Početak › Forumi › Linuks › Opšte Linuks diskusije › Rasparčavanje domaće zajednica
- This topic has 41 odgovor, 13 glasova, and was last updated 21 years, 2 months ranije by
Off-Topic.
-
AutorČlanci
-
25. maj 2005. u 1:27 pm #28498
kmilos
UčesnikNemamo nista protiv Linuxa, ali protiv Linusa imamo, bar ja (da ne govorim u ime ostalih). A jel znas zasto? Raspitaj se malo koji softver on koristi za razijanje kernela.
Ovaj argument vise ne stoji, sto mislim da verovatno i znas, i nema potrebe ni mesta za sirenje FUD-a prema bilo kome pokretu ili individui. Slozicu se da je Linusu tu izbor bio pogresan, sto mu je i donelo dosta nevolja proslog meseca, kao sto su svi i predvideli. Ta prica je medjutim manje-vise gotova.
Ne verujem da je iko od nas ovde ucestvovao u pisanju Linux kernela, GNU ili BSD _sistema_ pre 10-20 godina (mozda i gresim, to bi bilo lepo) i stoga mislim da je lako sa distance idealizovati stvari i moralisati, a da ne razumemo tacno sa kojim su se sve legalnim problemima suocavali i koje su izbore (neke dobre, neke lose, nikad ne moze idealno) morali da prave ljudi koji jesu. Jedno je cinjenica, ni Linux ni GNU ne bi bili gde jesu danas jedno bez drugoga, i besmisleno je razdvajati ih u bilo kom smislu.
Bez obzira na suptilne razlike (oko kojih su nazalost Srbi uvek spremni da se prepiru i dele), potpuno se slazem sa tobom da treba vise akcije (pogotovu LUG-ova i sl. grupa) za popularizaciju svog softvera otvorenog koda u Srbiji.
25. maj 2005. u 1:54 pm #28499Anonimni
GostNije samo to u pitanju. STav cele OSI ekipe je malo los upravo jer stavljaju po strani slobodu i sustinu free softwarea sto ne vodi u dobrom smeru. No, to je manje vazno sada, slazem se. Nikako nisam imao nameru da ih razdvajam, i kao sto sam rekao: nista protiv Linuxa, ali da protiv Linusa…
Bez obzira na suptilne razlike (oko kojih su nazalost Srbi uvek spremni da se prepiru i dele), potpuno se slazem sa tobom da treba vise akcije (pogotovu LUG-ova i sl. grupa) za popularizaciju svog softvera otvorenog koda u Srbiji.
Glad to see that
25. maj 2005. u 6:31 pm #28500popac
UčesnikI gde li smo završili nakraju pitam se pitam. Evo sedim ovde, van svog kompijutera, pod M$ okruženjem, nosim Linux majcu i mislim se šta radite. Umesto da se organiyujemo mi nabadamo
“Da treba neko da sedne da organizuje, ali niko neće” a šta radimo, ne obazirete se na predloge nego na rečenice iy kojih može da iskoči svađa
ili
“Ne slažem se sa tobom” pa odgovor na to pa i na to i na kraju svađaSamo vas gledam i mislim se dokle. Ajde, kontam da hoćete malo da se poigrate administracije dok budete imali vremena ya to, ali biće mi žao kad sjajni sajtovi koji niči kao pečurke nakon kiše propadnu kao što su i do sada propadali.
SO. Hocemo li da radimo nešto ili ne. Ako ne aj zdravo.
25. maj 2005. u 8:08 pm #28501goxon
Učesnik@ivan JelicKV
kad naucis da pises query-je kao sto covek pise kernel pa da ti sajt radi kao njegov kernel a ti uzmi pa ga pljuj do zore… ovako je mislim malo glupo i preterano oko tog byteceepera da se prok..njavas vec mesecima . E da i predji na HURD…25. maj 2005. u 8:14 pm #28502Anonimni
GostE, evo ti citaj: http://www.gnu.org
Jedan komentar. U tom slucaju nemoj nikada kritikovati windows jer je gates verovatno bolji programer od tebe.25. maj 2005. u 9:13 pm #28503popac
UčesnikZnači još dve reči i ja zaključavam forum. Stvarno ste…. Srbi i to u najgorem izdanju.
25. maj 2005. u 9:14 pm #28504goxon
Učesnikpa i ne kritikujem ga ne vidim zasto bi? samo ga ne koristim. kao sto se ono kaze you free to not use it.
nije sve u besmislenom kritikovanju svega i svacega.
25. maj 2005. u 9:32 pm #28505Off-Topic
UčesnikLichno, ne dovodim u pitanje nichije mishljenje, bash zato shto ih ima na milijarde, a svako od njih nas chini boljim i tolerantnijim, na kraju krajeva za nechim tako izradjenim i sedimo dobar deo dana i noci, zar ne ???
@ goxon
Shta god, ali tako samo privatno na post, nije OK.
@Jelke
Jjednostavno se ne obaziri na ovakve prozivke.
@Admin
Shto samo zveckash kljuchevima ???
25. maj 2005. u 9:52 pm #28506popac
UčesnikE stvarno ne znam šta da kažem. Oćemo li da se organizujemo da uradimo nešto zajednički ili ćemo samo ovako da se prepucavamo.
26. maj 2005. u 12:12 am #28507Off-Topic
UčesnikJeste li za zurku ???
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.