Početak › Forumi › Prvi put na Linuksu? › pomagajteeee :( [PCLOS pocetnik]
- This topic has 95 odgovora, 15 glasova, and was last updated 18 years, 10 months ranije by
foxbunny.
-
AutorČlanci
-
2. novembar 2007. u 12:01 am #64625
MladenIsakovic
UčesnikImaš ndiswrapper, probaj preko njega. Imaš ga po defaultu na PCLOS-u, to ti je Linux kernel modul i user-space alat koji učitava i pokreće WinXP drajvere za wirelles kartice. Drajver instaliraš tako što otkucaš
ndiswrapper -i (putanja do *.inf fajla iz windows drajvera)
Nakon toga pokreneš
ndiswrapper -m
koji upisuje alias za wlan0 u listu modula da bi se drajver loadovao svaki put sa podizanjem sistema.Inače, ima na repou gomila već spremljenih ndiswrapper modula za gomilu raznih čipsetova, ne bi bilo loše da kažeš koji je tvoj, možda ima već spremljen paket.
2. novembar 2007. u 12:27 am #64626doch
Učesnikcip set je bcm4318! znaci ako sam dobro razumeo; npr… sada oborim sistem i naravno nemam pristup netu jer nemam drajvere za wireless, us pomocu tog programcica kojeg si naveo trebalo bi da moze da mi instalira drajvere sa cd-a od kartice kojeg sam inace dobio uz nju? 😮
2. novembar 2007. u 1:05 am #64627doch
Učesnikjesam lupio toliko glupo da nemozes da se saberes sta sam rekao? ??? 🙂
2. novembar 2007. u 1:22 am #64628doch
Učesnikmladjo druze jel sabac toliko daleko od loznice da tako sporo putuje poruka 😀 😀 😉 😉
2. novembar 2007. u 1:30 am #64629doch
Učesnikda probam vako; Npr….. oborio sam sistem i nemogu da se konektujem na net jer nemam drajvere za karticu! imam samo drajvere za windows! sta bi vi uradili i kako da bih instalirali drajvere?????? >:D
2. novembar 2007. u 7:01 am #64630GoranSTX
UčesnikCekaj bre, kako si sad instalirao drajvere za WLAN kartu na PCLOS-u?
A ovde imas nesto o instalaciji tog cipa na fedori (zanemari samo onaj deo o skidanju ndiswrappera posto ga imas uz sistem)
http://fedoranews.org/mediawiki/index.php/How_To_Install_Your_Broadcom_BCM4318_Using_Ndiswrapper
2. novembar 2007. u 1:53 pm #64631doch
Učesnikpa sada sam instalirao drajvere tako sto sam na racunaru imao windows, a linux sam hteo da podignem kao drugi OS medjutim sada hodu da imam samo jedan OS I jednostavno da naucim to za ubuduce!!!
2. novembar 2007. u 2:26 pm #64632MladenIsakovic
UčesnikPa piše ti da se javljaš iz Linuxa, kako to, kad ne možeš da se povežeš na internet iz linuxa?
Objasnio sam ti u prethodnom postu, izvadi onaj *.inf fajl iz WinXP drajvera i instaliraj ga na način koji sam ti gore rekao. A Synaptic ti je već instaliran (druga ikonica u tasbaru, odmah pored Firefox-a) on ti služi da downloaduješ i instaliraš softver sa zvaničnog PCLOS repozitorijuma, međutim od njega ćeš imati koristi tek kad namestiš net, ako već nisi 😉2. novembar 2007. u 3:06 pm #64633GoranSTX
UčesnikNadji neki softver za backup drajvera za win i sacuvaj te drajvere negde na hardu, pa kad izbrises win imaces odakle da instaliras.
I probaj da raspakujes drajvere sa CD-a negde na hard, mozda i tako moze (jbg, nisam koristio ndiswrapper or something…)
2. novembar 2007. u 6:38 pm #64634doch
Učesnikwvo upravo sam podigao sistem i uspeo sam da instaliram windows drajvere uz pomoc ndiswrapper -i drajver.inf O0
E sada me zanima: kada sam podizao sistem nije mi dao da ja kreiram particie po mojoj zelji uspeo sam da g podignem onako kako mi on sam odredi one tri particie! znaci imam prvu koja ima oznaku / drugu swap i trecu /home!
dali tu ima neka zackoljica posto kada promenim velicinu particie jedna mi bude crvena i ima onu oznaku etx2 ili kako se vec pise! gde gresim prilikom pravljenja particie? -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.