Početak›Forumi›Linuks›Opšte Linuks diskusije›Stabilnost linux-a
- This topic has 53 odgovora, 16 glasova, and was last updated 14 years ranije by
kosmi.
-
AutorČlanci
-
28. novembra 2009. u 11:52 am #81998
Moneo
UčesnikInteresantni,podaci i hvala na edukaciji 😉
To da Windows pogoni 80% severa u globalu sam procitao negde na ES-doduse mozda se mislilo bas na SMB segment pa sam ja pogresno interpretirao,da ne gresimo dusu O0
Inace kao sto si pomenuo,kod nas se koristi vise Windows u poslovnom okruzenju iz prostog razloga sto je tokom proteklih godina situacija bila takva kakva je a i danas nije nista bolje-dakle godinama se uzivalo u softveru po popularnim cenama(piratski jelte)i stvoren je da tako kazem uslovni refleks da mora da se koristi sav taj isti softver koji je tehnicki bio za dzabe
Pa kada i do legalizacije dodje tesko da ce se razmatrati nova resenja,vec se obicno uzme ono sto je vec korisceno cak iako treba da se plati lepa suma jer je u njihovim ocima to i jednostavnije,a posebna prica su tek nasi priuceni IT “menadzeri” koji za nista drugo sem Windows-a nisu ni culi pa imas situacije da neke manje firme kojima linux moze sasvim lepo da zavrsi posao daju pare na Windows i MS Office
Ne kazem ja da linux svugde moze da zavrsi posao,ali mislim da moze da posluzi kao fino resenje u odredjenom broju slucajeva-ali nazalost zbog situacije koja je takva kako sam naveo,ljudi uglavnom i ne razmisljaju o linux varijanti
Da je legalizacija malo rigoroznija ljudi bi se itekako vise interesovali za alternative i sigurno bi se povecao broj linux korisnika do neke mere,pogotovu u firmama-a ovako,kud koji mili moji O028. novembra 2009. u 12:07 pm #81999Moneo
UčesnikI mislim generalno da ga je linux debelo usrao zadnjih godinu dve
Imao je sjajnu priliku da poveca broj korisnika kada je usledilo Vista razocarenje,i umesto da su malo igrali na tu kartu,oni rasturise stvari jos vise-hal,dbus,package kit,pulse audio i ostala polu-upotrebljiva cuda sa tendencijom da se kopira Windoza,random key generator i bug koji unistava hd-ove kod Debiana,pa onaj bug u rc kernelu sto je upropascavao Intel lan kartice,kms koji vise ne radi nego sto radi,problemi sa wless karticama kada se nesto prckalo po novom kernelu pa je masa narocito laptop korisnika kukala kako im ne radi wless koji je ranije radio otb,rasturen ACPI u najnovijem kernelu itd itd-dakle po meni totalni vasar koji je samo zagorcao zivot pre svega linux korisnicima,tek pocetnike u linux vodama da ne pominjem i unazadio dobru priliku da se strpne deo kolaca
Sada je nazalost kasno jer je tu Windows 7,i nisam pomenuo za dzabe vrtenje u krug jer ovakva situacija u zadnjih godinu dve se ponavlja ciklicno-dakle uvek i uvek ista prica i isto rasturanje stvari(koje kako vidim ovde neki nazivaju “napretkom” O0) ,a na kraju usled toga linux izvisi i ostane na onih 1% umesto da malo bolje konsoliduje redove,prestane da se bavi izmisljanjem tople vode i bacanjem resursa i krene da radi stvari kako treba tj da usavrsava postojeca resenja i da ima koliko toliko stabilnu bazu za buducnost-i to ne vazi samo za kernel devele vec i za neke druge kao sto su recimo paceri iz Xorg-a koji menjaju i prckaraju oko api-ja istog svakih mesec dana pa se onda neko cudi sto ATI i Nvidia ne mogu da napisu drajver kako valja,mislim ono O0
Kao sto rekoh kada moze BSD tako,moze i linux 😉30. novembra 2009. u 12:19 pm #82000dukenukem_4d
UčesnikPreuređena slička sa vukajlije
O0
nisam baš detaljno doobrisao30. novembra 2009. u 12:44 pm #82001kosmi
UčesnikPrecrtaj duke i “idiot inside”, pa onda “Umrite be, piXXXX VI maXXX” da ne idem daljše zbog cenzure :police:.
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.