Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Slackware › Slackware 11
- This topic has 94 одговора, 24 гласа, and was last updated 17 years, 11 months раније by LimitMan.
-
АуторЧланци
-
8. октобар 2006. у 4:40 pm #43869armУчесник
@arm: da ti nije slučajno uključen framebuffer? AKo jeste, nvidia se kolje sa njim i hoće da zakuca mašinu kad je on aktiviran.Gde se to nalazi u xorg.conf ili negde drugde?
9. октобар 2006. у 1:12 am #43870LYbУчесникU kernelu.
9. октобар 2006. у 3:21 am #43871crveni1УчесникMislim da ti je lakše da skineš 2.6.x kernel i da ga sam ručno instaliraš ili druga varijanta je da instaliraš ovaj ovde koji ti je ponuđen sa Slackom 2.6.x…
9. октобар 2006. у 5:59 am #43872workyУчесникMeni se stalno zakucavao X kad bih kucao startx kao obican user a kao root bi sve bilo u redu, onda sam ponovo odradio xorgconfig i prekompajlirao kernel i zasada je u redu,u pitanju je ATI graficka.Mislim da je kod kde-a vazno i da se izlogujes iz sesije da bi sacuvao podesavanja pa onda poweroff ili reboot.
Sada kad sam prekompajlirao kernel nema problema da se insertuju moduli za lm_sensors,neznam u cemu je trik??
Jos uvek drzim instalaciju koju sam odradio sa huge26.s kernelom i testiram ga ,jos uvek cuvam 10.2 na drugom hardu , dosad je sve odlicno, bio mi je ukljucen udev i nasao sam /dev/dvb na svoje iznenadjenje, sam ga je napravio i podigao sve module ali zahvaljujuci hotplug-u,izgleda da je on neophodan.
Dobro je imati kernel 2.4 na sistemu ali nadam se da ce uskoro mozda kod 11.1 ili 11.2 difolt biti 2.6 a extra 2.49. октобар 2006. у 7:50 pm #43873armУчесникProblem je uspešno rešen dodavanjem par linija u xorg.conf fajl!
Section “Device”
Identifier “VESA Framebuffer”
BusID “agp:01:00”
Driver “nvidia”
Option “NvAGP” “1”
Screen 0
#VideoRam 4096
# Insert Clocks lines here if appropriate
EndSectionOno što je obeleženo crvenom bojom je dodato i sada NVidia radi kao luda 😀
10. октобар 2006. у 12:32 am #43874MoneoУчесникEvo konacno da ja iznesem svoje utiske o 11-tici…..
Oni su odlicni,sve je u principu isto kao i u verziji 10.2,a tu je i noviji softver 🙂
Ono sto mi se nije svidelo je da automount u okviru KDE-a ne radi nikako-cas hoce da mountuje cas nece-(interesantno je da sa ostalim removable medijima sve radi dobro,problema ima “samo” kod optickih medija,dakle dvd i cd)
Slicno mi se dogadjalo i u Kubuntu-u,tako da krivca verovatno treba traziti u KDE-u….
Autmount opcija je,pak,u Gnome okruzenju odlicno uradjena i implementirana,a u Fedori i Ubuntu-u sve funkcionise prosto savrseno,tako da KDE tim ima novi domaci zadatak,rekao bi….
Ja sam iskljucio pomenuti servis,pokusao sam sve i svasta ali je ostalo isto kada su cd-ovi u pitanju,te sam se vratio na stari,dobri rucni mount preko ikonice koji funkcionise savrseno 😉
Sve ovo pada u vodu i nebitno je ako se koristi 2.4 kernel koji ionako nema udev i kod koga ide rucno….
Bez ikakvih problema sam instalirao testing 2.6.18 kernel i kompajlirao par stvarcica iz source-a,sve radi odlicno i sve sto mi je trebalo sam namestio iz prve i to je ono sto volim kod Slack-a-nema da boli glava zbog icega….
Sve radi standardno brzo stabilno…
Nije mi se svidelo i to sto je alsa ukompajlirana u sam 2.6 kernel a ne u obliku posebnog drajvera kao u verziji 10.2-primetio sam da mi zvuk secka ako se cekira full duplex,a sa tim nikad nisam imao problema,pa prepostavljam da je krivac alsa modul koji dolazi uz sam kernel 😉
I to se da srediti kompajliranjem kernela,ali necu da se bakcem zbog sitnice koju sam i sredio….
Sve u svemu dobro je,a naravno uvek moze bolje 😉
PoZ!14. октобар 2006. у 10:39 am #43875MoneoУчесникJos neko?Niko 🙂
Da cujemo jos neke utiske…..
Vozim Slack vec celu nedelju i nisam primetio nikakve probleme,a sve to na novom 2.6.18 test kernelu….14. октобар 2006. у 2:00 pm #43876debelizmajУчесникJa sam ga instalirao pre neki dan i shvatio da nemam nerava da se bakcem i sve namestam pa sam umesto njega instalirao ubuntu…cekam novu fedoru da nju bacim na komp i ne diram je vise….
14. октобар 2006. у 2:51 pm #43877djuxУчесникUpravo se javljam iz nove 11-ice 🙂 Moji utisci su dosta pozitivni, jedina prava zamerka moze biti automont koji cas radi, cas ne radi ali dobro preko toga i mogu da predjem. Kao po obicaju nakon instaliranja sistema rekompajlirao sam kernel kako bih iskljucio par nepotrebnih stvari, kao sto je NTFS write suport itd. Od slack-a 10.1 koristim 2.6 kernel tako da to mi to ne predstavlja neki proble. Iz source-a sam instalira mplayer moj omiljeni program za video , zatim wine … Sve u svemu solidan relase. Definitivno moja preporuka kako za naprednije linux korisnike, tako i za one sa malo manjim iskustvom. O0
14. октобар 2006. у 2:59 pm #43878MoneoУчесникDa,da taj automount ne radi kako bi trebalo(i kao sto sam rekao probleme pravi KDE)-zato sam ga iskljucio i vratio se klasicnom mount-u preko ikonice koji u svakom slucaju funkcionise savrseno…
Na sve ostalo nemam nikakvih zamerki-prilicno svez softver sto je za svaku pohvalu-AmaroK,Thunderbird i Firefox,SeaMonkey..itd. -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.