozda nekoga zaitrigira da napravi dublju analizu  ^-^

  Није истина да нас нема са окупираних територија. Ево ја сам са Косова и Метохије. Конкретно Зубин Поток, код Косовске Митровице. Видим да је још неко гласао да је из Косовско-Митровачког округа баш ме занима ко је то. Иначе знам још корисника Линукса овде на Косову и Метохији али очигледно је да нису упознати са оваквим акцијама. Поздрав

  као одговор на: Vas desktop #73666
  ivan.bisevac
  Учесник

  @na12, можеш ли да ми пошаљеш слику коју користиш за позадину или да ми ставиш линк где да скинем. Мислим на ону слику са класјем..

  као одговор на: JavaLiveCD-VESTA-08.2 #71313
  ivan.bisevac
  Учесник

  Хвала..

  као одговор на: JavaLiveCD-VESTA-08.2 #71311
  ivan.bisevac
  Учесник

  Не ради овај линк. Како бих могао да скинем ову дистрибуцију интересује ме..Какви су утисци?

  као одговор на: Подршка #80695
  ivan.bisevac
  Учесник

  Навика је у реду, тј. тачно је да нешто што постоји дуго година тешко се мења чак и ако има бољих решења. Међутим никако не могу да се сложим да је инсталирање лакше на Линуксу. Једноставно није тачно. Користим Линукс око две године и моје искуство до сада не потврђује вашу тезу да је лакше инсталирати програм на линуксу. Да сте ми само то рекли кад сам инсталирао модем вероватно бих вас гађао нечим колико сам био бесан. На виндовсу је то на пар кликова и за ни један драјвер нисам имао проблема. На крају крајева, једна велика предност виндовса су инсталери где идете на даље, даље и крај. Многи то представљају као ману што је једноставно одрађено а управо тако би и требало да буде. Убунту је најдаље отишао у прилагођавању корисничког интерфејса али је ипак то далеко од нивоа употребљивости и једноставности виндовса. За такозване geek-ове мало већа сложеност линукса није проблем зато што су такви људи жедни знања и желе да виде како то ради испод хаубе. Али таквих корисника је свега не преко 10%. И то у најбољем случају. Ја наравно и даље користим Виндовс и Слеквер. У слекверу не радим са пакетима већ преисталирам бинарне пакете, да бих знао после да радим на било ком линуксу. Али нема свако толико воље. Она огромна већина би само да користи рачунар. Не жели да се петља са „никаквим тамо неким командама“ него хоће да све ради без проблема..Једноставно људи имају друге обавезе..

  као одговор на: Подршка #80691
  ivan.bisevac
  Учесник

  Синане нема разлога да толико пљујеш по Виндовсу. Хтели ми то да признамо или не виндовс је одличан оперативни систем, највише због те ствари коју си поменуо да свака будала може да научи да га користи. Спусти се на мало нижи ниво, тј. замисли себе у улози службеника у некој фирми. Да ли ти је потребно да учиш линукс, његове команде итд. или ти је само потребно да одрадиш пар табела у екселу и да то одштампаш. Шта би ти волео да куцаш команде, док ти шеф стоји за вратом и сваких пет минута ти говори, ајде кад ће тај извештај. А ти му кажеш: „Ево само да откуцам још пар команди и све ће бити у реду. Овај линукс је чудо од система.“ Вероватно би у том случају врло брзо био замењен. Значи, размисли о ситуацијама употрбе рачунара. Ја сам навео само један. Или још боље дође ти девојка коју муваш кући и тражи ти да погледате неке слике. А ти отвараш комјутер и почеш неких двадесетак минута да куцаш команде по конзоли, и кажеш ево само што није.
  Ми ентузијасти смо нешто друго. Гладни смо знања и то је у реду. Али није у реду да називаш неког будала зато што користи Виндовс. Ето ја користим Виндовс (поред Слеквера), а претпостављам да и ти користиш виндовс.

  Скоро треба да полажем испит Интеракција човек рачунар. Тамо се каже да код дизајнирања корисничког интерфејса је потребно кориснику понудити једноставност и удобност коришћења.
  Хтео бих само да се надовежем и на оно што си рекао да је виндовс једноставан. Једноставан му је кориснички интерфејс али је он наравно сложен систем. Упоредио бих то са аутомобилом. Аутомобил је веома сложен систем. Али је једноставан за коришћење. Замислите колико је само мудрости било потребно да се један сложени преносни механизам рукује најобичнијом ручицом за промену брзине.
  Све у свему мислим да не познајеш баш добро оперативне системе. А требало би, пошто си чини ми се назначио да си на вишој електротехничкој, тамо имате одличног професора и асистенте за ту област..
  Поздрав

  као одговор на: malo (ne)poznate istorije #80589
  ivan.bisevac
  Учесник

  Не бих да улазим у неку полемику да ли је истина ово што прича (то је само Господу знано) или не али пробајте да нађете па погледајте..
  Не знам на ког Деретића Мислиш. Овај је Јован И Деретић. Постоји још један који је мислим академик али нема средње слово И. Овај Јован И Деретић каже да се данас на нашим факултетима све своди на преписивање и да нема истинитог истраживачког рада..
  Ја сам на модемској вези али кад се за пар дана будем дохватио адсл-а пробаћу да подигнем на рапидшејр ове фајлове, па процените сами..

  као одговор на: malo (ne)poznate istorije #80585
  ivan.bisevac
  Учесник

  Имам ја ове фајлове о за Јована И Деретића. Има их преко 25. Веома интересантна ствар. Каже човек да се у Србији крију поједине старе књиге, из којих се може закључити о нашем пореклу. Литературу је набављао по Америци, Француској, Италији, …Иначе је најпре завршио машински факултет а након тога историју за коју каже да му не вреди ништа пошто сматра да оно што се предаје на факултетима није истина и да се ретко људи баве истраживачким радом већ да само преписују туђе радове, који успут нису тачни. Главна поента његовог учења је да нисмо дошли однекуд (у седмом веку) већ да смо ту на овом простору и били и то поткрепљује многим доказима између осталих и писмом..Каже још да нам је такву причу наметнуо Ватикан..Прича је веома убедљива, а да ли је истина или не време ће показати..Или можда неће..

  као одговор на: Opera 10 #80605
  ivan.bisevac
  Учесник

  Ја користим Оперу баш одавно и презадовољан сам. Мозила има доста додатака, што јој је велика предност (наравно поред осталих). Али и поред свих добрих ствари у Мозили постоји један веома јак разлог што користим Оперу а то је што Опера кешира странице. Ово ми је много битно пошто сам на модемској вези. Тако кад се враћам на претходну страницу Опера је не довлачи поново са мреже већ је довлачи из локалне меморије.

Гледање 1 чланака - 1 до 10 (од 10 укупно)