Почетак › Форуми › Линуксо веб сајт › Причаоница › Yet another vs. topic *BSD-linux
- This topic has 38 одговора, 11 гласова, and was last updated 15 years, 10 months раније by kosmi.
-
АуторЧланци
-
22. март 2009. у 11:19 am #76973salacУчесник
Jeste, prvenstveno sam i mislio na freebsd, znam za ‘env BATCH=”YES” ‘ (to je valjda prva stvar koju sam potrazio kada sam se u pocetku igrao sa freebsd-om). OpenBSD uglavnom instaliram na matorim masinama pa i nisam nesto pokusavao da instaliram iz sorsa.
Medjutim izgleda da sam bio u zabludi – moguce je staviti switch-eve na pocetku instalacije, ali izgleda samo za tekuci pake, tj. ako instalacija povuce drugi paket onda za njega vaze posebni switch-evi i sl.
Bilo bi lepo da je moguce nesto kao na gentoo-u odnosno da, kada se uradi napr. ’emerge -pv blablabla’ izleti sve sta ce da bude instalirano pa uz pomoc ‘USE=’switch1 switch2 switch3′ emerge blablabla’ moze da se izvrsi selekcija za sve sto ce da bude instalirano.
Ako je to moguce u portsu super, recite pa da naucim nesto 🙂22. март 2009. у 11:59 am #76974RiSKУчесникUfff… Davno nisam koristio ports i bsd, ali mi se cini da postojase `make config-recursive` za tu stvarcicu.
btw: eksportovanje USE flagova iz `emerge` linije u shellu nije bas najboolje resenje. Narocito kad treba uraditi upgrade doticnog paketa 😉
22. март 2009. у 12:14 pm #76975salacУчесникAko postoji neka fora na portsu koja daje spisak svih flagova za pakete koji ce da budu instalirani pa onda da mogu da se izaberu kad krene instalacija iz sorsa, to bi bilo fantasticno. Bas kao kod gentoo-a.
A cuvanje USE flagsa za pojedinacne pakete na gentoo-u koriscenjem package.use se podrazumeva, mada nisam hteo da detaljisem.
22. март 2009. у 2:42 pm #76976MoneoУчесникNe znam za RHEL ali CentOS je koliko sam ja primetio po nekim diskusijama na ES i drugim portalima prilicno rasprostranjeno resenje kod nas,i ako se ne varam skoro uvek se nudi uz dedicated servere pored RHEL kao jeftinija varijanta of course jer ne kosta nista 😉
Uostalom to je potpuno ista stvar kao RHEL samo bez zvanicne(i placene)podrske-kada kupujes RHEL ti ustvari i ne placas softver vec podrsku 🙂22. март 2009. у 3:09 pm #76977marelliУчесникmoonbeam_rider
Koju literaturu koristis za spremanje, koje kurseve polazes
22. март 2009. у 3:34 pm #76978Oko_sa_BagdaleУчесникUostalom to je potpuno ista stvar kao RHEL samo bez zvanicne(i placene)podrske-kada kupujes RHEL ti ustvari i ne placas softver vec podrsku 🙂
To je diskutovano na ovom forumu. Pogledaj thread koji sam ja bio otvorio na Fedori. Na zalost ljudi koji rade sa obe stvari kazu da nije 100%. Cak je car rekao da je CentOS oko 70% pravi RedHat. To tebi nije ni bitno. Sa stanovista system administra su isti. Nisam siguran koliko je vredno platiti RedHat zbog tih “razlika”. Reako sam ti koja je logika zbog koje ljudi u Americi placaju RedHat. Imas kompaniju koju mozes da sudis za odstetu ako se nesto sjebe
zbog OS. Mislim da je evropski nacin razmisljanja daleko od te logike. To ti je tipicki americki bullshit.22. март 2009. у 4:01 pm #76979kosmiУчесникali eto odlucio sam da ostavim defaultni DRI drajver(imam Radeon 9600Pro) reko’ nece mi ni trebati zvanicni
Medjutim udjem ja na mspace i facebook i imam sta da vidim-skroluju se i vuku strane kao creva 😛
I eto malopre instalirah fglrx drajver i sve radi kao podmazano a primetih da je i desktop malo zivnuo
Kao sto vidimo-nije da vlasnicki drajveri nisu sasvim nepotrebni :pako je xf86-video-ati-6.8.0 >= u pitanju, probaj opcije:
[code]Option “AccelMethod” “EXA”
Option “MigrationHeuristic” “smart”[/code]22. март 2009. у 5:07 pm #76980MoneoУчесникMislim da u tih 30-ak posto spada update/podrska kroz RH network i neke proprietary alatke tipa up2date i carpet za manipulaciju paketima ali i to je vise izgubilo smisao jer je yum defaultna alatka od aktuelnog izdanja RHEL 5.2 😉
Inace CentOS koristi RHEL 5 pakete koji rade bez ikakvih problema-svi paketi iz 3hrd party repoa su ustvari za RHEL 5 a trce na CentOS-u kao podmazani-dakle kompatibilnost je na nivou 😉Radeon je drajver ako se ne varam,a ionak sam da izvines turio fglrx koji radi fino 😀
Tek sam poceo-koristim svasta,ako te interesuju detalji javni se na chat 😉
22. март 2009. у 5:29 pm #76981kosmiУчесникPa mogao si bar malku da se potrudiš pošto i radeon radi fino sa ovim opcijama. U najnovijoj
verziji ne treba EXA da se dodaje pošto je default. -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.