Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Slackware › Slackware 11
- This topic has 94 одговора, 24 гласа, and was last updated 17 years, 11 months раније by LimitMan.
-
АуторЧланци
-
4. мај 2006. у 7:35 am #7333miodragzУчесник
Slucajno sam vido u slack store-u 11 ali koliko vidim ne moze da se nigde skine
4. мај 2006. у 9:41 am #43800Mr_PingvinУчесникSvašta se priča po net-u, ali niko ne zna tačan datum. Priča se da neće preći na 2.6 kernel, i razne druge gluposti.. Traženje datuma je samo gubljenje vremena. Najrazumniji odgovor koji sam našao je:
Alls we know is: it will be released when Pat thinks its ready
4. мај 2006. у 10:46 am #43801MoneoУчесникSudeci po tempu izbacivanja novi Slack mozemo ocekivati tamo na jesen ili najranije krajem leta…….
I koliko sam ja video default kernel ce biti 2.4.32,a bice tu i opciono 2.6.15,zatim novi KDE 3.5.1 i Xorg 6.9 i jos dosta toga….
Pomalo me cudi sto nece biti najnovijeg Xorg-a 7.0 koji ima punu podrsku za SVE ATI kratice i jos dosta toga…..
Ali i to je za razumeti-Pat je verovatno odlucio da koristi vec dovoljno proverenu seriju 6.x,a slicno stoji i za kernel….4. мај 2006. у 2:52 pm #43802LimitManУчесникNegde sam procitao da je u current verziji jos uvek ukljucen xorg 6.x ali da ce u 11 obavezno biti ukljucena 7mica 😀
Takodje znam da su predvidjanja ostavljena za jesen, ali nece me ni malo cuditi da u medjuvremenu dobijemo 10.3Sto se tice kernela, nisam sasvim siguran, bas zbog atija i xorg-a mislim da ce morati da predje na 2.6 (sto se meni ne svidja :()
4. мај 2006. у 3:27 pm #43803DriverУчесникpa ja sam skinuo xorg 7.0 tgz za slackware
nema ga na slackware.com4. мај 2006. у 4:27 pm #43804LYbУчесникAlls we know is: it will be released when Pat thinks its ready
Heh, te “prve” verzije sleka su vecito bile poluupotrebiljve ili, u najbolju ruku, samo iritirajuce. Onda izadje x.1 koja ispravi gro stvari, a tek x.2 je BAS upotrebljiv.
Tako da… ja bih se drzao 10.2 dok ne izadje 11.2, ili makar 11.1 🙂
Sto se tice kernela, nisam sasvim siguran, bas zbog atija i xorg-a mislim da ce morati da predje na 2.6 (sto se meni ne svidja )
Dobro bi bilo da se najzad smiluje i predje na 2.6. Em od 2.6.16 postoje bolji modeli za rad sa memorijom preko 1 giga, em malo ko danas razmislja o statickom /dev-u, posto devfs definitivno izlete iz kernela… ima tu jos mali milion stvari, ali ove mi prve padose na pamet.
4. мај 2006. у 5:27 pm #43805MoneoУчесникHeh, te “prve” verzije sleka su vecito bile poluupotrebljive ili, u najbolju ruku, samo iritirajuce. Onda izadje x.1 koja ispravi gro stvari, a tek x.2 je BAS upotrebljiv.
Tako da… ja bih se drzao 10.2 dok ne izadje 11.2, ili makar 11.1 🙂E nikako ne mogu da se slozim….
Verovatno mislis pre svega na 10.0 verziju koja je sa sobom donela i nesrecni Xorg 6.7 koji je pravio mnoge gluposti,a posto je bio prva implementacija Xorg-a na linuxu(ispravite me ako gresim)toga nisu bilo postedjeni ni ostali distroi pa ni FreeBSD 5.3 koji je tada upavo dobio 5.x stable izdanje sa ovom verzijom…
U pitanju je baksuzan i malo los timing i nista vise….
Tako da mi je sasvim razumljivo sto se Pat-u preterano ne zuri da posto-poto strpa Xorg 7.0 u svoje buduce izdanje…..
Ili sve losija implementacija Gnome-a u verzijama 10.0 i 10.1,koja meni licno nimalo nije smetala jer sam uvek koristio KDE,a tu je i FreeRock Gnome koji radi sjajno,sto mnogi previdjaju….
Koristim Slack od verzije 10.0 i nikakvu razliku nisam primetio sem novijeg softvera:lol:Dobro bi bilo da se najzad smiluje i predje na 2.6. Em od 2.6.16 postoje bolji modeli za rad sa memorijom preko 1 giga, em malo ko danas razmislja o statickom /dev-u, posto devfs definitivno izlete iz kernela… ima tu jos mali milion stvari, ali ove mi prve padose na pamet.
Doskora je 2.6 grana kernela pravila dosta problema,i to se tek u skorije vreme popravilo…
Pogledaj,sa druge strane,razna enterprise resenja ili Debian-jos uvek se koristi dovoljni istestirana i proverena serija 2.4…..
Uostalom,sa 11-com ce dolaziti i kernel 2.6.15 koji moze da se instalira po zelji…..
Ali slazem se da je 2.6-ici buducnost-nije potrebna SCSI emulacija,nema hotpluga-a,a i DRI moduli u samom kernelu su dosta bolje uradjeni…..
Ali nece propasti svet,ako neki(citaj- dosta)ljudi jos koriste 2.4 kernel…
Sve u svoje vreme,rekao bi…
BTW i ja koristim 2.6.13 genericki kernel koji sam dobio uz Slack 10.2….
PoZ!4. мај 2006. у 8:34 pm #43806popacУчесникE, 2.6 grana ima drajvere za današnji hardver, za savremeni hardver za razliku od 2.4…
I dok sve u samom kernelu funkcioniše perfektno, to se ne bi moglo reći za drajvere koje pišu obični smrtnici sa strane, a koji se iz nove verzije kernela u novu moraju menjati kako bi radili, pa nam onda nastaju čuveni problemi sa drajverima za modeme i slično.
5. мај 2006. у 12:03 am #43807MladenIsakovicУчесникAko malo bolje pročitaš specifikacije 2.4.31 kernela, videćeš da je ubačeno mnogo modula za moderan hardver. Osim toga, ja sam na sata2 disk instalirao Slackware upotrebivši sata.i kernel bez problema, iako je 2.4.31 kernel u pitanju, dok ljudi evo kukaju sa Mandrivom i drugima iako ih uvek pakuju sa najnovijim kernelima koji postoje u trenutku izdavanja.
5. мај 2006. у 6:26 am #43808miodragzУчесникДобро ради Слак једино ми је сметало што није хтео да ради миш па сам купио усб
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.