Почетак › Форуми › Линуксо као НВО (Удружење грађана) › Predlozi za nove projekte, način rada i finansiranja…
- This topic has 39 одговора, 21 глас, and was last updated 15 years, 5 months раније by miodragz.
-
АуторЧланци
-
1. новембар 2006. у 11:48 pm #48539BrokeBodyУчесник
Zasto podebljavas i povecavas slova?!?
Nisam ja ni predlozio da se Toma tu sad nesto razlikuje! Nema razlicith!
2. новембар 2006. у 7:03 am #48540GoranSTXУчесникDaklem, likovi dobavljaju stare kompove (iz donacija, prodajom delova i reklamnog materijala…), sredjuju ih, instaliraju linux i POKLANJAJU svojim volonterima i osobama i institucijama kojima su potrebni.
Po meni odlicna ideja za jednu od akcija buduce NVO. Sta mislite?19. јануар 2007. у 3:38 pm #48541foxbunnyУчесник[url=http://www.freegeek.org]http://www.freegeek.org[/url]
Daklem, likovi dobavljaju stare kompove (iz donacija, prodajom delova i reklamnog materijala…), sredjuju ih, instaliraju linux i POKLANJAJU svojim volonterima i osobama i institucijama kojima su potrebni.
Po meni odlicna ideja za jednu od akcija buduce NVO. Sta mislite?Uuuu extra. Ovo mi se mnooogo sviđa. Pa, za početak ne moramo ni da poklanjamo kompove. >:D Šalim se. Htedoh reći, bolje to napraviti kao akciju gde svako donosi svoj komp da mu se rehabilituje, pa onda nosi komp.
Imam već bar dve osobe koje bi sada odma’ sada učestvovali u programu on the receiving end.
Ja bih lično dolazio vikendom (samo jedan dan, doduše) da radim install.
31. јул 2009. у 6:50 am #48542BaroneУчесникVidim da su ove teme dosta zamrle. Ne zelim da pametujem,ali
imam jedan predlog. Zeleo sam dosta ranije da ga predlozim ,ali nisam jer nisam znao da li ce se e-tvrdjava ponovo odrzati. I odrzava se ponovo 2 godinu za redom.
Bio sam prosle i nije bilo lose,a ove godine po najavama bice mnogo bolje.
http://e-tvrdjava.com/09/
Predlog da linuxo kao organizacija ucestvuje,od bar 2010 god.
Ove godine ucestvuje Ubuntu zajednica Srbije. A bolje je ljudima predstaviti vise od jedne distribucije. Bice i radionica…pa eto predloga :angel:
Posto linuxo ima skupstinu nek prodiskutuje na ovu temu malo.31. јул 2009. у 4:06 pm #48543MoneoУчесникNazalost mislim da od NVO Linuxo nema nista
Fino je to pocelo,bilo je dobrih ideja,ali nazalost nije uradjeno skoro nista prakticno i konkretno 😉31. јул 2009. у 7:36 pm #48544tomajaГлавни мајсторNa žalost, ogromna većina ljude je totalno inertna. Eto, i u Nišu imamo nekoliko članova ali da sada nije bilo inicijativa ili predloga. Što se mene tiče mislim da je ideja ok, nadam se da će neko ko je u blizini biti tamo pa možda i da uspostavi direktan kontakt sa organizatorima.
linux4life
31. јул 2009. у 8:37 pm #48545BaroneУчесникPa ja sam stavio pod temu Nis, ali retko ko tamo zalazi izgleda .
Ima mesec dana fore, makar da se uspostavi kontakt sa organizatorima.
Treba da se dogovorimo ,ko ce da uspostavi kontakt i sta da predlozi.
Treba da se zna koje su mogucnosti organizacije.
Ja mogu da pitam i svasta da obecam,ali nije to to…
A glupo je da pitam ja,posle dolazi RiSK,zatim neko treci za istu stvar. Treba biti i malo ozbiljan. Predlazem
1) da ljudi koji najbolje poznaju organizaciju,pogledaju detaljno plan manifestacije,narocito paznja na radionicu.
2) da sacine detaljno i realno sa cime bi mogli da se istupi sledece godine 2010.
Znaci recimo instalacija distribucije i upoznavanje sa nekim programima.
A nije lose i neko predavanje->”Kako koristiti Linux”,i bla bla bla
3) Da se odabere neko ko ce uspostaviti kontakt i preneti mogucnosti Linuxo org.
Ja predlazem Miodraga,cini mi se da je napomenuto da je clan skupstine.😉
Da se ojaca sekcija Nis , kako bi pomogla u izvodjenju ovog zadatka.
Cudi me da ljudi da nece da se cimaju , mislim da bi bilo zabavno, zatim upoznajete nove ljude sa mogucnoscu Linuxa. Ako ve mrzite MS , sto to lepo ne kazete i pokazete javno tamo gde treba 😎31. јул 2009. у 9:59 pm #48546dukenukem_4dУчесникkako da budemo neinertni kad smo u tragovima kao langerhansova ostrvca
treba okean da se prepliva da bi našli istomišljenike van interneta :'(edit
ne mrzimo mi ms baš toliko , da parafrazirm
gde bi bili rusi (oni pre) bez silikonske doline ? a gde bi bio linux bez ms?e da ,i mora da pazimo da nas ne proglase za amway-os-meething 😉
u suštini se svodi na productivity , sa bilo kojim novim officom / OS ,ljudi mogu
dvaput više posla da obave za istu platu 😀 nemaju baš razloga dsa mnogo vole ni ms ni nas 🙁1. август 2009. у 7:17 am #48547GoranSTXУчесникKako god da analizirate sve se svede na dve stvari. Novac i vreme. Novac nema potrebe da se objašnjava, a vreme je faktor sa širokim spektrom dejstva 🙂
Da bi ste organizovali bilo kakvu vrstu prezentacije, okupljanja, promocije ili bilo šta, treba vam neko ko ima nešto malo znanja i volje (što nije problem) i sa solidnom količinom slobodnog vremena (e tu je problem). Sve i da se nađe dobrovoljac za obavi posao vraćamo se na stavku jedan – novac.
Ovakva situacija ima i rešenje koje opet počinje od novčanih sredstava, kad se to obezbedi (a postoje načini) biće i mogućnosti da se rad adekvatno kompenzuje pa će se naći neko ko može da žrtvuje nešto od svog vremena i da mu to ne predstavlja direktan materijalni gubitak.
Nadam se da sam bio koliko toliko jasan pošto kuckam uz jutarnju kaficu, a to može da bude zaista traumatično 😀
1. август 2009. у 8:37 am #48548miodragzУчесникEvo i ja da se javim kad pricamo na tu temu organizacije e tvrdjave i uscestvovanja u njoj sto se mene tice nije problem ali na takvom skupu treba neko da te pozove tako da ta stvar ne zavisi od mene ili bilo kog od nas. Moramo da priznamo da ima dosta uticaja i novac evo primera Tomi sam obecao majce par komada da odstampam na kraju burazer hoce da mi ih stampa dzabaka u punom koloru ali treba kupiti majce a para nesto i nemam jos sam uz sve muke imao havariju sa kompom udari struja i sve sprzi u par sekundi. Zato se ovom prilikom izvinjavam Tomi
P.S Ovaj na slici sa plavim kacketom i naocarima na http://e-tvrdjava.com/09/ sam ja 🙂 -
АуторЧланци
Форум ‘Линуксо као НВО (Удружење грађана)’ је закључан за нове теме и одговоре.