Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Stabilnost linux-a
- This topic has 53 одговора, 16 гласова, and was last updated 15 years, 2 months раније by
kosmi.
-
АуторЧланци
-
19. новембар 2009. у 5:54 pm #81958
nowave
Учесник@sinansakic
Prijateljski savet.
Pre nego sto nesto pitas, detaljno pretrazi ovaj forum, velika verovatnoca je da je neko vec postavio isto ili slicno pitanje, na koje je dat odgovor. Ako nema ni pitanja ni odgovora, nema frke, tu ti je najbolji prijatelj Google. Verovatnoca da tamo nesto nece naci ravna je nuli. Takodje je korisno konsultovati i wikipedia-u, ne moze da skodi.
E sad kad postavis neko konkretno pitanje i ljudi ti kazu sta konkretno da uradis, uradi to, kao sto ti je vec rekao GoranSTX.
Na ova siroka pitanja odgovor neki konkretan odgovor ces tesko dobiti.19. новембар 2009. у 6:11 pm #81959dukenukem_4d
Учесникja mislim da se obični ljudi teško snalaze sa tri četiri razilčita dijaloga pri open file
(kde gnome , koji još ima ? )a takođe dok nađu na /mnt/…nešto gde im je muzika po file sistemu prođe voz.
19. новембар 2009. у 9:52 pm #81960zokypoky
УчесникLepo smo dečku objasnili da mu je prijatelj u zabludi, ali me čudi da je diskusija skrenula s teme. Počeli smo da govorimo o onome šta valja, a šta ne valja na Windowsu/Linuxu, umesto da konstatujemo da se radi o dva različita OS-a (neko je možda i rekao) i da se ne mogu tek tako povući paralele.
Microsoft bi mogao da napiše MS Office i Visual Studio za Linux kada bi hteo. Naravno da neće, ako ne mora i biće tako sve dok ga, mi linuxaši, ne nateramo svojom brojnošću.
Hteo to da prizna,ili ne, MS je u problemima koje vešto krije i koje bilo ko sada vidi da postoje. Danao bičan korisnik računara, koji ne zna šta je Windows ili Linux, treba da odluči šta dobija za 250€ (FPP kutija Windows 7) naspram recimo Ubuntu 10.1, Fedora 12, openSuSe 11.2 i slično.
Ako treba da plati 250€ za Windows 7 ili 0€ za istu stvar sa linuxom sigurno bi se razmislio. Stvari će se sigurno brzo menjati kako bude rasao broj linuks korisnika. Tada će MS doneti mudru odluku i početi da piše softver i za Linux, da bi zadržao svoje prihode i po meni mi treba da se brinemo da Linux postane rasprostranjeniji.
Ovo će sigurno doprineti da MS počne da razmišlja drugačije, jer se radi o biznisu koji MS neće moći više da ignoriše. Ne bi me začudila odluka da se Windows 10, ili možda 11, pojavi pod nekom drugom licencom, možda ne GNU, već nešto slično, ali besplatno.
Živi bili pa videli !19. новембар 2009. у 10:17 pm #81961djux
УчесникDokle god se market share desktop operativnih sistema bar za koji procenat ne promeni u korist linux-a nema govora o nekoj opasnosti za windows dominaciju. Do tada ne treba ni ocekivati portovanje poznatih aplikacija na linux, osim par eksperimenata tipa nero. Najmanje treba ocekivati da ce sam microsoft tako nesto uciniti. Mislim sad ce 2010-a, a linux je na desktop racunarima zastupljen za citavih 1% i kusur :p
P.S. Ne treba se zanositi i ocekivati da ce nesto skoro da se promeni. Ja linux dozivljavam, trenutno, kao dobru alternativu windows-u i nadam se da ce vremenom biti sve bolji.
19. новембар 2009. у 10:41 pm #81962Анонимни
ГостKada pukne USA Imperia ( trenutno na zalasku ), onda će da smrkne i Micro$oftu. Sve je to povezano… >:D
19. новембар 2009. у 10:55 pm #81963djux
УчесникMoze bit, a i ne mora 😉
19. новембар 2009. у 11:08 pm #81964slobex90
УчесникMislim da je sve stvar ukusa što se tiče os.A windozina dominacija je naravno prevelika u odnosu na druge desktop sisteme tako da kome treba i windows programa preporučujem dual boot
22. новембар 2009. у 5:44 pm #81965sinansakic
УчесникČududo nije pukao microsoft kada je krenula svecka ekonomska kriza.
22. новембар 2009. у 7:41 pm #81966dukenukem_4d
УчесникOtpustili su 10% osoblja ?
22. новембар 2009. у 8:02 pm #81967Анонимни
ГостRe:Čududo nije pukao microsoft kada je krenula svecka ekonomska kriza.
Nije nikakvo čudo. M$ i drugari mu izazavali su dotičnu krizu pa su i sada dobrostojeći ( finansijski ).. >:D
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.