Почетак › Форуми › Први пут на Линуксу? › pomagajteeee :( [PCLOS pocetnik]
- This topic has 95 одговора, 15 гласова, and was last updated 18 years, 9 months раније by
foxbunny.
-
АуторЧланци
-
4. новембар 2007. у 11:54 pm #64665
dukenukem_4d
Учесник..sto mi se upravo bas i dogodilo 🙁 (prebrisivanje mbr).
dok sam isprobavao slax-live cd 😀
i posle malo zongliranja u rescue-modu (nesto nije htelo da prihvati zadnji lilo ??? )
evo me na hd ( hm ovo je drugi put . izbegavajte slax 5.1.5 valjda su opravili u 5.1.8 )
–zasada izgleda da je ostalo sve u redu ,bilo je mountovano uglavnom ro na slax
i posle 10-tak restarta ..EDIT: problem je bio ,lilo ili vec sta je kad se pusti sa rescue cd-a
nije hteo da prihvati stavku za onaj pclos 2007 ,ali je bio tu lilo.conf.old (na srecu)
a sad prihvata…
uvek prvo lilo -t za testiranje uradite O0samo jos nesto ,ovo nije bilo bas prebrisivanje mbr: greska je bila
l 99 (pri dnu konzole)
u man lilo to oznacava: 99 invalid second stage index sector (LILO)
a ovo bi trebalo da znaci da je slax zakacio nesto na /boot particiji neku datoteku i sredio je (malo)
valjda je to? znaci ko isprobava live-cd i ako mu se ovo javi …5. новембар 2007. у 11:04 am #64666doch
Учесникdrustvo jel uspeo da neko “KUPI” cedeg-u? i imali neki linkic za nju, a da nije rapid share ili tako nesto?
5. новембар 2007. у 11:35 am #64667foxbunny
УчесникE, bre, ljuuudiiii! Piraterija na Linuxu?! Svasta. Kuda ide ovaj svet. 🙁
5. новембар 2007. у 12:39 pm #64668doch
Учесникpa nije druze pirateria! O0 samo me zanima jel kupio ko?
11. новембар 2007. у 4:42 pm #64669doch
Учесникpozdrav svima! ako smo vec ovde protiv piraterije sto se tice cedege….moguli da dobijem neki link od nekoga gde je mogu skinuti kao demo verziu da bih probao kako i sta radi!! hvala u napred
11. новембар 2007. у 6:37 pm #64670Moneo
УчесникNe odnosi se na nikog posebno odmah da kazem ::)
Ali umesto da ljudi nauce da guglaju ili pak da koriste search foruma eto otvorise jos deo za pocetnike gde se po xyzk puta vrte po milion puta prezvakane teme(tipa ne radi mi ovaj ili onaj soft modem)na koje uglavnom i vrapci znaju gde da traze odgovor-umesto da ljudi makar nesto sami nauce(ne kazem da treba,pak,sve sami da urade)oni se razmazili pa sve traze na tacni
Cisto da me podseti zasto na linuxo sve slabije dolazim-steta,bio je ovo nekad dobar forum(cast izuzecima O0)11. новембар 2007. у 6:44 pm #64671doch
Учесникpa verovatno si u pravu za to…. mada mislim da je mnogo lakse uraditi nesto ako ti neka osoba to kaze a ne neki vrabac 😉 a na kraju krajeva zar na forumu o linux-u ne pise bez ustrucavanja jer nema glupih pitanj! O0
11. новембар 2007. у 6:51 pm #64672LYb
УчесникNema glupih pitanja, ali ima pitanja koja su na tom istom forumu po hiljadu puta prezvakana, pa je zaista nepotrebno to raditi po hiljadu i prvi put. Drugo je ako neko pretrazi forum, proba to sto je “vec prezvakano” pa mu nesto ne ide, onda neka pita, ma koliko nekima pitanje bilo glupo.
11. новембар 2007. у 7:00 pm #64673doch
Учесникpa evo ako je se ovo odnosilo na mene! ja sam pretrazio ceo forum u vezi neki pitanja i nisam mogao sam da dodjem do odgovora! jednostavno kako su mi pokazivali deo po deo tako je se pitanje koje je vec mozda naslo na forumu samo po sebi pokretalo! a nije ni vazno dali se odnosi na mene ili druge jednostavno mislim da sam termin reci forum znaci rasprava,objasnjenje,predlaganje…u kome ljudi ucestvuju dobrovoljno,tako da i ako te neko za nesto smara tvoje je da li hoces ili neces da mu odgovoris:) O0
12. новембар 2007. у 12:54 am #64674foxbunny
УчесникIh, bre, malo me nema i eto ti zmajeva, bacaju vatre. 🙂
@doch
Opusti se, ovo je forum otvoren pre svega zato sto su se zmajevi bunili sto se OSTALI ODELJCI prljaju raznim prezvakanim stvarima. Ovde je pravilo da se zvace triest-cetres puta pre nego sto se proguta, tako da, opusteno. 😉I rekli smo nekad davno, ako se upucuje na Google, molim vas da prilozite i nekoliko mogucih kljucnih reci. Toliko valjda nije tesko? Drugo, postoje i specijalizovani Google pretrazivaci, pa bi bilo lepo da se upucuje na njih, a ne na obican Google.
Uostalom, zar nije lepse traziti uz Tuxa, nego onako, bez… :biggrin:
A, da. doch, zamolio bih te da za svaki novi problem otvoris *novu* temu, da ovo ne bi raslo kao glista. Lakse je i ostalima da prate sta se desava, a i moderatorima da povataju konce.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.