Početak›Форуми›Linuks›Linuks fore & fazoni›Slax Vodic za prezivljavanje (Live linux) USB flash-CD
- This topic has 61 odgovor, 9 glasova, and was last updated 14 years, 2 months ranije by
rellik.
-
AutorČlanci
-
17. marta 2009. u 12:46 am #76540
rellik
UčesnikAjd polako 😉
Prvo i nazad je izbacio istu gresku …
Drugo ne nadjoh ja tu u biosu pa da me ubijes 😮
Sad ce iskljucim kameru …EDIT: isto je i bez kamere …
17. marta 2009. u 12:54 am #76541dukenukem_4d
Učesnika idi redom na svaki usb priključak ? (ali polako i sa onim safe ramove )
ko bi ga znao možda ima neki preko kog ide usb 2.0 😀postoji mogučnost da se u samom slax-u onemogući usb2.0 to jest drajver koji se zove ehci-hcd
ALI ne znam tačno ,niam još isprobavao ,pored onih opcija na tab u boot meniju
teba da se dopiše jedan od sledećehg ili nešto skroz drugo
,kao boot parametar
[code]
ehci-hcd.off
ehci-hcd=0
ehci-hcd.0
[/code]
http://www.mjmwired.net/kernel/Documentation/kernel-parameters.txt
jel ima neko sa iskustvom o onemogućavanju drajvera koji su inkorporisani u kernel ? 😀17. marta 2009. u 12:57 am #76542rellik
UčesnikEto odradidih i to :laugh: nisam samo u ovaj gde famozni modem zabodena al, sto bi se on razlikovao od ovih 5 komada …
Edit: eto poceo sam i da kucam duplo rec :laugh:
17. marta 2009. u 1:02 am #76543dukenukem_4d
Učesnikusb adsl sagem ?
sad sam tek pogledao malo u prošla vremena :redface:
😀jesi siguran da ne može u biosu nigde da se isključi , da li imaš
priručnik od te ploče negde pri ruci ?17. marta 2009. u 1:06 am #76544rellik
UčesnikJeste jeste davna prosla vremena :-
Nemam prirucnik, nacu sad na njihovom sajtu, bas zbog modema sam i zapeo za slax zato sto ima modul za njega :angel:17. marta 2009. u 1:15 am #76545dukenukem_4d
UčesnikimaM ideju… 😀
iskopiraj cele foldere /boot i /slax sa usb fleš memorijice na
disk ,particiju D: (potrebno je 200 MB ) baš na D: ili neko drugo slovo gde imaš mesto ?tako da se pojave pored ostalih prisutnih foldera
posle toga rebuutuj sa ubačenom usb memorijom
i kada se pojavi slax -ov boot meni on će automatski da ga pronađe na hardu 😀i ne mora više da se mlatimo sa usb 2.0 problemom 😎
(za sada)17. marta 2009. u 1:26 am #76546rellik
UčesnikE ajd ovako, ne nadjoh prirucnik, al sam ukljucio onaj dell diagnostic studio i video da ima 6 portova i da su svi 1.1 (al ja sam siguran da to pre nije bilo tako … :mad:)
A sad ovo, ako ja prebacim to na D, jel idem boot from flash ??? ili sta??? i da mi se ne sjebe D ???Edit: kako da vidim taj tvoj atachment, nikako nece 😡
17. marta 2009. u 1:34 am #76547dukenukem_4d
Učesnikda baš tako 😉 boot from flaš
(a on će posle sam da ga pronađe i na hard disku ,tako mu je isprogramirano )zato ga stavljamo na D: , na C: nemoj da ulaziš kad se podigne slax ,za svaki slučaj
obično neće ništa da iskvari ali nikad se ne znakod mene je radio sa hard diska , jedino ne znam kako će salx 6.0.9
na starijem kompu da ide , najnoviji slax mi je bio problematičan pri gašenju
al slax 6.0.7. 6.0.8 je radio.
ako ne ide dobro sa verzijom 6.0.9 onda probaj sa verzijom 6.0.7
(ali sve mora od ponovo i na usb da se postavlja )ako si umoran ajd odspavaj se pa sutra da nastavimo?
17. marta 2009. u 1:40 am #76548rellik
UčesnikSad kad sam se zagrejao :laugh:
Evo me za 10tak min da vidim dal radi 😀EDIT:
Ovako, nasao ga je na D, pa jedno za milistotinku :- i podigao bez problema, ono sta me raduje da to je da modem je cini mi se u potpunosti prepoznati jer su mu radile obe lampice, e sad na ovoj distribuciji ima manjak programa i delova za umrezavanje pa moram malo da pregledam module. A ono sta me zabrinjava je sto u specifikacijama pise da su svih 6 portova 2.0 a on ih ocitava kao 1.1. A slax je inace ocitao usb kao live …17. marta 2009. u 2:05 am #76549dukenukem_4d
Učesnikčekaj ,prvo jel radi ovako bez neta ?
drugo , mogu da se stave ova tri lzm modula ,sada u d:/slax/modules
folder (samo se iskopiraju ,tako da se automatski podignu sa sistemom)ako sledeći put neće da se podigne , idi uvek na allways freš opciju u boot meniju
(nešto je bilo u vezi sa promenama na ntfs particiji ,ne znam da li su sredili ) -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.