Почетак › Форуми › Први пут на Линуксу? › pomagajteeee :( [PCLOS pocetnik]
- This topic has 95 одговора, 15 гласова, and was last updated 18 years, 10 months раније by
foxbunny.
-
АуторЧланци
-
2. новембар 2007. у 6:57 pm #64635
GoranSTX
УчесникParticionisanje diska je najbolje da obavis sa nekim specijalizovanim softverom tipa PQ Magic.
A sad kratak kurs o particijama i oznakama:“/” oznacava root particiju, tj. onu na kojoj se smesta sam OS cca 10-15GB (bez home foldera)
“swap” je posebna particija koja ima funkciju kao i pagefile na winu 2xRAM (ne treba preko 1GB)
“home” je particija (ili folder u okviru / particije) u kojoj se smestaju korisnicki podaci
velicina koliko god moze 🙂ext2 je fajl sistem (kao recimo FAT32 il iNTFS) i to ne bi trebalo da diras ako ne znas sta radis…
2. новембар 2007. у 7:26 pm #64636doch
Учесникe to mi vec nesto znaci! O0 i jos jedna stvar mislim posle koje ce mi biti sve lakse (ako dobijem odgovor) napomenuo sam u predhodnim pitanjima: prilikom instalacije igrica us pomoc wine-a ja imam mogucnost biranja direktoriuma gde cu da je instalira, e sada kada kliknem na bronswer da izaberem mesto instalacie on meni izbaci da imam 5-6 particia ikao sam ja napravio samo tri, onoliko koliko i treba za OS ! kako da skladistim igrice na particiu koja nosi oznaku */home* jer mi je ona naj veca od prilike 60 GB! jer ako ostavim da se igrica instalira putanjom koju mi ona daje a koja glasi c:/program files/ valve/……. onda mi ona nju skladisti u particiu koja ima oznaku */* a njena velicina iznosi oko 8 GB!
2. новембар 2007. у 8:14 pm #64637Владимир
УчесникInstaliraj sve na “c:”. “c:” je u stvari u tvom home folderu(u .wine valjda)
P.S. U Linuxu su fajlovi i folderi koji pocinju sa . skriveni 😉
3. новембар 2007. у 12:24 am #64638MladenIsakovic
УчесникU Wine-u, to ti je folder
/home/ime_korisnika/.wine/drive_c3. новембар 2007. у 12:40 am #64639doch
Учесникmislim da sam shvatio O0! HVALA!! zna li neko koje igrice rade provereno na linux-u? da pocnem da skidam ;)??
3. новембар 2007. у 1:25 am #64640MladenIsakovic
Учесник3. новембар 2007. у 2:59 pm #64641doch
Учесникdali moze manuelno da odlucim sa kojim emulatorom cu da instaliram igrice? imam instaliran i wine i cedega medjutim do sada koju god sam pokusavao da instaliram igru uvek mi je preko wine kretala istalacia!
4. новембар 2007. у 1:09 am #64642doch
Учесникimam problem sa direct x! imali neki emulator za njega?
4. новембар 2007. у 2:04 am #64643MladenIsakovic
УчесникPa emulatori Wine i Cedega imaju podršku za DirectX instrukcije, doduše, limitiranu, samim tim i mogu da pokreću neke igre. Ali najnovije – ne 🙁
4. новембар 2007. у 2:11 am #64644doch
Учесникdobro je makar kada si ti tu! O0 pa za sada mi je poslo za rukom samo counter strike da instaliram, mada za njega nisam ni cuo a nije mi ni trazio directx ! medjuti za igrice koje mi je trazio kada sam probao da instaliram directx on me je prekinuo i obavesstio da ima greska i navodno wine je poceo da trazi download directx ma da mi se cinilo to da ide u nedogled! i imao sam par pehova kada sam pokusao da instaliram drajvere za graficku u pclinuxu ima da izaberes nvidia drajvere mislim da su kvalifikovani u 5 vrsta, npr… za stare nvide, nvidia gforce 2,3,4 i jos dve stavke za kao novie graficke karte! medjutim kada sam pokusao da instaliram neke od starih drajvera nisam mogao vise da podignem sistem jednostavno pao je! inace imam gforce 7600gs! zasto mi se desavalo da mi padne sistem ?
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.