Почетак › Форуми › Линукс › Линукс форе & фазони › Slax Vodic za prezivljavanje (Live linux) USB flash-CD
- This topic has 61 одговор, 9 гласова, and was last updated 15 years, 6 months раније by rellik.
-
АуторЧланци
-
16. март 2009. у 3:23 pm #76530rellikУчесник
Kad se krene da se podize linux sa flash-a, dodje do stavke mislim da ide cheking slax directorium, tu izbaci gresku da nema direktrorijuma … :redface:
Edit:
searching for `slax` data dirextory (searching for livecd.sgn file)
Fatal error ocured – slax data not found.
Yau maybe using an unssuported boot device ( eg. SCSI or old PCMCIA )Edit2:
Znaci probao sam sve zivo sto nadjoh na netu i nece, e sad sam bash >:D znaci sizim 😡
16. март 2009. у 10:59 pm #76531dukenukem_4dУчесникok ovo je čudno ??? , ako si postavio na usb
i radi boot sa usb ? znači da on učita kernel ,vmlinuz i initrd.gz a posle kad treba da
nastavi sa base modulima on ne može da ih nađe ???gde si prikačio flešku ,napred ili na one usb priključke pozadi?
da li izgleda kao na gornjoj slici postavljeno na usb (sve kompletno ,200 MB ? oba foldera zauzmu)
za dalju dijagnostiku kaži :
koja je fleška u pitanju , d anije neka U3 ?
koj je fajl sistem na njoj ?
koja je ploča u pitanju ? (može i snap iz device manadžera ,ali prvo kaži kao text podatak)16. март 2009. у 11:44 pm #76532rellikУчесникKingston DataTraveler 1gb
fat32
maticna je od dell-a optiplex gx 260, intelov chipset ( ubi me ne mogu sad da ga nadjem )Edit: evo lepo da ti odgovorim …
Prvo maticna :
Znaci sve sam proverio i dal je arhiva skinuta kako treba i raspakovao i sa 7zip i sa winrar … cak sam skino cd verziju pa preko unetbootin-windows-319 probao, onda sam probao i sa syslinux-3.72, pa i da kopiram onaj fajl na root usb-a i na c, al nista ne pomaze tako da sam bash sizno …
16. март 2009. у 11:58 pm #76533dukenukem_4dУчесникok ali nisi mi odgovorio na još tri eventualno bitna pitanja O0
(edit :možda je odgovoreno u editu)gde si prikačio flešku ,napred ili na one usb priključke pozadi?
da li izgleda kao na gornjoj slici postavljeno na usb (sve kompletno ,200 MB ? oba foldera zauzmu)
snapshot1hdc.png(može i snap iz device manadžera ,
ovakav snap kao ,na kome se vide ovi usb koji su O0 (interesuju me konkretni usb kontroleri da bih bio detaljniji)
http://2.bp.blogspot.com/_471vc1U2a3Q/R-9MFxYFXZI/AAAAAAAAAgU/yiK5KIHP7YI/s400/usb%2Bversions.JPGEedit
je si probao po upustsvu od slax-a sa
http://www.slax.org/documentation_install_slax.php
[code]
bootinst.bat
[/code]
ovaj bat da se pokrene iz mesta na kome se nalazi to jest kada se iskopira sve na usb (ne sa cd-a)
ali kao administrator (na visti je bilo par problema)bio bi ,ako je fleška kao E: disk
E:/boot/bootinst.bat17. март 2009. у 12:05 am #76534rellikУчесникPrvo stavio sam ga na usb napred, mada ne vidim neku razliku, al ajd stavicu ti snap…
Probao sam sva ziva upustva, odatle i sve verzije upustava >:(
Imam xp, a nalog mi je naravno administrator … Odradi on to sve kao …
E da probao sam i puppy i on mi je izbacio slicnu gresku, drugaciji je text, zaboravio sam kakav al isto nije mogao da nadje sistem … :redface:17. март 2009. у 12:14 am #76535dukenukem_4dУчесникako si probao samo na prednji usb port na kućištu 🙁
vidiš u čemiu je stvar ,često su nekvalitetni ti kablovi koji idu do usb header-a
i ne mogu da izdrže usb 2.0 brzinu a to dovodi do problema na linux-a :'(
(uređaj se blokira i ne može automatski da se spusti na usb 1.1 brzinu )stavi ga pozadi ,to ide direktno u ploču i verovatnoća je da sigurno ide kao usb 2.0 ? O0
EDIT: alternativno može da isključiš usb 2.0 u samom biosu ,probe radi ,privremeno
da bi utvrdio da li tako fercera i napred 😉17. март 2009. у 12:20 am #76536rellikУчесник17. март 2009. у 12:29 am #76537dukenukem_4dУчесникok ovo postaje već zanimljivo 😀
ili ti je isključen već usb 2.0 u biosu ???
ili ,da ne ideš preko nekog usb hub-a spoljnog ? (jel direktno ubodeš
u ploču ili preko uređaja – hub-a ili preko nekog kraćeg kabla ??? )ako imaš produžni kablić jesi siguran da može on da profura usb 2.0
(ima puno usb 1.1 produžnih )da li si na usb priključke koji su odmah ispod tastature utakao memoriju ?
ili je neki hardver-failure problem 🙁
alternativno,
neznam dal može da se u komandnoj liniji isključi ehci nekako ???
kako beše idu oni kernel parameters.
u slax-u je ubačen ehci-hcd u sam vmlinuz ,dal ima neko ideju za ovo 😀17. март 2009. у 12:33 am #76538rellikУчесник17. март 2009. у 12:39 am #76539dukenukem_4dУчесникstvarno ga kao usb 1.1 prikači i na windousu ???
nešto tu nije u redu sa hardverom ?
(jer kaže da ima ehci kontroler al ne može da se prikači ništa na njega kao ehci
odnosno usb 2.0 )usb 2.0 enhanced host kontroler ,to ti izgleda ne radi na toj ploči
možda je riknuo ili ko bi ga znao 🙁isključi usb 2.0 u biosu ,posle neće da ga enumeriše ni windous ni linux O0
EDIT: a probaj i ovu kameru da izvadiš ? može li ona da mu smeta ???
al onda bi na nekom drugom radio pa ond anije to 😀 -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.