Почетак › Форуми › Линуксо као НВО (Удружење грађана) › Predlozi za nove projekte, način rada i finansiranja…
- This topic has 39 одговора, 21 глас, and was last updated 15 years, 5 months раније by miodragz.
-
АуторЧланци
-
10. октобар 2006. у 6:01 pm #7905tomajaГлавни мајстор
U ovoj temi možete davati svoje predloge za definisanje postojećih i novih projekata kojima novo Udruženje treba da se bavi. Zatim možete davati predloge za način rada i funkcionsanja, finansiranja i ostalog.
linux4life
10. октобар 2006. у 8:43 pm #48510miodragzУчесникPrvo sto treba da napravimo to je statut i program,zatim skupstina ,resenje sa te skupstine,posle toga pecat i organizovanje podruznica, Beograd,Nis,Novi Sad,Kragujevac. Dobro je da se organizuju podruznice zato sto se lakse dolazi do sala i ostalih drzavnih resursa i clanovi bi imali olaksice za neke stavri koje bi mogle da se dobiju delovanjem podruznica.
10. октобар 2006. у 9:29 pm #48511jbobanУчесникU ovoj temi možete davati svoje predloge za definisanje postojećih i novih projekata kojima novo Udruženje treba da se bavi.
Koja je osnovna ideja udruženja? Zbog čega se osniva i čemu će služiti, čisto da imamo smernice u razmišljanju? Ili da ga prvo osnujemo, pa će se već nešto smisliti 😉
10. октобар 2006. у 11:27 pm #48512ZarkoУчесникImam 2 predloga izmedju ostalog cime bi trebalo da se bavi organizacija:
1. InstallFest – tj. da bude manifestacija koja ce ici po vecim gradovima Srbije gde ce se novim korisnicima besplatno instalirati linux i podesavati sistem.
2. LinuxFest – da se ponovo pokrene pitanje organizavije ovog festivala koji je poslednji put bio cini mi se 2002. godine.
10. октобар 2006. у 11:51 pm #48513djvujkeУчесникsvidja mi se to install fest i linux fest.. i to jako ali … mozda za pocetak bi mogli napraviti neke letke o linuxu tipa sto kako zasto i s tim lecima i sa nasim zalihama starih verzija linux-a izaci na knez mihajlovu i malo obrazovati ljude i prodati koji cd…ili je mozda glupa ideja…
11. октобар 2006. у 5:32 am #48514crveni1УчесникOsim festivala, mogli bi da stimulišemo (ne novčano nego besplatnim reklamiranjem, da ponudimo i neke naše usluge oko organizacije i konsaltinga) neke slobodne domaće projekte razvoja linuxa/bsd-a (neprofitna primena) – idealno bi bilo da se zalažemo sve veće učešće linuxa u našem školstvu bazirano na ovim rešenjima, organizovanje mreže programera (onih koji su spremni koliko toliko da doprinesu tom projektu), propagiranje putem javnih tibina linuxa, bsd i njihovih rešenja za privredu i građanstvo (obavezno neprofitnih), organizovanje obuke, zalaganje da naša država pređe na slobodan softver…
Finasiranje prodajs raznog propagandnog materijala (majice, bedževi..), dobrovoljni prilozi (ako ih bude) i tome sl.11. октобар 2006. у 5:54 am #48515zchiraУчесникmeni nije losa ideja koju je dao djvujke.
Za pocetak napraviti letke koji bi se delili po ulici.
Za pocetak da se ljudima kaze da postoji bilo sta izvan msWindowsa – to je kao matrix, ljudi ne znaju da su robovi 😎
Na letku lepo opisano: ko deli letke (nasa nvo), sta je linux, par atraktivnih screenshotova, neki mudri tekst o svemu tome, bla – bla (moze to da bude i neki pamflet od par strana)…..mozda bi bilo dobro da taj ko deli letke bude maskiran u TUXa :biggrin:
11. октобар 2006. у 10:04 am #48516MilancheУчесникHmmm… Da pokrenemo akciju ”Uvedimo Edubuntu u naše škole”… LOL šalim se deca ne znaju ni šta je Windows (bar u mojoj školi)… To sa deljenjem letaka!!! Mada ovo Fest trebaju velike pare… pa još da im neko daje besplatne usluge… Ne verujem da bi neko to hteo… Hmmm… MOžda da se donese neki komp sa Linuxom instaliranim u npr. Knez Mihajlovu ulicu i tamo da se održi nka demonstracija Linuxa (na platnu sa onim projektorom itd.)
11. октобар 2006. у 11:17 am #48517dejaniumУчесникFinansiranje – sponzori+clanarina
Agitovanje:
– TV i radio stanice i specijalizovane emisije (IT tematika).
– performansi, spajanje sa umetnicima, ako neko poznaje nekog pa na prijateljskoj bazi.
– predavanja i prezentacije.
– rat plakatima i flajerima11. октобар 2006. у 12:52 pm #48518Mr_PingvinУчесникJa mislim da nije dovoljno samo pričati o inuxu, treba ljude uputiti na to kako i odakle da ga nabave, jer ne može svako da ga skine sa neta. Ja i još par kolega smo došli na ideju da sakupimo što više distribucija možemo i da ih poklonimo gradskoj biblioteci i biblioteci na faksu, da bi ljudi mogli da ga iznajme i eventualno mahinalno po navici naprave “piratsku” kopiju. Naravno stavio bi se neki dobro osmišljen plakat koji bi mamio ljude da isprobaju nešto novo. Naravno treba i edukovati ljude, što uopšte nije lak posao kod nas gde postoje razne varijacije agorafobija, zbog velike neobrazovanosti (srednje škole su nam divlji zapad) i valjda zbog niskog standarda. Većina ljudi koje znam uključujići i mene uspeli su da se skrpe za neki pristojan komp tek pre neke 2-3 godine, a većina pre toga nisu uopšte koristili računar, dok su se naši vršnjaci u svetu zezali na IRC-u, surfovali..itd, mi smo igrali segu i PS1, i čitali Svet Kompjetera… Velike su to razlike koje treba dostići.
-
АуторЧланци
Форум ‘Линуксо као НВО (Удружење грађана)’ је закључан за нове теме и одговоре.