Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Slackware › Slackware 11
- This topic has 94 одговора, 24 гласа, and was last updated 18 years, 3 months раније by LimitMan.
-
АуторЧланци
-
7. октобар 2006. у 10:20 am #43859slackmasterУчесник
I ono što me na Slacku najviše nervira, morao sam da odradim po jedan chmod 755 /dev/dvd i isti chmod na /dev/cdrom da bih kao običan user mogao da im pristupam, i da bi mi eject proradio.
chmod je jedan, ja bih rekao ad-hoc nacin da se taj problem resi. Cistiji nacin je da se odgovarajuci korisnik doda u grupu ‘cdrom’, jednostavnim editovanjem /etc/group fajla.
Slicno valja uraditi i za grupe audio i video, ako hoces da koristis neke multimedijalne programe (npr. audacity) kao obican user. Tako ti je to na 2.6 kernelu 🙂P.S ne zaboravi da nakon editovanja /etc/group moras da se ponovo ulogujes, kako bi tvoje nove suplementarne grupe bile prepoznate!
7. октобар 2006. у 12:09 pm #43860MoneoУчесникKoliko sam razumeo ti si prilkom instalacije izabrao 2.6 kernel kao podrazumevani,a to ipak ne treba(jos uvek)raditi jer je default kernel(jos uvek :))2.4-tako da je jednostavnije,bar po meni,da prvo lepo instaliras sistem sa 2.4 kernelom sve lepo namestis,a posle lako mozes instalirati i 2.6-icu i maknuti 2.4 sa sve modulima i source-m 😉
Ja uvek radim tako…..
Sto se tice permisija covek je vec rekao-kada god dodajem usera posle instalacije,uvek ga stavim u grupe(additional groups) cdrom,floppy,audio,video,wheel….
S obzirom da je Xorg u verziji 6.9,vise nije potrebno dodavati opciju “ZAxisMapping” vec tockic na misu biva automatski prepoznat 😉
Kodeci koji dolaze uz Slack reprodukuju sve video(i audio)formate sem WMV,Real i Quicktime kodeka koje treba skinuti sa sajta Mplayer-a i instalirati posebno ili svuci pak ceo w32 paket…
Sto se tice Mplayera-probaj neku noviju verziju-ja imam 1.07 i radi ekstra-moguce je da ti ta(prilicno)starija verzija zeza zbog novog 3.4 kompajlera,raniji je bio 3.3.6 🙂
Sto se tice novina-ne shvatam sta se ocekivali-Slack je Slack-sve njegove uobicajene alatke su unapredjene,a tu je i najnoviji softver i KDE…
Ne vidim da su i ostali distroi doneli nesto bas revolucionarno sem novog softvera….
Swaret je prilicno umrtvljen sto se tice razvoja(zadnja verzija je iz 2004 godine)tako da ne verujem da ce ga ikad ubaciti u zvanicne slack pakete
Zato programi slap-get i slacpkg imaju sve predispozicije za to-em su dosta jednostavniji za upotrebu od swaret-a,em prilicno redovno izlaze sveze verzije….
Mana im je sto ne mogu da koriste i svlace sa mirrora u isto vreme nezvanicne slack pakete(linuxpacakges-slucaj slacpkg)i officijalne slack paketa(slap-get)sto je po meni glupost koja lako moze da se ispravi u nekoj novijoj verziji….
PoZ!7. октобар 2006. у 4:21 pm #43861ZekaleonУчесникKoliko ima softvera? Da li je DVD na kome dolazi predstavlja samo ona cetiri cd-a kod 10.2 ili prethodnih ili tu ima i gomiletina softvera kao kod drugih distribucija sto se do sad nije isporucivalo sa slackom?
8. октобар 2006. у 12:03 am #43862armУчесникKada smo kod novog slacka, imam mali problem?
Nemogu da podesim drajver za nvidiu! Koristim defolt kernel 2.4
instalacija drajvera prođe ok ali čim editujem nv u nvidia nemogu da uđem u X grafički mod? Kada vratim nvidia u nv mogu da uđem u X?
Prelistavao sam forume i tamo dosta ljudi ima taj problem kao problem drajver? Inače posedujem g-force 5200!
Ako neko ima rešenje neka javi …
Hvala!8. октобар 2006. у 12:11 am #43863MladenIsakovicУчесникProbaj otići u /usr/lib/tls pa izbriši oba ona fajla, trebalo bi da pomogne. Meni je to pomagalo sa starijim verzijama drajvera.
8. октобар 2006. у 12:28 am #43864armУчесникProbaj otići u /usr/lib/tls pa izbriši oba ona fajla, trebalo bi da pomogne. Meni je to pomagalo sa starijim verzijama drajvera.
To sam probao prvo neće…samo crn ekran i moram hardverski da restartujem mašinu na dugme :biggrin:
8. октобар 2006. у 10:10 am #43865MladenIsakovicУчесникKoja verzija drivera je u pitanju, i jel’ tvoja grafička u PCIExpress ili AGP slotu?
8. октобар 2006. у 12:33 pm #43866armУчесникKoja verzija drivera je u pitanju, i jel’ tvoja grafička u PCIExpress ili AGP slotu?
verzija drajvera 1.0-8774 a probao sam i 1.0-7184 ali neće. Što se tiče video kartice g-force 5200 to je starija kartica običan slot. Interesuje me da li je neko na našim prostorima imao slične probleme?
Sve mi se čini da je do drajvera, mora da ima neka caka samo je ja još neznam >:D .Što se tiče slackware 11 lepo radi i stvarno je brz. Internet radi super i samo da namestim drajver za nvidiu i to je to. Posle mogu sitna štelovanja da radim polako ( izgled, mplayer i te stvari ).
Neznam koliko je pametno da instaliram 2.6 kernel, možda će na njemu da radi grafička?
Pri prvoj instalaciji sam instalirao 2.6 kernel i miš nije hteo da mi radi samo stoji kursor na sredini ekrana kao da je mrtav?! Nije pomoglo ni editovanje za miša, onda sam ponovio instalaciju sa defolt kernelom 2.4 i sve je proradlilo.
Hmmm…8. октобар 2006. у 2:53 pm #43867MladenIsakovicУчесникPa ne znam, probaj. Što se tiče zamrzavanja miša, i meni se to desilo kada sam prvi put pokrenuo x, ali nakon restarta, sve je radilo bez problema, i sada radi. Ne znam zašto.
@ Seleuk
Što se Mplayer-a tiče, instalirao sam najnoviji, iz sorsa, ali i dalje nije hteo wmv fajlove da pušta. Onda sam ovde na forumu pročitao da probam da prekopiram Windowsov wmvdvd.dll iz windows32 foldera, u win32 ili /usr/lib/codecs, što sam i uradio, i sve je proradilo 🙂
8. октобар 2006. у 4:24 pm #43868 -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.