Почетак › Форуми › Линукс › Линукс форе & фазони › Slax Vodic za prezivljavanje (Live linux) USB flash-CD
- This topic has 61 одговор, 9 гласова, and was last updated 15 years, 6 months раније by rellik.
-
АуторЧланци
-
10. март 2009. у 9:48 pm #76520dukenukem_4dУчесник
Turio ga. Ali ni on kao ni knoppix 6.0 Adrian nisam uspeo da pokrenem.Možda je do mog kompa, iako mi je prihvatio ponudu da butuje sa flešića.
@Sioux
probaj sa slax-boot-usb-from-cd-6.0.9.iso ?
postoji mogućnost i da se ubaci u postojeći grub od nekog linux-a ili grldr za xp računar
a može i za vistu sa nekim jednim programom easybcd edit ili tako nešto (freeware)ili probaj sa slax 6.0.7 (i kod mene 6.0.9 pomalo je dubiozan za starije kompove)
Da li može da li kreira nekoliko usera kao kad se instalira Linux na hard disk. Probao sam iz kontrol centra, ali tamo se spominje samo root nalog, čak ni root nalogu nisam uspeo promeniti password.
@Marley
postoji komanda adduser
http://www.slax.org/forum.php?action=view&parentID=28029
@punky
ako radiš ovo sa ubuntu-a 8.10 bilo je nešto u vezi ubuntu i
ovog postavljanja ,jesi probao sa sudo ispred komande ?ovde je neka edukativna verzija sa po nekim modulima 😀
11. март 2009. у 9:59 am #76521PunkyУчесникSa Archa radim…Pa pazi, kad raspakujem Slax na flešku, dobijam dir slax.0.6.9 (tj. verzija…) pa u njemu direktorijume boot i slax…Kad ostavim sve tako kako jeste i pokrenem skriptu sa sve sudo, dešava se gore pomenuto….Kad ostavim na fleški (kako i treba) samo direktorijume boot i slax i pokrenem skriptu, onda sve prolazi, ali komp javlja da na fleški nema OS-a i da izvadim flešku…
11. март 2009. у 11:37 am #76522na12УчесникSa Archa radim…Pa pazi, kad raspakujem Slax na flešku, dobijam dir slax.0.6.9 (tj. verzija…) pa u njemu direktorijume boot i slax…Kad ostavim sve tako kako jeste i pokrenem skriptu sa sve sudo, dešava se gore pomenuto….Kad ostavim na fleški (kako i treba) samo direktorijume boot i slax i pokrenem skriptu, onda sve prolazi, ali komp javlja da na fleški nema OS-a i da izvadim flešku…
Mora da imas ta dva foldera na flash-u,a isto se i meni desilo prvi put kada sam pokrenuo bootinst.sh bez sudo komande,sigurno ti nije dobro upisao mbr,zato ti kaze da nema os-a,prati sta pise u konzoli kad pokrenes bootinst.sh,ako nista ne pise onda negde gresis.
11. март 2009. у 12:00 pm #76523PunkyУчесникTeško da grešim negde, ali hvala…skripta dobro instalira, što i prijavljuje u konzoli! 😉
11. март 2009. у 5:14 pm #76524svrbinУчесникУ неким случајевима усб бутовања уме да помогне ако се у биосу одреди да се систем подиже са харда, а пошто биос флешкицу детектује као још један хард диск – одреди се тај хард диск тј. флешкица за буткање…
11. март 2009. у 6:26 pm #76525dukenukem_4dУчесникSa Archa radim…Pa pazi, kad raspakujem Slax na flešku, dobijam dir slax.0.6.9 (tj. verzija…) pa u njemu direktorijume boot i slax…Kad ostavim sve tako kako jeste i pokrenem skriptu sa sve sudo, dešava se gore pomenuto….Kad ostavim na fleški (kako i treba) samo direktorijume boot i slax i pokrenem skriptu, onda sve prolazi,[b] ali komp javlja da na fleški nema OS-a i da izvadim flešku… [/b]
@punky
gledja treba da bude ako je prazan fleš folderi slax i boot u osnovnom direktoriju
slično kao u iso slicigde ovo tačno javlja, podebljano ? jel učita initrd.gz i vmlinuz (one tačkice koje se 10-tak do 30 sekundi pri
vrhu ekrana) ili ne stigne dotle to jest sam BIOS ovo javi ?
(šta tačno javi , od slova do slova ??? )probaj opcije USB-HDD USB-ZIP jedna od te dve ,
jel možeš screen iz bios-a da postaviš ili pdf za ploču ,koja je ploča ?koja je fleška ?
ako je više od 8 GB možda treba lilo install umesto bootinst.sh?
da li si eventualno formatirao flešku u ext2 ?[code]
./liloinst.sh
[/code]#!/bin/bash
# This script will make almost ANY partition bootable, regardless the filesystem
# used on it. bootinst.sh/.bat is only for FAT filesystems, while this one should
# work everywhere. Moreover it setups a ‘slaxchanges’ directory to be used for
# persistent changes.isključi persistant kad se bootuje u boot meniju (start slax allways fresh opcija)
(i pazite da ne prebrišete mbr na glavnom disku 😉 )12. март 2009. у 6:30 am #76526PunkyУчесникJavljao je pri bootu, pre gruba…ali mi uopšte nije jasno ništa, ali baš ništa…uzeo sam flešku od druga da probam i sve radi, aposle toga je proradilo i sa mojom, stoga, meni je i dalje misterija, ali dobroje je da radi…Hvala svima! 🙂
13. март 2009. у 3:41 am #76527dukenukem_4dУчесникevo ovde zanimljivih tekstova vezanih za postavljanje slax-a na
eeepc 901
kao i odgovarajući drajveri za wireless i kamericu
(ali na francuskom ,tu je i par lzm modula za overclock i truecrypt ) 😀za eepc 70x je već bilo ranije ali na slax-u 6.0.9 su malo problematični drajveri za njega
dok za 6.0.7 funkcionišu (valjda) ???16. март 2009. у 11:55 am #76528rellikУчесник1 pitanje O0 Izbacuje mi da nema slax direktorijum :S sta da radim ? :'(
16. март 2009. у 11:56 am #76529na12УчесникGde ti izbacuje?
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.